Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď v neschopnosti

Od: zelvinka odpovědí: 3 změna:
Dobrý den chodím do práce a od minulého pátku marodím čili mám neschopnost.Ve středu 30. listopadu budu v práci končit Chystám se dát výpověď dohodou ve zkus. Dob. Firma ještě o mém odchodu zatím neví. A od 1. prosince bych měla nastoupit do nove práce, tam už se mnou počítají. Jde mi o to jestli můžu toho 30. listopadu podat výpověď když jsem do 30.lis. v prac.nedchopnosti. Děkuji. Jsem ve zkus. Době, takže můžu skončit kdykoliv.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. Ve zkušební době se nedává výpověď..Jde o zrušení pracovního poměru ve zkušební době a to můžete udělat kdykoliv, tedy i v době nemocenské a to i bez udání důvodu.

hodnocení

2x

Ve zkušební době může jak zaměstnavatel, tak i pracovník rozvázat pracovní poměr kdykoliv. Není k tomu třeba žádná výpověď.

Z hlediska slušného chování bych to ale sdělila včas. Nemusíte, ale jak říkám, je to slušnost. Vy už nepřijdete, firma si mohla během Vaši nemoci /kdyby o ukončení byla informována/ najít Vašeho nástupce, náhradu za Vás. Lidé často nadávají na vedení, ale sami se nechovají také nejlíp. Jaga.

Udělala jsem totéž, sdělila vedoucí, že odejdu ve zkušební době. Ona mě požádala, zda bych tam mohla ještě zhruba týden pracovat, abych zaučila novou paní. Vyhověla jsem jí, proč ne. I když jsem nemusela. Ale aspoň jsme se rozešly v dobrém.

hodnocení

0x

Až budete podávat tu Vaši "výpověď" (musí být písemně), nazvěte ji Zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Nepoužívejte slovo "výpověď" na jakýkoli jiný způsob ukončení pracovního vztahu, jako třeba "výpověď dohodou". Dokonce jsem četla i korunu lidové tvořivosti "dohoda o výpovědi". Výpověď dohodou ve zkušební době, to je ovšem velmi kreativní.

Slušnost z Vaší strany by byla sdělit zaměstnavateli, že hodláte ve zkušební době odejít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]