Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Oženil jsem se a manželka měla dceru z 1 manželství během manželství jsme si koupili nemovitost kde jsme postavili rodinný dům. Jelikož veškeré potřebné věci ke koupí pozemku a postavení rodinného domu jsem zařizoval já tak tak je všade moje jméno a ne jméno manželky i když jsme si to kupovali během manželství. Nyní bych chtěl pozemek a rodinný dům darovat dceři ale údajně darovat to nejde poněvadž to není má vlastní dcera.
Prosím o radu jak by měl postupovat,
Pokud jste vše jen zařizoval a neplatil z peněz, které byly jen Vaše (dědictví, dat, měl jste je z doby před manželstvím apod.), ale z peněz společných s manželkou, anebo pokud nemáte s manželkou zúžené SJM notářským zápisem, tak vše co jste nabyli za manželství máte v SJM i když třeba v katastru jste vlastníkem jen Vy. Takže pokud máte vše ve skutečnosti v SJM, tak darovat můžete jen společně s manželkou, a to komu chcete.
Nerozumím asi dobře, o co vám jde.
vidím tam dva háčky:
1) darovací daň, pokud by to nebyla vaše pokrevní dcera A vy jste ji "neadoptoval"
2) okradení vaší manželky, pokud jste nemovitost budoval z peněz SJM s touto manželkou
Ale to je jen laický první dojem
takže čeho přesně chcete dosáhnout? Oč vám přesně jde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.