Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zubní protéza

Od: pedro* odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer. Je to již týden co jsem psal že mám problemy s lepidlem na protézu. Používal jsem lepidlo Corega originál extra silný. Bylo mi doporučeno lepidlo Blend-dent. Ale stále se projevují problemy že protéza se uvolní i když jsem nanesl větší vrstvu lepidla. Ráno jsem nanesl lepidlo a nechal jsem dostatečně zaschnout a dal si snídani. V poledne při obědě se již protéza uvolnila lepidlo více drželo na dásní než na protéze. Četl jsem si recenze od lidí bez problému. Kde bude chyba? Bude chyba zubní laboratoře při výrobě atd? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x
Cucejte bombóny. Dobře udělaná protéza by po měsíci měla držet i bez lepidla.

hodnocení

0x
Ráno jsem nanesl lepidlo a nechal jsem dostatečně zaschnout
..kde jste ho nechal dostatečně zaschnout lepidlo? Na vzduchu, nebo v puse...?
Naneste lepidlo na osušenou protézu a šup s ní na místo...za cca 5-10 minut nesmí být problém...
Jedná se o horní nebo spodní? O celkovou nebo částečnou?

hodnocení

0x

No, máte vyjasněné, že žádné lepidlo nebude držet, jako originál zuby? Naučte se žít s tím, že máte protézu. Reklamy, kde si ženská s Coregou kouše do nezralého jablka a protéza drží, jsou blbost. Já už zuby lepím jen občas a mám je obuté 24/7, není problém se s tím najíst v restauraci... Jistá omezení tam jsou, ale dá se s tím žít. Lepidlo je jen pomůcka. Hlavně si nezvykněte si s těmi zuby v puse podvědomně hrát, vypadá to hrozně ( a svádí to k tomu).*smich*

okoik

Jeden čas běželo video na intu s názvem - když bába nemá na žvýkačku.*palec*:-D*smich*:)

Nevim co ti chcete rici, ale žvýkački pouzivam

okoik
hodnocení

0x

Všechny tz. lepidla jsou na bázi škrobu, takže nelze spolehlivě očekávat naprosto stejný komfort jako u vlastních zubů. Náhrada je spíše estetického rázu.

Dále je otázka zda se jedná o horní náhradu či dolní. Horní se vždy uplatní lépe z důvodu přísavnosti na patro. Že by někomu bezvýhradně držela spodní náhrada nikde jsem nezažila.

Přispívá samozřejmě i věkově úbytek parodontu v dutině ústní.

hodnocení

0x
A davate pastu na suchou protezu? Ja pouzivam prasek Protefix,dava se na mokrou protezu, krásné zgelovati, neboli dasne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]