Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na penále čezu

Od: filipmarek odpovědí: 8 změna:

Jak mám uplatnit penále na Čez prodej za nekonečně dlouhý termín spuštění fotovoltaiky?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Co máte ve smlouvě? Čtěte ji hoodně pozorně, mají to setsakramensky pojištěno, aby nemuseli nic platit... A jak dlouho to trvá, celá akce bez konce? Zrovna dopoledne jsem se bavil z jedním s postižených, ČEZ-zem, taky čeká a čeká na PPP

michal*
hodnocení

0x

To mě mrzí, že je to tady bez odezvy, protože by mě to také zajímalo.

Jsem v situaci, kdy mám od ČEZ nainstalovanou FVE, dále podle harmonogramu měla být do konce roku podána žádost o vyplacení dotace, ale zatím není udělaná revize FVE, ani vyměněné hodiny (v harmonogramu ve smlouvě jsou to položky, které tomu předchází).

Cca od začádku roku by tedy měli být v prodlení

paveldvorak

odezva na co? To je tvá interpretace smlovy, kterou neznáme, žřejmě je vše jinak mtedy ok

ness
hodnocení

0x
Ta smlouva co vam dali je tak vychcane neurcite napsana, ze neni zpuosb jak se jedniznacne dopocitat terminu.
Takze nemuzete nic vymahat
Navic to penale je asi 50 kc denne.

hodnocení

0x

Penále může uplatnit jen státní správa.

ness
Ve smlouve s CEZ prodej je smluvni pokuta.

id
hodnocení

0x
Na připojení novostavby měl čez dle smlouvy rok. Jednalo se o 41 m na náklady čezu. Rok uplynul a nic, pomohl až jejich ombucman na mojí žádost. Do měsíce byla přípojka hotova.

pavels
hodnocení

0x

Již jste to vyřešil? Právě se chystám napsat na ČEZ žádost. Ve smlouvě mám, že pokud Poskytovatel nesplní konečný termín poskytnutí Služby, tedy podání žádosti o dotaci ve lhůtě dle Přílohy č. 2 – Harmonogram, je Zákazník oprávněn po Poskytovateli požadovat za každý den prodlení se splněním konečného termínu poskytnutí Služby smluvní úrok z prodlení ve výši 0,05 % z ceny Služby. Tady může být zádrhel, protože v harmonogramu jsou dvě podání žádosti, jedna takto podání žádosti a druhá, jako poslední, podání žádosti o proplacení dotace. Nicméně podle všeobecných podmínek 3.8.2
Dnem podání Žádosti o výplatu dotace se rozumí konečné poskytnutí Služby, tj. na to to je dobré se odvolat. Jeden pán psal, že nárok na smluvní pokutu není, neboť žádost o výplatu dotace je mezi prvními body, tudíž ji vždy ČEZ splní. S tímto výkladem bych nesouhlasil a pokud ČEZ odmítne platit penále z důvodu změny ve slouvě oproti všeobecným podmínkám navrhoval bych zkusit zorganizovat poškozené zákazníky ČEZu ke společné akci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]