Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vracení části peněz za platbu kartou na účet

Od: slavo® odpovědí: 12 změna:

Pátral jsem po tom jak to nastavit ve svém bankovnictví, až mi bankéř odpověděl, že to lze pouze nastavit v mobilní aplikaci a nikoliv z počítače.

To takto mají všechny banky a nebo jen některé.

Přece platím kartou kterou mám fyzicky v ruce a ne nějakým mobilem?

A nebo musím platit kartou kterou mám nahranou v mobilu a plastové to nefunguje?

doplněno 01.12.22 13:28:

Jedná se o banku s největším počtem klientů - to znamená ČS.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Sice jsem nepochopil o co jde, ale když chcete něco na kartě nastavit, musíte mít k tomu nějaký nástroj. Když chcete použít hřebík, taky potřebujete ještě kladivo.

hodnocení

Na kartě to nastavit lze, ale pouze z mobilu s nainstalovanou aplikací, ale ne z počítače.

To jako s tím kladivem - musím použít konkrétní - jiným to zatlouci nejde.

Přece to nastavuji na kartě.

Ještě se zeptám bankéře na způsob platby - jestli je jedno a nebo není jedno jakou budu platit kartou.

Jestli i plastovou a nebo jen mobilem kde mám nahranou nějakou aplikaci.

petrm
hodnocení

2x

Je to jeden ze způsobů, jak banky lákají klienty, aby používali mobilní bankovnictví a jejich aplikaci. Až nalákají dostatek klientů, tak tuto výhodu zruší.

hodnocení

To taky by obchodníci mohli zdělit, že platba kartou ano, ale ne plastovou ale jen tou nahranou v mobilu.

Slavo, to víte že obchodníci můžou sdělit cokoliv. Ale to co sdělujete Vy, to určitě nebude, že nelze platit kartou, jen telefonem.

Pokrok je pokrok.

ml1

Slavo, to také dělají, nebo přinejmenším něco podobného. Standardně třeba dpp (ve vozech a v paj) uznává jen bezkontaktní karty. Neni to ani tak problém pro čechy, ale pro cizince, jsou přecejenom země, kde si teprve zvykají na kontaktní čip, protože donedávna platili magnetickým proužkem.

hodnocení

0x

A co sdělit, o jakou banku se jedná, popřípadě se zeptat jiného bankéře?

doplněno 01.12.22 13:35:

Milý Slavo, po doplnění to je velice jednoduché, stačí si to přečíst na internetu na stránkách Vaší spořitelny.

George v mobilu funguje na zařízeních (telefonech a tabletech) s operačním systémem Android 7 a novější; iOS 14 a novější.

A proč v mobilu, páš spoustu lidí obsluhuje banku z mobilu, páč ten mají neustále u sebe.

Nová doba, nová zařízení.

hodnocení

0x
Jde platit jak kartou, tak i aplikací v mobilu peněženka od Googlu, když si ji tam přidáte. Mobil musí podporovat nfc. Počítač nepotřebujete.

hodnocení

0x

Mě přesvědčovali v ČSOB na internetové bankovnictví, které nemám a ani nechci. Když jsem řekla, že mám tlačítkový mobil, bankéř pravil, že to není problém, když mám doma počítač. Když to budu chtít řešit v bance, mají tam také počítač, právě pro tyto příležitosti. Klient ho může použít.

hodnocení

0x
Třeba u air bank je to tak, že můžete platit čím chcete, plastová karta, mobil, hodinky, ale vždy se to musí v mobilním bankovnictví zapnou, že chcete slevy třeba v Albertu. Přes počítač to nejde zapnout.
hodnocení

Všechno jde, ale musí se chtít.

Jeden poskytovatel televizních služeb nabízí balíčky programů.

Když jsem se jich jednou zeptal zda by nebylo možno si z nabízených programů sestavit vlastní balíček, tak odpověděli, že teoreticky to možné je, ale neprovádí to - respektive šlo by to, ale nechce se jim to dělat.

re4zon
A proc by meli delat neco, co jim nic neprinasi? Urcite ti vlastni balicek nastavi, kdyz jim za to nabidnes treba deset tisic. Stejne tak ti banka urcite da moznost nastavit co potrebujes jinde nez v aplikaci, kdyz si zaplatis vyvoj, ale tam to bude nejmin o dva rady drazsi ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]