Nejste přihlášen/a.
Když tedy trpíte Stockholmským syndromem a neumíte s tím nic dělat TAK SI UVĚDOMTE, ŽE O VÁS VŮBEC NEJDE, sobče jeden. Vy jste z toho na měkko, chudinko.
Já v něčem podobném vyrůstal, s tím rozdílem, že matka nebyla, narozdíl od vás, což je vám ke cti, schopna s tím nic dělat.
Takže to berte tak, že pro své dítě toho kkta milovat nemůžete.
Jak? Jednoduše:
1) myslet na to jak prdí a smrdí a jak tě mlátí, a jak na tebe kašle, ani jednou se ti neozval, byla jsi pro něj jen matrace, prostě si ho dokonale v hlavě zhnusit
2) najít si chlapa
kde je problém? Nefunguje to? Ne, vážně mě zajímá, jestli tedy body jedna a dvě ti ne fungují a proč?
Bod č. 1 vážně svým způsobem funguje. Opravdu když si promítnu, jak se ke mně choval a čeho všeho by byl schopný... Ale nesmím si připustit, že to dělala osoba, která mi byla v srdce nejbližší. Osoba, pro kterou bych raději zemřela, než aby se jí něco stalo... S tou matrací, tos vystihl(a) přesně.
A ještě kuchařka. Ale s tou to moc nepřehánět. Jinak musel chudák doplácet vařením propálenou elektřinu...
Bod č. 2 v mém případě zas tak jednoduchý není. Jak si mám najít jiného, když v srdci mám stále jeho a pro jiného tam není místo? A i kdyby bylo, jak a kde si ho mám najít s ročním dítětem? Na dětském hrišti? Na kroužku, či v mateřských centrech, které navštěvujeme, když tam chodí samé maminky? Diskotéky mě nebraly ani ve 14, natož teď a abych si sama vyšla za kulturou, si nemohu s malou dovolit, když jsem na ní sama a nemám hlídání.
Taky se divím. Svět a život je plný příležitostí. Třeba někdo čeká v podobné situaci. Jaký jste kraj/okres? Praha Brno je více možností, ale i tak i na vsi někdo podobný čelá a doufá v totéž. Jen zapomenout a dát se na vlastní nohy
Ještě jste mi ani jeden neřekl, jak to udělat v praxi s ročím dítětem? Jako kdybych byla sama, prosím, ale takto? Nežijeme ve vákuu, naopak si myslím, že jsme celkem společenští. Ale jak už jsem psala, na kroužek chodí samé maminky, v mateřských centrech jsem dosud také žádného tatínka nepotkala, na dospělou kulturu sama bez dítěte nemám hlídání a na tu dětskou je přeci jen malá ještě malá.
A to mám během procházky zastavit každého osamoceného kolemjdoucího (nejlépe s kočárkem) se slovy: "Pane, nepotkal Vás náhodou stejný osud, jako mě?", nebo co?
Jak se odmilovat? Těžko, ale vycházel bych na vašem místě z jedné podstatné věty, kterou jste napsala: "Absolutně se nezajímá ani o dceru." Co z toho vyplývá? Toto mít na paměti, kdykoliv se vám po něm začně stýskat. Proč s vámi vlastně tedy byl? Komu jste dávala (stále dáváte) svoji lásku? Neuvěřitelnému sobci, kterému nejde o vaše společné dítě, nešlo mu v podstatě ani o vás. Šlo mu jen o to, vybít si na vás, slabé oběti, své mindráky? Chtěla byste se vrátit k člověku, kterému se vůbec nestýská po dítěti, vlastně ani po vás, jen po někom, na kom by si vybíjel svou zlost a z koho by časem udělal bezduchou loutku. To přece nechcete.
Proč se mnou byl? To Vám řeknu naprosto přesně. Protože si plně uvědomoval, že jsem z něho podělaná ve smyslu, že jsem v něm viděla přinejmenším pána Boha. Stačilo naznačit (nemyslím postel, ale obecně) a hned jsem tu byla pro něho a udělala vše, co jsem mu na očích viděla a pro jistotu ještě něco navíc. Věděl, že ve mně má jistou společnost v jakékoli chvíli... No řekněte, Vám by se taková péče ve všech směrech nelíbila?
A máte pravdu, nechci. Proto jsme odešly. Ale to tam ostatně též píšu. ![]()
Tak jste ho obdivovala, obskakovala ho, sloužila mu, až jste se snížila na úroveň rohožky, které si nelze vážit a o kterou si akorát otřel boty. To je nepřitažlivé. Možná ho i Vaše závislost na něm dusila, a reagoval vztekem. Možná jste mu vyčetla, jak se pro něj obětujete, což ho vytáčelo. Máte v sobě něco sebemrskačského.
Taky nějak rychle zapomínáte, jak zle se choval a už si ho opět idealizujete. Vy se hlavně poučte, že příště takhle ne! Žádné opečovávání a oprašování svéprávného chlapa. Vy máte svoji cenu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.