Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Je to již týden co jsem psal že mám problemy s lepidlem na protézu. Používal jsem lepidlo Corega originál extra silný. Bylo mi doporučeno lepidlo Blend-dent. Ale stále se projevují problemy že protéza se uvolní i když jsem nanesl větší vrstvu lepidla. Ráno jsem nanesl lepidlo a nechal jsem dostatečně zaschnout a dal si snídani. V poledne při obědě se již protéza uvolnila lepidlo více drželo na dásní než na protéze. Četl jsem si recenze od lidí bez problému. Kde bude chyba? Bude chyba zubní laboratoře při výrobě atd? Děkuji.
No, máte vyjasněné, že žádné lepidlo nebude držet, jako originál zuby? Naučte se žít s tím, že máte protézu. Reklamy, kde si ženská s Coregou kouše do nezralého jablka a protéza drží, jsou blbost. Já už zuby lepím jen občas a mám je obuté 24/7, není problém se s tím najíst v restauraci... Jistá omezení tam jsou, ale dá se s tím žít. Lepidlo je jen pomůcka. Hlavně si nezvykněte si s těmi zuby v puse podvědomně hrát, vypadá to hrozně ( a svádí to k tomu).
Všechny tz. lepidla jsou na bázi škrobu, takže nelze spolehlivě očekávat naprosto stejný komfort jako u vlastních zubů. Náhrada je spíše estetického rázu.
Dále je otázka zda se jedná o horní náhradu či dolní. Horní se vždy uplatní lépe z důvodu přísavnosti na patro. Že by někomu bezvýhradně držela spodní náhrada nikde jsem nezažila.
Přispívá samozřejmě i věkově úbytek parodontu v dutině ústní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.