Nejste přihlášen/a.
Podívejte se na tento obrázek:
Je to schéma trojklanného nervu. Větev, která inervuje horní ret, prochází po obličeji právě ve směru od oka ke rtu. Obvykle je hlouběji pod kůží a přímo dráždit nelze, u vás je na pravé straně odchylka, že nerv vede blíž k povrchu. Když ho zmáčknete, mozek dostane signál, ale protože signál přišel z nervu do rtu, jeví se to jako brnění rtu.
Není to nic nebezpečného. Nervy blízko pod kůží se na těle objevují i jinde, třeba známá brňavka.
pouze doplním:
Mám to samé "brnění" po napíchnutí tohoto nervu stomatologem. Nebyl jste u zubaře?
Mám to řadu let, a i několik přátel...
Též se mě to několikrát stalo,že jsem si nemohl umýt obličej. Ale Pozor! Při zánětu trojklaného nervu zažijete opravdu muka.Mě to samo odeznělo.![]()
Nejsem lékař, poskytnu jen svůj skromný názor. Podle mne je takových míst na těle hodně, já když se štípnu do tváře, začne mě šimrat na zádech
. Myslím, že za to může nervová soustava, která ten fyzický podnět ne vždy správně "lokalizuje".
Podívej se na internetu na dráhy /meridiány/ jednotlivých orgánů. Tlakové body nebo akupresurní body na těch drahách. A na co mají vliv. Nebo si půjč v knihovně knížku Josef Jonáš - Křížovka života, ale to staré šedé vydání. To nové modré zprznili, že v ní zhustili text a zmenšili písmo i obrázky k nepoznání... .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.