Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se odmilovat?

Od: kleopatra odpovědí: 20 změna:
Přeji všem hezký den.
Letos v březnu jsem byla nucená rozejít a s naší tenkrát 3 měsíční dcerkou se odstěhovat od svého partnera, se kterým jsem se poznala v červnu roku 2015. Bohužel to nešlo jinak, ač jsem se snažila sebevíc. Křik, hádky, ponižování, urážky, to vše bylo takřka na denním pořádku. Když došlo na fyzické násilí, řekla jsem si dost. Tohle já, ani dcerka nemáme zapotřebí. A také jsem nechtěla, aby malá vyrůstala v italské domácnosti, ze které by časem akorát měla nějaké psychické obtíže, čí jiná traumata. Tak jsme odešly, dnes žijeme 100 kilometrů od něho a vzájemně se nijak nekontaktujeme. Absolutně se nezajímá ani o dceru.
Jenže já ho stále nosím v srdci. Teda, asi takhle: Navenek si plně uvědomuji, že potom všem to nejde, nemohu a už ani nechci se k němu vrátit. Vím, že bez něho je nám mnohem lépe. Vím, že jsem udělala to nejlepší, co jsem pro nás obě mohla udělat. Ale uvnitř sebe ho stále z celého srdce miluji. Byla to pro mě pravá, nefalšovaná láska, taková ta, kterou potkáte jednou za život. Byl pro mně vším. A ač nic není dokonalé, pokud jsme se nehádali, tak pro mě dokonalý byl. Milovala jsem jeho doteky, úsměv, polibky, prostě vše, na co si jen vzpomenete.
Jeden vzdálený příbuzný, který kdysi zažil něco podobného, mi poradil, že musím jít dál, být tu pro dceru a nedívat se zpět, jaký kdo byl. Snažím se. Snažím se nám na každý den vymyslet nějaký program, něco podniknout, někam vypadnout. A docela to pomáhá. Jenže se nedá naplánovat 365 dní v roce a denně někde cestovat, nebo něco podnikat. Navíc kvůli svým potřebám bych nerada byla bezohledná vůči dcerce a potlačovala její potřeby. A pak, i když se člověk snaží žít běžným životem, stejně se najdou situace, které vám ho připomenou. Tak např. Jednou sestra vybírala se švagrem dárek k prvním narozeninám jejich synka. Musela jsem dělat, že to nevidím a nakonec raději z místnosti odejít. nebo třeba můj táta, u kterého jsme byly s dcerkou na návštěvě, měl puštěnou televizi, kdy běžel nějaký klip, kde jsi nějaká holčička hrála se svým tatínkem na dětském hřišti. Pomyslela jsem si, že tohle má dcerka nikdy nezažije. A hned jsem z toho byla naměkko. A takové situace zažívám takřka denně. Stačí mi jet za kamarádkou, která bydlí cca na polovině cesty, kam jsem jezdila za ním. Sbírala jsem se z toho asi 4 dny.
Má otázka zní, jak se odmilovat? Co mám dělat? Jak ho přestat nosit v srdci? Vždyť nám přeci tolik ublížil! Tak proč ho pořád tolik miluju?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ltz
hodnocení

7x
Asi to bude tak, že už nemilujete toho nasilnickeho, hadaveho partnera, který vám tak ublížil, ale stále myslíte na toho zkraje milého, hodného, o kterém jste si myslela, že je to ten pravy na celý život. Je jasné, že vám musely zůstat i hezké vzpomínky z doby, kdy jste si ještě rozumneli. Tak je možné, že nemáte v hlave svého partnera, ale jenom tyto již pro vás vzdálené, příjemné pocity, myšlenky. Po tom se vám stýská a citite smutek. Ale to tak má asi kazdy, kdo někomu důvěřuje, ale ten ho zklame. Právě, že je to pro vás ještě čerstvé, tak je to tak tíživé, ale postupně to bude odeznívať.
kleopatra
hodnocení

Děkuji za milá slova. Ono V září, půl roku od rozchodu, zlepšení přišlo. Nebo takhle, koukala jsem na to jinak. Vzdáleně, jakoby se to netýkalo přímo mě. Poslední dny je to ale jiné. Ale dost možná je to spíš jen proto, že malá slavila první narozeniny a teď se blíží Vánoce. Vánoce, které byli vloni sice oproti těm, které jsem zažívala jako dítě, takové nijaké, ale přesto kouzelné a jedinečné. Protože jsme byli na místě, kde jsem se cítila, jako doma. A byli jsme my 3. Jako rodina. Já, on, a naše malá. To mi stačilo. Nic víc jsem nepotřebovala ani si nepřála. Snad jen, abychom byli zdraví… Letos nic takového nebude. Budou Vánoce s rodiči a sourozenci (jako koneckonců každý rok) S tím rozdílem, že sourozenci přijdou se svými protějšky a dětmi. Oproti mně s dcerkou budou kompletní rodina. A přijdou ze svých domovů. Domovů, které si společně vybrali a je jim tam zřejmě dobře. Já byla nucena se přestěhovat do bytu po prarodičích (už zemřelých). Ale doma se tu necítím. Domov jsem měla 100 km odsud. U člověka, pro kterého bych raději zemřela, než aby se mu něco stalo. U člověka, který mě tak nezkutečně zranil a zklamal.

hodnocení

4x

Když tedy trpíte Stockholmským syndromem a neumíte s tím nic dělat TAK SI UVĚDOMTE, ŽE O VÁS VŮBEC NEJDE, sobče jeden. Vy jste z toho na měkko, chudinko.

Já v něčem podobném vyrůstal, s tím rozdílem, že matka nebyla, narozdíl od vás, což je vám ke cti, schopna s tím nic dělat.

Takže to berte tak, že pro své dítě toho kkta milovat nemůžete.

kleopatra
hodnocení

Kdybyste namísto strefování se tady do mě ,si raději ten článek přečetl ještě jednou a pořádně, udělal byste lépe. Zmiňuji se tam, že jsem se s malou odstěhovala mj. proto, aby mohla vyrůstat v klidu, a pokoji, bez nějakých zbytečných traumat a psychické újmy. Pročpak asi, hádejte? Kdyby vám to stále nebylo jasné, tak je to proto, že mi na ní záleží a vím, že tu pro ní musím (ale hlavně CHCI) být alespoň já, coby její máma, když už má tátu na baterky.
Ale chápu to. Hnidopichové tu byly, jsou a budou. Doufám, že jste si tím rejpáním alespoň zpříjemnil den.

hodnocení

3x

Dobrý den. Pomůže jen čas a nalezení nového partnera. Asi je to pro Vás ještě stále hodně čerstvé. Soustřeďte se na dcerku a mějte z ní radost. Ona potřebuje spokojenou a šťastnou mámu..

mate59
hodnocení

0x
Najděte si nového partnera, který bude lepší než starý,bude mít dítě rád a jak se zamilujete,tak se to staré vytratí.
To je těžký, tyhle ženský často přitahují stejný typy..
soles47

Klidně tyto rozchody mohou trvat a bolet i x let... ale musíte myslet na sebe, ne na něho...

darsi
hodnocení

0x
Mila autorko :) vitej v klubu :) Ja se z odlouceni s milovanym muzem vzpamatovavam jiz osmym rokem. A asi zacinam pocitovat neco jako lhostejnost nebo prijeti dane situace posl. Dva tydny. Preji Ti z celeho srdce! Aby tato posilujici doba pro Tebe byla co nejkratsi. Az vyplaces posledni slzy, pak budes volna.
kleopatra
hodnocení

*sok* Páni... A jsi sama, nebo máš jiného partnera?

ahoj*
hodnocení

0x

Jak? Jednoduše:

1) myslet na to jak prdí a smrdí a jak tě mlátí, a jak na tebe kašle, ani jednou se ti neozval, byla jsi pro něj jen matrace, prostě si ho dokonale v hlavě zhnusit

2) najít si chlapa

kde je problém? Nefunguje to? Ne, vážně mě zajímá, jestli tedy body jedna a dvě ti ne fungují a proč?

kleopatra
hodnocení

Bod č. 1 vážně svým způsobem funguje. Opravdu když si promítnu, jak se ke mně choval a čeho všeho by byl schopný... Ale nesmím si připustit, že to dělala osoba, která mi byla v srdce nejbližší. Osoba, pro kterou bych raději zemřela, než aby se jí něco stalo... S tou matrací, tos vystihl(a) přesně. *palec* A ještě kuchařka. Ale s tou to moc nepřehánět. Jinak musel chudák doplácet vařením propálenou elektřinu...

Bod č. 2 v mém případě zas tak jednoduchý není. Jak si mám najít jiného, když v srdci mám stále jeho a pro jiného tam není místo? A i kdyby bylo, jak a kde si ho mám najít s ročním dítětem? Na dětském hrišti? Na kroužku, či v mateřských centrech, které navštěvujeme, když tam chodí samé maminky? Diskotéky mě nebraly ani ve 14, natož teď a abych si sama vyšla za kulturou, si nemohu s malou dovolit, když jsem na ní sama a nemám hlídání.

julek

Taky se divím. Svět a život je plný příležitostí. Třeba někdo čeká v podobné situaci. Jaký jste kraj/okres? Praha Brno je více možností, ale i tak i na vsi někdo podobný čelá a doufá v totéž. Jen zapomenout a dát se na vlastní nohy

kleopatra
hodnocení

Ještě jste mi ani jeden neřekl, jak to udělat v praxi s ročím dítětem? Jako kdybych byla sama, prosím, ale takto? Nežijeme ve vákuu, naopak si myslím, že jsme celkem společenští. Ale jak už jsem psala, na kroužek chodí samé maminky, v mateřských centrech jsem dosud také žádného tatínka nepotkala, na dospělou kulturu sama bez dítěte nemám hlídání a na tu dětskou je přeci jen malá ještě malá.

A to mám během procházky zastavit každého osamoceného kolemjdoucího (nejlépe s kočárkem) se slovy: "Pane, nepotkal Vás náhodou stejný osud, jako mě?", nebo co?

rajskyprotlak
hodnocení

0x

Jak se odmilovat? Těžko, ale vycházel bych na vašem místě z jedné podstatné věty, kterou jste napsala: "Absolutně se nezajímá ani o dceru." Co z toho vyplývá? Toto mít na paměti, kdykoliv se vám po něm začně stýskat. Proč s vámi vlastně tedy byl? Komu jste dávala (stále dáváte) svoji lásku? Neuvěřitelnému sobci, kterému nejde o vaše společné dítě, nešlo mu v podstatě ani o vás. Šlo mu jen o to, vybít si na vás, slabé oběti, své mindráky? Chtěla byste se vrátit k člověku, kterému se vůbec nestýská po dítěti, vlastně ani po vás, jen po někom, na kom by si vybíjel svou zlost a z koho by časem udělal bezduchou loutku. To přece nechcete.

kleopatra
hodnocení

Proč se mnou byl? To Vám řeknu naprosto přesně. Protože si plně uvědomoval, že jsem z něho podělaná ve smyslu, že jsem v něm viděla přinejmenším pána Boha. Stačilo naznačit (nemyslím postel, ale obecně) a hned jsem tu byla pro něho a udělala vše, co jsem mu na očích viděla a pro jistotu ještě něco navíc. Věděl, že ve mně má jistou společnost v jakékoli chvíli... No řekněte, Vám by se taková péče ve všech směrech nelíbila?

A máte pravdu, nechci. Proto jsme odešly. Ale to tam ostatně též píšu. ;)

liska5

Tak jste ho obdivovala, obskakovala ho, sloužila mu, až jste se snížila na úroveň rohožky, které si nelze vážit a o kterou si akorát otřel boty. To je nepřitažlivé. Možná ho i Vaše závislost na něm dusila, a reagoval vztekem. Možná jste mu vyčetla, jak se pro něj obětujete, což ho vytáčelo. Máte v sobě něco sebemrskačského.

Taky nějak rychle zapomínáte, jak zle se choval a už si ho opět idealizujete. Vy se hlavně poučte, že příště takhle ne! Žádné opečovávání a oprašování svéprávného chlapa. Vy máte svoji cenu!

paulas
Souhlasím, muselo to být šílené. Ovšem je zde i otázka, co ho k tomu vedlo, proč to dělal a jestli to jde změnit. Myslím tím na jeho další partnery případně na vás návrat.
kleopatra
hodnocení

Na jednu stranu jsem to asi přeháněla, to je fakt. Na tu druhou bych řekla, že sám nevěděl, co vlastně chce. Jednou se sám ze mě mohl podělat (6 hodinový telefonát z jeho strany nebyl žádný problém) podruhé jsem ho obtěžovala, no a potřetí mi už v 9 dopoledne psal co se děje, že jsem se mu ještě dneska neozvala.
To samé třeba s vařením. Byl rád že jsem mu udělala jídlo, aby mi v závěru vyčetl a pohádali jsme se kvůli doplatku propálené elektřiny v důsledku vaření.
Kdysi, ještě na začátku, mi řekl, že se nemůže zamilovat, jinak dělá pí… ♀
A nebojte, nic si neidealizuji. Jen popisují, jak to bylo. K němu se nevrátím, to je tutovka! Šanci ode mě dostal, a ne zrovna malou. Všichni se na mě tenkrát kvůli tomu dívali skrz prsty. Jenže já tenkrát byla těhotná a on, taková ta klasika, prosil a sliboval. Přesněji, tvrdil, že mi to nechce slibovat, ale dokázat… Takže návrat určitě ne!
Je to dlouhý příběh, ale třeba vám ho sem jednou napíšu. Pak si budete moct sami udělat obrázek, Jestli jeho chování bylo odůvodněné, či nikoli. Samotnou by mě zajímá názor od druhých, nezainteresovaných lidí.
paulas
Tak nějak nevidím důvody jeho chování a ani důvody vašeho chování. Ani náznak diskuze, tolerance….
Co společně zájmy, plány? Co na to rodina?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]