Nejste přihlášen/a.
Mám poslat jednomu zájemci CI modul se Skylink kartouna dobírku 600 Kč. Chtěl bych to poslat pomocí Zásilkovny, ale nevím, jak na to. V diskuzi jedna žena psala, že se nějak nechala napálit a peníze nedostala. Poradí někdo?
Normálně při zadání zásilky zatrhneš "dobírka". Pak samozřejmě asi musíš vyplnit svoje číslo účtu a bude to stát nějaký peníze navíc
Každopádně posílat někomu na dobírku znamená riskovat, že tu dobírku nezaplatí a zásilka se ti vrátí.
Takže moje rada, ať zájemce pošle peníze na účet předem s tím, že se zavazuješ do dvou dnů to vložit na zásilkovnu.
vážný zájemce s tím nemá problém.
Souhlas s Doutnákem..Nechce-li kupec poslat peníze-nedostane zboží. V případě dobírky pak jako prodejce zaplatíte poštovné za nic, když kupující zboží nevezme!
Tazatel -zájemce o zboží Vás napálit nemůže-nezaplatí dobírku, balíček se zbožím nedostane . Vás napálí jen tak, že Vy zpalatíte dražší poštovné =zasilka na dobírku je u všech přepravců dražší!
@doutnak A jak ten tvůj rozbitý předmět souvisí s tím, jestli by byl poslat na dobírku a nebo na platbu předem?
Na věci by se vůbec nic nezměnilo.
A hlavně tady diskutujeme o něčem, na co se nikdo neptal. Kazatel tam tvrdil nějaký nesmysl o tom, že se nějaká žena nechala napálit.
Každopádně je to nesouvisí se službou dobírka.
S službou dobírka akorát odesílatel riskuje, že nedostane zaplaceno. Prostě že adresát má větší motivací si to nevyzvednout, rozmyslet. Takže nevyzvednutí = nezaplacení balíku bude riziko. Ale na to se tazatel neptal.
pokud vím, ptal se toliko na to, jak se se zásilkovnou pošle na dobírku -
Pro Doutnák a Diesel. To co zde popisujete, ale není pravda. Také nakupuji třeba na Bazoši, a vždycky chci dobírku. Cenu dobírky platím já, a NIKDY ne odesilatel.Tak nepovídejte, že to platí odesilatel a že by prodělal. Samozřejmě že všichni preferují platbu předem na účet, ale já mám zase své zvyky. Pokaždé se prodejce zeptám, jestli posílá i na dobírku, normálně mi odpoví že ano, ale že ta dobírka je dražší o tolik a tolik. No a já souhlasím a dobírku zaplatím, zrovna tak, jako při každém internetovém nákupu.
Suzi- NEPOCHOPILA jste o čem jsem psali ! Když adresát zásilku nepřijme , pak to platí kdo? Prostě pošlu zaplatím-protistrana nepřevezme-platím Já= mám ztrátu.
Druhá varianta-pošle peníze objednanou věc odešlu , nepošle? Nic se neděje netratím NIC.
Nunici taky nemám mobilní banku. Na to aby mi někdo poslal openíze za boží a poštovné na účet na účet (nebo v hotovosti) a následné odeslání věci není třeba mobil.bank!
Co je to "mobilni banka"? Banka na koleckach? A na aktivaci smartbanky potrebujete uz trochu dusevniho sadla. Ale s androidem je rozumne to nemit.
jiste, par ‰ obcanu jeste nema ani internetbanking, ale k tomu jsou ruzne akce jako napr. "Prihlaste se poprve do internetbanky a dostanete 500" od CSOB aj. Nechci se vytahovat, ale zrovna z ČSOB se za poslední 3 měsíce podařilo vytáhnout přes 3000 za jejich pobidky...
OT Jo a třeba air bank dávala pětistovku za to, když jste zaplatili hodinkami, M banka dává 1% za to, když platíte tokenem telefonem nebo hodinkami
A pan Dalibor vede, ročně inkasuje od od bank těch odměnách přes 200 000 tolik na vysvětlenou, že když se to někdo naučí používat, když to někoho baví, a ještě mu to vydělává, píše o tom články
ps: naučte se používat smart banku a placení přes QR kód zase jsme 10 let za Čínou
Zase někdo nechápe. není to o duševním sádle, Je to o tom že to ZATÍM není nutné. Když chci pivo nekoupím hned pivovar !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.