Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nebo čím zastavit krvácení na prstu o nehtu?

Od: 2222 odpovědí: 12 změna:

Stává se mi často (ne vždy), že při střihání nehtů na ruce mi začne na jednom prstu prst těsně u nehtu slabě krvácet. Nejsem si vědom, že bych při střihání nehtů si zastřihnul i trochu kůže. Někdy stačí si tu krev několikerát setřít kapesníkem nebo opláchnout vodou a krvácení se pomalu zastaví. Dnes mi to ale krvácí trochu déle a nechce se to zastavit. Obtěžuje to při práci a je třeba dávat pozor abych si od krve neušpínil oblečení. Uvítal bych proto nějakou radu jak nebo čím to krvácení nejlépe zastavit.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x

Dobrý den, na drobné, ale krvácející ranky používám toaletní papír - výborně saje a postižení se brzo "zatáhne". Ideální by byl kamenec, který se používá při holení, ale ten asi doma nemáte. Zdravím!

P.S. Smotejte kus toal. papíru, přiložte na ranku, nechte chvilku působit a toto opakujte, až se krvácení zastaví.

doplněno 26.11.22 13:27:

Pokud je to Váš častější problém, tak si pořiďte kamenec např. viz odkaz:

nanomedea.cz/...

hodnocení

1x

Na krvácející poranění prstu nebo dlaně poradím osvědčené: ruku, která je poraněná, zatnout v pěst, pevně uchopit druhou rukou kolem zápěstí a zvednout nad hlavu. Mělo by tak do 5 minut přestat téci. Pak pustit zápěstí, ránu zlehka očistit třeba kysličníkem a použít nějaký obvazový materiál.

Zkuste si jen tak cvičně, toto je i viditelně účinné - podstatně se sníží přítok krve do poraněné ruky a ranka má čas se zalepit sraženinkou. Uvidíte i bledou odkrvenou dlaň, a když uvolníte sevření kolem zápěstí, poznáte okamžitě rozdíl.

krtek6
hodnocení

0x

studená/ledová voda zastavuje krvácení...

2222
hodnocení

To jsem zkoušel, ale příliš to u mne nefunguje.

hodnocení

0x

Drobná škrábnutí a pod řeším celkem jednoduše a propvěřeným způsobem - lautr obyčenou náplastí

alza.cz/...

2222
hodnocení

Ono ta lautr obyčejná nebo jakákoliv jiná náplast je dobrá, ale na konec prstu kolem nehtu se příliš dobře nepoužívá tak aby to tam drželo a také příliš nepřekáželo,

No jasně, z prstu to teče dost. Proto právě radím ty náplasti, protože se občas taky škrábnu.

liska5
hodnocení

0x

Existuje taková pěna ve formě plátků k ustřižení. Vypadá, jako jemný molitan a je na zástavu krvácení. Teď si hned nevybavím její název, ale v lékárně budou vědět. Jako vodáci jsme zase s sebou vozili Acutol spray - tekutý obvaz. Příležitostně se pobavte s Vaším praktickým lékařem o srážlivosti. Který je to prst a na jaké straně od nehtu? To ohledně dráhy některého z vnitřních orgánů.

doplněno 26.11.22 13:45:

Jo a prášek Traumacel. Ranka se zasype a zacelí...

okolik

Jen doplním název Hemostatická houba.

2222
hodnocení

Tak vypadá to, že po více jak 90 minutách mi to přestává krvacet a krev pomalu zasýchá. Nyní asi ten prst bude třeba nějakou dobu nechat spíše v klidu a nemáčet ho aby se to krvácení neobnovilo.

hodnocení

0x
Sekundové lepidlo (kyanoakrylát).Je výborné i pro lepení živých tkání, a i když je to při běžném používání nepříjemný (až nebezpečný) vedlejší efekt, lze ho využít pro lepení tkání v chirurgii (bez šití). cs.wikipedia.org/...

nikdo0
hodnocení

0x

studená voda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]