Nejste přihlášen/a.
Ahoj, s kámošem jsme udělali hru ve které si za reálnou měnu může kdokoliv koupit nějaký z určených předmětů. Akorát řešíme jestli musíme mít živnost kvůli tomu nebo ne? Pro zřízení platební brány živnost mít musíme..
Ale co když tam dáme jen č. účtu a potom manuálně každému tu věc dáme do inventáře? Musí se to potom danit když to bude psané jako dar na provoz serveru nebo tak něco?
Nedělá nám problém to danit nebo jak to říct. Ale nevíme ani nemáme předpoklad jaký výdělek z toho může být. Takže se nám kvůli tomu nechce zakládat živnost a vše řešit aby z toho nakonec víceméně nic nebylo jen více papírování..
Pokud by někdo věděl a nebo by byl případně ochotný poradit jak tohle vyřešit budu rád Díky
Standardně je potřeba mít živnost nebo založenou společnost. Jedná se o váš příjem, ten musíte přiznávat a danit. Ta forma darů je podvod, pochybuju, že tohle byste si před inspekcí obhájili. Založení životnosti je otázka půl hodiny, je to naprosto easy. Že nemáte předpoklad, kolik vyděláte, nevadí. Může to být 0,- nebo 1000000,-, prostě co vyděláte, potom přiznáte. S daněmi si nedělejte starosti. Pokud vyděláte do (a teď nevim, kde přesně je ta hranice) cca 500 až 600 tis. Kč, nezaplatíte na daních ani korunu. Pokud normálně máte svoje zaměstnání, nebudete z živnosti platit ani žádné odvody. Takže se toho nebojte. Jsem také vývojář, kdybyste měli další dotazy, popř. zájem o posilu do týmu, napište mi na m.grosser@seznam.cz .
Ahoj díky za odpověď..
Ale musí se to přiznat do daňového přiznání nebo ne?
Jinak za nabídku o posilu děkuji, ale už to máme hotové zbývá nám jen web a vyřešení živnosti teda
to nulové zdanění s uvedenými hranicemi- nepletete si to náhodou se zdaněním výher z her a loterií? To se ale netýká živností- podnikáním v oboru loterií a her.
@id Záleží, co je hlavní příjem. Pokud jsem např. zaměstaný na HPP + mám živnost jako vedlejší příjem, zdravotní i sociální mi hradí zaměstnavatel a z živnosti už to neplatím.
@etana Nemluvím o nulovém zdanění. Mluvím o paušálních nákladech. Nebudu tu provádět ten výpočet, existují na to online kalkulačky. Každopádně když se aplikují 60 % paušální náklady, z toho se vypočte daň a odečte se sleva na poplatníka, s příjmem 500 000 Kč nezaplatíte na dani ani korunu. Tu nulovou daň ve výsledku způsobí hlavně ta sleva na poplatníka, která z té daně prostě odečte cca 30 000 Kč.
Oukej, s paušálními výdaji je to tak, brala jsem to jako čistý příjem (což při příjmech z výher je milion limit pro osvobození), vy ne, v pořádku, tak máte pravdu, ale zato ji nemáte ohledně toho neplacení pojištění. Tomu se nevyhnete, ani když děláte na HPP, jen pro vás neplatí minimální platba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.