Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatný došlap na nohu

Od: markiii odpovědí: 2 změna:
Dobrý den před 3 týdny mě neunesli nohy a já se složila nemohla jsem se na nohu postavit, nohu jsem měla nateklou ten den nemohla ani hnout s prstmi, byli fialové a natekle jela jsem na chirurgii, rentgen nic neukázal dali mne berle a zafáčovali, řekli mi že je to ploska nohy,po týdnu kontrola, to mi pak doktor vynadal
, že v mém věku není normální aby se mi podlamovali nohy. Víc se se mnou nebavil na týden berle a pak začít doslapovat.Jenže, již jsou to 3 týdny a já na nohu se stále nemohu spolehnout,stále ji mám nateklou,a mazala jsem mastickou Reparir ale balení je pryč, dočetla jsem se na netu toto: fyzioklinika.cz/...
Potíže s bolestmi souhlasí. Cítím bolest zejména jakoby pod kotnikem, kolem kotníku nahoře na nártu přesně nedokážu určit. Mám to jít řešit k ortopedovi?nebo mám ještě vyčká ať že se to samo srovná? A co a čím by to tedy mohlo být? P. S před tím jsem denno denně chodila v podpatkach vysokých,jenze když se mi to stalo měla jsem rovné boty. Doktor řekl že boty s tím nemají nic společného. Je to levá noja
doplněno 24.11.22 22:31: Oprava Doslap
doplněno 24.11.22 22:33: Foto od doktora.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ano, na ortopedii a dožadovat se injekci / léků na ředění krve. V nehybné oteklé noze je vysoké riziko žilní trombózy, která může vést k závažným komplikacím - plicní embolie.

liska5
hodnocení

0x

Věk nenapíšete, jestli je to vnější nebo vnitřní kotník, taky ne. Každopádně kosti jsou celé, ale měkké tkáně byly pohmožděny. Při podvrtnutí se může poškodit kloubní pouzdro / nejčastěji vnějšího kotníku/ a vylít se tam krev / výron/ nebo zmnožit tekutina, která kloub promazává. Otok je přirozená reakce- fixuje poraněnou oblast.Tohle se hojí dlouhé týdny. A co na to Váš praktický lékař? Tam byste měla jít co nejdřív. Zprávu od ortopeda s sebou. I tak se objednejte na rehabilitační oddělení /není třeba doporučení/ a tamní lékař Vám nohu zhodnotí a budete nejspíš docházet na nějakou elektroléčbu, magnety ap. a budete nějaký čas nosit na noze nějakou ortézku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]