Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
s přítelkyní spolu brzo budeme tři roky a už spolu rok bydlíme. A popravdě přemýšlím jestli náš vztah ukončit a jestli mé důvody jsou správné.
Z těch věcí co nám funguje je že si rozumíme, umíme si popovídat, trávit čas, máme podobné názory, bydlení funguje docela dobře, intimita funguje a celkově oběma je nám dobře s tím druhým.
Nyní ale důvody proč přemýšlím jestli to neskončit. První je především její iracionální chování. Uvedu jeden příklad. Měla problémy v práci a zeptala se mě, co má dělat. Tak jsem jí řekl ať si najde potichu novou práci a pak odejde v klidu. Ale ne, nic nehledala a pak šla do práce nemocná a protivná ( i přesto že mohla zůstat doma, ale bez to přece tam nepřežijou ) a z něčeho tam jí ruply nervy a z ničeho nic dala v práci výpověď a prej ju mám já podpořit. Ale jak, když neudělá toto s rozmyslem tak jak jsme se bavili. A podobně řeší i své zdravotní problémy, dědictví a další. Všechno tyto praktické věci které je třeba řešit hlavou a s rozmyslem a spolu řeší podle emocí a impulsivně a absolutně si nedá říct a já mluvím jen do vzduchu. Samozřejmě nejsou problém finance, těch mám dost, problém je v tom že já pak nikdy nevím kdy jí to zase ujede a co vyvede, nedovedu si ji představit kolem malého dítěte. Takže měsíc nervů a drama. A doma každý večer aspoň hodinu přednáška jak jsou v práci všichni blbci ale tohle dělá už od té doby co spolu bydlíme.
A ještě to horší je že rok se už nebaví s mou rodinou. Když jsem jí to řekl tak mi pokaždé dala jiný důvod. Pravděpodobně je ale důvod že jsem mockrát nebyl já u její rodiny. Jenomže jak asi, nejdřív byl covid tak abysme je prý nenakazili, pak mě řezali nohu tak jsem nemohl cestovat ( tohle je samozřejmě moje vina ) a teď už tak 8 měsíců jsem uplně v klidu mohl nim jet ale to zase oni rekonstruovali což je absolutní sranec proč bysme se tam nemohli na otočku stavit na kafe pokud by jí to tak moc vadilo. Takže důvod vlastně pořádně nevím, ale vynadaný za to dostávám. Krom toho dělá strašnou scénu že jí opouštím když jedu na víkend k mojim rodičům a ji nechám na bytě samotnou, připadne mi že je na mě strašně závislá.
Jako já sám mám velké chyby a proto přemýšlím jestli jí opustit, je na mě hodná a snaží se a cítím se s ní dobře. Ale připadne mi že toto chování moc dál nezvládám. To je každý měsíc jiné drama a nějaké scéna kvůli něčemu co semnou ani nesouvisí a nemůžu to ovlivnit. Vím že ona za to jaká je taky nemůže ale to neznamená že to nestojí za prd. I kolega v práci který semnou je furt tak se mě vyptává a bavíme se o našich holkách tak říkal že je tohle docela síla a mám to ukončit než se z toho rozsypu.
Co myslíte?
Nejsou žádné správné nebo nesprávné důvody pro rozchod. Neexistuje na to žádná vyhláška nebo nařízeí. Jedině tvé srdce ti napoví, co je správné a co ne a tak ho poslechni, co ti napoví.Nechci tě ovlivňovat, ale podle všeho vám to spolu vůbec neklape.
Dobrý den. Váš vztah je zřejmě přechozený a nikam dál se neposouvá. Pokud psychicky nezvládáte nálady a jednání své partnerky již nyní, bude se to jen zhoršovat. Pokud nejste ve vztahu spokojený a šťastný, pak ho ukončete a najděte si vhodnější partnerku pro život. Nemá smysl se ve vztahu trápit a nechat se psychicky deptat.
Mně to přijde jako taková klasika - normální soužití s ženskou... Tak to má 99 % chlapů. Nebo myslíš, že jiní jsou na tom lépe? Já nevím, co konkrétně ty máš za očekávání od vztahu a co ty sám nabízíš - jestli si myslíš, že najdeš nějakou vyrovnanou ženu, která bude mít o tebe zájem, a se kterou zároveň budou fungovat i jiné oblasti života (např. ty zmíněné, co fungují nyní se současnou partnerkou)? - v tom případě se pak klidně se současnou rozejdi a počkej si na tu svou femme fatale. Jen dávej bacha, aby to nedopadlo tak, že budeš pořád měnit a měnit až nakonec zůstaneš sám, nikdy nezaložíš rodinu a až se jednou ve stáří ohlédneš zpět, zjistíš že jsi za sebou nic nezanechal a nevybudoval žádný vztah...
No, prostě je to na tobě
Je impulzivna,sebestredna,tak trochu egoista,manipulator.Dalej pokracujeme:
"a z něčeho tam jí ruply nervy a z ničeho nic dala v práci výpověď a prej ju mám já podpořit".
Ale v zivote bude plno inych a ovela zasadnejsich veci a co ak budete mat rozdielny nazor? Co urcite budete..
"Samozřejmě nejsou problém finance, těch mám dost".
Momentalne skoro nepodstatne,alebo zeby? Co ak by sa o vas mala starat ona..aj financne,tiez by z vecera do rana davala vypoved?Lebo sa slecna zrovna zle vyspala?
"A ještě to horší je že rok se už nebaví s mou rodinou. Když jsem jí to řekl tak mi pokaždé dala jiný důvod."
Zle uz teraz,ak planujete rodinu ona bude element ktory rodinnu pohodu urcite nevytvori a suvisi to aj s tym co je nizsie,zoberme ze sa bude treba postarat o chore dieta a pomoc od vasej rodiny bude sabotovat a bude vas chciet izolovat,kontrolovat,robit vycitky atd..toto chcete?
"dělá strašnou scénu že jí opouštím když jedu na víkend k mojim rodičům a ji nechám na bytě samotnou"
Jasny manipulator,zacne vam diktovat kedy mozete ist a ci vobec. A vasi rodicia si vnucata neuziju..
"Jako já sám mám velké chyby a proto přemýšlím jestli jí opustit, je na mě hodná a snaží se a cítím se s ní dobře."
Mozno,ale nemaloval by som realitu ruzovejsou nez je.Nastavte si zrkadlo ci toto skutocne chcete.Hodilo by sa vam prezit iny plnohodnotnejsi vztah.Mozno by vam to otvorilo oci a poviete si co uz urcite prezit,zazit uz urcite nechcete, najhorsia faza je ako u mnohych ...ze rezignujete...ale budu tam uz deti.
Vas problem je ze uz v tomto rannom stadiu vztahu ked ste este neriesili skutocne podstatne veci ako je stavba domu,deti,chorych rodicov a ste tu iba jeden pre druheho mate pochybnosti.Do koca a do voza tato holcina urcite nieje..
Ale jednoznacnu odpoved vam neda ani psycholog.
Když je člověk zamilovaný, všechno mu přijde roztomilé a originální a ten člověk, díky tomu je jiný, než ostatní. Když se odmiluje, láska odejde, najednou mu to, co bylo roztomilé, přijde nesmyslné a nenormální a štve ho to. A končí to tím, že mu vadí, že když jde, tak dává jednu nohu před druhou a když dýchá, tak nadechuje a vydechuje. Láska odešla, to je vysvětlení. Nehledejte logiku!
Racionálně uvažuješ a dobře sis to rozmyslel a vpodstatě i sám odpověděl.
Ona tě neposlechne a dělá si vše po svém.
Tobě je jí líto, ale pořád čím dál míň.
Výsledkem je určitě rozchod. Podle mě je nevyspělá a nespokojená se svým životem. Práce jí nebaví a je líná. Snaží se hodit na tebe starosti, aby jsi jí podporoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.