Nejste přihlášen/a.
Stává se mi často (ne vždy), že při střihání nehtů na ruce mi začne na jednom prstu prst těsně u nehtu slabě krvácet. Nejsem si vědom, že bych při střihání nehtů si zastřihnul i trochu kůže. Někdy stačí si tu krev několikerát setřít kapesníkem nebo opláchnout vodou a krvácení se pomalu zastaví. Dnes mi to ale krvácí trochu déle a nechce se to zastavit. Obtěžuje to při práci a je třeba dávat pozor abych si od krve neušpínil oblečení. Uvítal bych proto nějakou radu jak nebo čím to krvácení nejlépe zastavit.
Dobrý den, na drobné, ale krvácející ranky používám toaletní papír - výborně saje a postižení se brzo "zatáhne". Ideální by byl kamenec, který se používá při holení, ale ten asi doma nemáte. Zdravím!
P.S. Smotejte kus toal. papíru, přiložte na ranku, nechte chvilku působit a toto opakujte, až se krvácení zastaví.
Pokud je to Váš častější problém, tak si pořiďte kamenec např. viz odkaz:
Na krvácející poranění prstu nebo dlaně poradím osvědčené: ruku, která je poraněná, zatnout v pěst, pevně uchopit druhou rukou kolem zápěstí a zvednout nad hlavu. Mělo by tak do 5 minut přestat téci. Pak pustit zápěstí, ránu zlehka očistit třeba kysličníkem a použít nějaký obvazový materiál.
Zkuste si jen tak cvičně, toto je i viditelně účinné - podstatně se sníží přítok krve do poraněné ruky a ranka má čas se zalepit sraženinkou. Uvidíte i bledou odkrvenou dlaň, a když uvolníte sevření kolem zápěstí, poznáte okamžitě rozdíl.
Ono ta lautr obyčejná nebo jakákoliv jiná náplast je dobrá, ale na konec prstu kolem nehtu se příliš dobře nepoužívá tak aby to tam drželo a také příliš nepřekáželo,
Existuje taková pěna ve formě plátků k ustřižení. Vypadá, jako jemný molitan a je na zástavu krvácení. Teď si hned nevybavím její název, ale v lékárně budou vědět. Jako vodáci jsme zase s sebou vozili Acutol spray - tekutý obvaz. Příležitostně se pobavte s Vaším praktickým lékařem o srážlivosti. Který je to prst a na jaké straně od nehtu? To ohledně dráhy některého z vnitřních orgánů.
Jo a prášek Traumacel. Ranka se zasype a zacelí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.