Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápočtový list - do kdy?

Od: kukurice odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,
Zaměstnavatel mi tvrdí, ze nemá povinnost mi vydat zapoctovy list hned po skončení pracovního poměru. Podle zákoníku práce je to ale jasné dáno. Problém je v tom, ze zaměstnavatel sídlí na Slovensku. Podle me má povinnost mi zapoctak poslat hned 1. 12. poštou. Oni tvrdí, ze v průběhu prosince ho někdy dostanu. Potřebuji se v prosinci přihlásit na pracovní úřad, ale jde to vůbec bez zapoctoveho listu? Mužů ho dodat zpětné? Co jsem slyšela, tak hodně firem nevydává zapoctovy list včas a je to běžné.. Nechci aby mi vznikl dluh na zdravotním pojištění. Rada bych si vše do 3 dni na pracovním úřadě vyřešila.
Děkuji předem za odpovědi :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

molly
hodnocení

1x
Na ÚP můžete hned. Odevzdáte co máte a zbytek na další schůzce. Zápočťák vám vysát musí. Musí jej i zaslat na vaši adresu, pokud si jej nevyzvednete osobně.

hodnocení

1x

Jestli má firma sídlo na Slovensku, bude patrně pod slovenskou jurisdikcí a bude tam platit slovenský zákonník práce. Tam je v § 75 odst. 2 uvedeno:

(2) Pri skončení pracovného pomeru je zamestnávateľ povinný vydať zamestnancovi potvrdenie o zamestnaní a uviesť v ňom najmä

a) dobu trvania pracovného pomeru,

b) druh vykonávaných prác,

c) či sa zo mzdy zamestnanca vykonávajú zrážky, v čí prospech, v akej výške a v akom poradí je pohľadávka, pre ktorú sa majú zrážky ďalej vykonávať,

d) údaj o záväzku zamestnanca zotrvať v pracovnom pomere u zamestnávateľa po určitú dobu po vykonaní záverečnej skúšky, maturitnej skúšky alebo absolventskej skúšky podľa § 53 ods. 2 vrátane údaja o tom, kedy sa táto doba skončí,

e) údaj o poskytnutí odchodného podľa § 76a; ak sa odchodné vyplatilo dodatočne, zamestnávateľ vydá zamestnancovi nové potvrdenie o zamestnaní.

Počkáte na doručení a pak odevzdáte na pracáku. Zaregistrovat se můžete i bez zápočťáku. Je to důležité kvůli podpoře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]