Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte, dcera si právě rozlehla brýle a jedno sklíčko se napůl vylouplo z rámečku a nejde lehce tam ani zpátky, mám se pokusit ho zpátky zatlačit, nebo radši vyndat, ale asi to půjde jen velkou silou a bojím se aby neprasklo sklíčko nebo rám?
Dobrý večer, předně ještě děkuji za všechny rady díky kterým se podařilo brýlky včera opravit, dcera je měla dnes od rána a odpoledne jsme zašly do optiky aby je zkontrolovali.
Vyskytl se však problém, už ráno dcera říkala že teď vidí s brýlemi nějak jinak než předtím, ale myslela jsem, že třeba bude trochu ohnutý rámeček a v optice to vyřeší, ale doma říkala, že měla ve škole problémy se čtením a psaním, občas se jí písmenka rozdvojily a rozmazaly, zkusila jsem jí aby přečetla nějaký hodně malý text a přečíst jí to šlo ale šíleně na to mžourala a v jeden moment trochu i zašilhala levým okem k nosu, což říkala že je ten moment kdy se jí to rozmaže a rozdvojí. Brýle musí nosit právě kvůli šilhání, bez nich šilhá hodně, ale přes brýle doteď nikdy nešilhala, jinak byla tedy dneska i dost unavená a levé oko měla i trošičku začervenalé.
Co se týká brýlí tak v optice je zkontrolovali a všechno bylo v pořádku, včetně usazení skel a toho jak brýle sedí na obličeji, způsob opravy v domácích podmínkách v podstatě odsouhlasili, že líp to udělat nešlo, ptala jsem se i na ten problém výše a říkali že podle těch příznaků to vypadá, že by asi potřebovala mít silnější korekci, aby se oči méně namáhaly zaostřováním na blízko při čtení.
Myslíte že je to možné, aby potřebovala změnu korekce když stávající stávajicí brýle má teprve 3 měsíce? Nemohla mít třeba jen ještě unavené oči z toho, že včera musela kvůli tomu vypadlému sklíčku mžourat asi 4 hodiny v kuse, nejdřív asi půl hodiny byla bez brýlí úplně a pak jsme našli alespoň ty starší (ale pomohly jen trochu, protože jsou o dost slabší než co má teď)?
Dioptrie jsou +9,5 a +9,75 a cylindry +2 a +1,75 a v těch starých brýlkách jen +6,5 a +5,75 a cylindr jen na jednom oku +0,5.
Dneska už ty problémy neměla, jen to mhouření očí ale ne pořád jen když se zaměřila na něco konkrétního menšího.
Ten test s tužkou zkusíme, z jaké vzsálenosti se to má dělat a má při tom mít brýle?
Díky, určitě budeme muset co nejdříve na oční, při tom testu nahoru, dolů a doleva to bylo ok, ale při přímém pohledu nebo vlevo jí občas, ne vždy, levé oko ujede k nosu, doprava ne a bylo to výraznější pokud se to zkoušelo s tužkou blíže, když jí to oko ujede tak se jí to právě rozmaže a rozdvojí, v ten moment když na chvilku zavře druhé oko tak tím levým zase zaostří a i se vrátí rovnoběžně s pravým když ho znovu otevře. Je tedy dost pravděpodobné že tam asi bohužel bude nějaký další problém a nejen únava z toho jak ve čtvrtek nemohla nosit brýle.
Zkusili jsme to i bez brýlí, samozřejmě bez nich nepřečte ani celkem velká písmena nebo nevidí na televizi, ale není to tak že by neviděla nic, tu tužku samozřejmě vidí, jen hodně rozmazaně, ale šlo jí to jen každým okem zvlášť, při zkoušce oběma očima jí sledovala jen pravým okem a levým šilhá, ale to vždy když nemá brýle. Chtěla jsem to ještě zkusit s těmi starými brýlemi, ale začala jí z toho trochu bolet hlava tak jsme toho radši nechaly.
Pokud dcera vidí rozmazaně, tak má zřejmě sklo s tzv. cylindrem. U něj někdy stačí trochu jiná poloha čočky v brýlích a oko si musí znovu zvyknout. Nejlépe dojít k očnímu doktorovi, ať se na to podívá.
Šroubek nemají právě, předtím jsme měli kovové se šroubkem ale tady právě nevím jestli se to má jen silou nastrčit. radši bych to nechala na optikovi ale bohužel nemáme náhradní s aktuálními dioptriemi, jen asi dva roky staré ani nevím s jakými hodnotami ale určitě jsou o dost slabší a asi by s nima školu nezvládla. Ještě posílám detailnější foto.
Zítra se můžete stavit do optiky...třeba po škole...pro jistotu...ono záleží na tloušťce skla, i tam nahoře. Vyčuhují oba skla? podle fotky ano...
Změny u skel u brýlí jsou v kompetenci očního lékaře a ne, co my si myslíme. My si můžeme myslet ledacos, ale nejsme odborníci a dítě musí být odborně vyšetřeno.
Děkuji, to je samozřejmě pravda, ale šlo mi spíš o to jestli někdo neměl podobnou zkušenost, jestli by se jí to vůbec mohlo změnit tak rychle po předchozí změně, protože jestli ne tak by to asi spíš bylo tou únavou a větším namáháním. Navíc jsem zjistila že má naše oční dovolenou takže se tam dostaneme kdoví kdy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.