Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám specifický dotaz: stále častěji si všímám, že straničky u jakýchkoli mých dioptrických brýlí "nekončí" až za ušima, jak správně mají, ale x cm "před" už u mne nastává to zaoblení směrem dolů - je třeba toto řešit s optikem? Proč se tak děje u každých mých brýlí?
Optik vytvaruje. Každý máme uši posazené trochu jinak. Je s podivem, že Vás u těch předešlích brýlí pustil, aniž by zkontroloval, jak Vám sedí. Vždyť to má vliv i na to, jak ostře vidíme, když ty brýle "plandají".
Špatně vybrané brýle a špatné dodatečné vytvarování. Ale taky je možné, že prostě máte tak neobvyklý tvar obličeje, že vám žádné brýle úplně nesednou. Já teda nosím brýle celý život a nepamatuju, že bych někdy vylezl z optiky 100% spokojený. Vždycky si packy pomocí fénu doma ještě dotvaruju, ale chce to opatrnost!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.