Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
videoprodukce, které jsem součástí, hledá nezletilou herečku pro jednu běžnou reklamu (takže žádné násilí, výstřednosti apod. tam nebudou)... Můžete mi prosím sdělit, zda existují nějaká specifika práce s nezletilými umělci? Co je potřeba zařídit navíc, na co si dát pozor apod. - aby bylo vše po formální, zákonné stránce OK?
Děkuji moc
A to oni Vám v té videoprodukci nedají žádnou radu? Když pracují s nezletilými dětmi, tak přece oni jsou ti první, kteří by měli vědět, jak v takovém případě postupovat, aby byli chráněni zákonem jak oni, tak i ti, se kterými uzavíríjají smlouvu. Já být Vámi, tak se zeptám u nich.
Dobrý den, tak co jsem pochytil, tak se smlouva uzavírá se zákonným zástupcem, který tím také dává souhlas s natáčením, což je nejčastěji rodič nezletilé osoby. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.