Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodinná společenská hra

Od: bimbam® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den! K vánočním dárkům vnoučatům bych ráda přidala nějakou rodinnou společenskou hru. Rádi hrajeme Česko junior a Babičko, děděčku, povídej, jak to tenkrát bylo. Výhodou těchto her je, že jsou víc laskavé než dravě soutěživé a může se kdykoli skončit. Monopoly, Dostihy atd. je vhodné dohrát do konce. Uvítám tipy na osvědčené hry. Samozřejmě se mohu ptát v prodejně, ale prodavačky někdy radí špatně i vyloženě blbě.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den.

Co třeba tato?
4kids.cz/...

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, což třeba zábavná i poučná hra AZ kvíz junior? Asi víte, že to je stolní varianta TV soutěže a patrně lehčí otázky, když je to pro školáky. Zdravím!

krtek6
hodnocení

2x

a jaká je věková kategorie? To je také duležité.

1) Ubongo

2) Šváby

3) Labyrint

4) Double

5) Jungle speed (totem)

6) Jenga věž

7) Mikádo

nejsou to sice vědomostní, ale dobré hry :) ...ověřeno*palec*

hodnocení

Nejmladším je 8 let. Děkuji za tipy, nějak si to všechno vygooglím.

Ubongo hraje i nase 8. leta dcera

S hrou, teda kartami s obrázky DOBBLE, je opravdu legrace. Jde o postřeh a soustředění. Honem najít na dvou kartičkách stejný obrázek a pojmenovat ho. Pak přiložit nebo odebrat, podle konkrétní hry.
Nebo zkusit klasické karty. I když v osmi letech třeba žolíky nějak děti nebaví, jsou složité. Ale prší s jinými kartami brzy půjde.
DOBBLE je vážně fajn hra, zabavime tím děti a po večerech i sebe ;)

hodnocení

2x

Nám se velice líbí hra Dixit, která rozvíjí fantazii - pro děti i dospělé.

krtek6

tak tady tu hru jsem zkoušel hrát 3x a vůbec netuším o co tam jde...buď jsem na to už starý nebo fakt jen blbej. Viděl jsem to hrát i jiné skupiny děcek a dospělých a zatím mě akorát utvrdili v tom, že jsem asi jenom starý...protože všichni hráči +30let absolutně nevěděli která páčka, kdežto 7-20 to pro mě nechopipitelně hádali dobře..*znalost* a to si o sobě myslím, že v takových aktivitách a podobně zaměřených hrách jsem docela dobrej a hraji je se stejně zdatnými soupeři co takové hry mají rádi a baví je

Zdravím, nechápu, v čem je problém, je mi rozhodně více než 30 a často i spoluhráčům. Věk je od dětských let neomezený...

makak
hodnocení

1x
Labyrinth, superfarmar, šťastný candat

hodnocení

Děkuji za tipy!

Wamp - to nebude ono. Hra je určená opravdu pro rodinu, s dlouhodobějšími typy sázek. Já chci něco k občasným návštěvám u mě. A za prohru netrestat :) mytím nádobí.

Ben - bude to asi něco podobného jako Česko junior. Jen jiné otázky. Ano, otázky už potřebujeme obměnit.

ben®

bimbam - viz odkaz jsou stránky výrobce her. A ono je těch AZ kvízů několik druhů, tak je z čeho vybírat.

mojedino.cz/...

hodnocení

Všem děkuji za tipy. Něco z toho mají vnuci v jedné nebo druhé rodině doma. Dobble, myslím i Ubungu. A když už se zde sešlo tolik nápadů, tak za sebe přidám, že z těch her, které si někdy děti přivezou s sebou, je pro malé příjemná hra Farma (ale na internetu jsou asi jiné Farmy, v té, co myslím, se pěstují králíci a mění za ovce, vepře atd.) a pro větší karetní hra Výbušná koťátka. Musela jsem se hodně zapřít, abych ten hnusný název překonala. Ale hraje se to dobře.

Vybusna kotatka potvrzuji. Take hrajeme. Dalsi je karetni hra Tury Mury

Koťátka jsou taky bezva,ano *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]