Nejste přihlášen/a.
Poraďte prosím někdo, jak dospělou dceru odnaučit okusování nehtů. Umělé nehty nezabírají.díky
Udělat jí pořádek v hlavě, zvednout sebevědomí, jistoty, zabránit pocitu provinění! A kousání nehtů přejde samo!
babkazov-já nejsem ve stresu, nemám pocit vinny, žiju poklidným životem a nehty si okusuju, jak říká moje maminka od té doby co mám zuby. Co já už všechno vyzkoušela. Osobně se domnívám, že za to může genetika nehty si totiž okusuji i maminčini bratři, jedna moje sestra a dvě děti té druhé sestry co si nehty nekouše. Podotýkám, že mimo těch dvou dětí jde o lidi vysokoškolsky vzdělané a všem je nám velmi nepříjemné svoje ruce ukázat. Pokud někdo příjde na to čím to je a jak se toho zbavit budu mu moc vděčná ale tvrzení, že jde o zlozvyk nebo psych.poruchu, tomu já nevěřím.
Má sestřenice se odnaučila okusovat si nehty potom, co si je začala lakovat bezbarvým hořkým lakem. Já jsem to vyzkoušela, na nějakou dobu jsem přestala, ale jakmile lak došel, začala jsem nanovo. Nevím, čím to je, přitom ona se toho zlozvyku zbavila úplně. Má dokonalé nehty a já jí je strašně závidím .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.