Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásilkovna - dobírka

Od: aloisb® odpovědí: 16 změna:

Mám poslat jednomu zájemci CI modul se Skylink kartouna dobírku 600 Kč. Chtěl bych to poslat pomocí Zásilkovny, ale nevím, jak na to. V diskuzi jedna žena psala, že se nějak nechala napálit a peníze nedostala. Poradí někdo?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aj
hodnocení

1x

Normálně při zadání zásilky zatrhneš "dobírka". Pak samozřejmě asi musíš vyplnit svoje číslo účtu a bude to stát nějaký peníze navíc

Každopádně posílat někomu na dobírku znamená riskovat, že tu dobírku nezaplatí a zásilka se ti vrátí.

Takže moje rada, ať zájemce pošle peníze na účet předem s tím, že se zavazuješ do dvou dnů to vložit na zásilkovnu.

vážný zájemce s tím nemá problém.

Ať kupuju cokoliv z inzerce.. použité od lidí nebo nové věci z e-shopu,tak to z 99% chtějí všichni zaplatit předem na účet! Za léta co takhle nakupuji mě napálil zatím jen jeden vykuk..Jinak vždy vše proběhlo bez problémů..Jo a jednou mě napálila firma Rozbaleno.cz ( nevím,jestli ještě existují) Věc zaplacena dopředu a skutečně přišla.. jenže rozflákaná! Vtip je v tom, že už to rozflakané museli posílat..Elektronika ve slabé krabici bez jakéhokoliv polstrování a podle stavu to byla nějaká vratka nebo reklamace právě kvůli rozflakání a ti šmejdi to nabídli jako by se nechumelilo! Dostat z nich peníze zpět trvalo měsíc a stejně nevrátili vše..

Souhlas s Doutnákem..Nechce-li kupec poslat peníze-nedostane zboží. V případě dobírky pak jako prodejce zaplatíte poštovné za nic, když kupující zboží nevezme!

Tazatel -zájemce o zboží Vás napálit nemůže-nezaplatí dobírku, balíček se zbožím nedostane . Vás napálí jen tak, že Vy zpalatíte dražší poštovné =zasilka na dobírku je u všech přepravců dražší!

aj

@doutnak A jak ten tvůj rozbitý předmět souvisí s tím, jestli by byl poslat na dobírku a nebo na platbu předem?

Na věci by se vůbec nic nezměnilo.

A hlavně tady diskutujeme o něčem, na co se nikdo neptal. Kazatel tam tvrdil nějaký nesmysl o tom, že se nějaká žena nechala napálit.

Každopádně je to nesouvisí se službou dobírka.

S službou dobírka akorát odesílatel riskuje, že nedostane zaplaceno. Prostě že adresát má větší motivací si to nevyzvednout, rozmyslet. Takže nevyzvednutí = nezaplacení balíku bude riziko. Ale na to se tazatel neptal.

pokud vím, ptal se toliko na to, jak se se zásilkovnou pošle na dobírku -

Aj..no joo ty šťouro.. Mám se tu omluvit,nebo mi to odpustíš? *smich*

hodnocení

0x

Pro Doutnák a Diesel. To co zde popisujete, ale není pravda. Také nakupuji třeba na Bazoši, a vždycky chci dobírku. Cenu dobírky platím já, a NIKDY ne odesilatel.Tak nepovídejte, že to platí odesilatel a že by prodělal. Samozřejmě že všichni preferují platbu předem na účet, ale já mám zase své zvyky. Pokaždé se prodejce zeptám, jestli posílá i na dobírku, normálně mi odpoví že ano, ale že ta dobírka je dražší o tolik a tolik. No a já souhlasím a dobírku zaplatím, zrovna tak, jako při každém internetovém nákupu.

Suzi- NEPOCHOPILA jste o čem jsem psali ! Když adresát zásilku nepřijme , pak to platí kdo? Prostě pošlu zaplatím-protistrana nepřevezme-platím Já= mám ztrátu.

Druhá varianta-pošle peníze objednanou věc odešlu , nepošle? Nic se neděje netratím NIC.

@diesel

ne každý má mobilní banku, pak je jednodušší nechat si zboží poslat na dobírku

Suzymon ..Kupuji součástky na stará auta..Pokud prodejce trvá na platbě předem,tak pokud věc chci,tak zaplatím.. Jednoduché! Já jako kupující neobvyklé věci,kterou jinde neseženu si nemůžu klást podmínky,jak mi to má prodávající poslat.V 99%případů to chce prodejce na účet předem.A pokud nesouhlasím, mám smůlu.

Nunici taky nemám mobilní banku.*smich* Na to aby mi někdo poslal openíze za boží a poštovné na účet na účet (nebo v hotovosti) a následné odeslání věci není třeba mobil.bank!

aj

Co je to "mobilni banka"? Banka na koleckach? A na aktivaci smartbanky potrebujete uz trochu dusevniho sadla. Ale s androidem je rozumne to nemit.

jiste, par ‰ obcanu jeste nema ani internetbanking, ale k tomu jsou ruzne akce jako napr. "Prihlaste se poprve do internetbanky a dostanete 500" od CSOB aj. Nechci se vytahovat, ale zrovna z ČSOB se za poslední 3 měsíce podařilo vytáhnout přes 3000 za jejich pobidky... :)

OT Jo a třeba air bank dávala pětistovku za to, když jste zaplatili hodinkami, M banka dává 1% za to, když platíte tokenem telefonem nebo hodinkami

A pan Dalibor vede, ročně inkasuje od od bank těch odměnách přes 200 000 :) tolik na vysvětlenou, že když se to někdo naučí používat, když to někoho baví, a ještě mu to vydělává, píše o tom články

ps: naučte se používat smart banku a placení přes QR kód :) zase jsme 10 let za Čínou

Zase někdo nechápe. není to o duševním sádle, Je to o tom že to ZATÍM není nutné. Když chci pivo nekoupím hned pivovar !

Diesel, nojo, to máte pravdu. S tím jsem nepočítala, že by se mohlo stát, že by kupující zásiku nepřevzal. Ach jo. *co*

Suzi, klídek! Nejsme dokonalí !Každý občas chybujeme, někdo víc někdo méně!

jaj*
hodnocení

0x
Hlavně pak nehažte peníze do bitcoinmatu, v aplikaci vše postupně vyplníte, číslo účtu, výdejní místo a tak

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]