Nejste přihlášen/a.
kocourkov hadr
Úřad práce neustále při žádosti doplatku na bydlení podnájemníka požaduje "smlouvu s elektrárnami majitele".
takže to musí podnájemník - nájemník neustále komunikovat s majitelem a ten neustále měnit zálohy u elektráren je to jak u blbých, Přitom v zákoně zakonyprolidi.cz/... odstavec 4 Nic takového napsaného není.
písmeno e) přece definuje toliko rozpis, který má předepsán podnájemník (dávku beroucí) od nájemníka!
přitom na úřadě tvrdili, že tam musí zapisovat i sazbu a amperovou velikost jističe elektroměru!? no prosím, ale aby se měnily zálohy s každým podnájemníkem u elektrárny, no tak to mi přijde už fakt na hlavu, nemyslíte?!
Na základě jakého podkladu si tak to na úřadě vymýšlejí, a požadují nadbytečné údaje Jako je smlouva majitele s elektrárnou, což je až 3. a 4. osoba v pořadí, na ústředí mi řekli, že v zákoně nic takového není, a že se mám zeptat na místním úřadu, a na místním úřadu mi řekli, že to je podle zákona,
doplateek na bydlení a přispěvek na bydleni ka každé něco jiného, stejně jako nájemník a podnájemník, ujasněte si pojmy..
Další chytrolín?
Tak na vysvětlenou, já jsem majitel tady pronajímatel.
Dále tam je nájemce tedy podnajímatel
Cílovým uživatelem bytu je podnájemce, který žádá DnB, tedy doplatek na bydlení. Nevím, jakou konstrukci jste dospěl k příspěvku na bydlení, který tady s vámi neřeším.
zkuste si prosím znova přečíst dotaz, a zkuste se nevyjadřovat k něčemu, o čem nemáte ani páru, a jen si zdánlivě myslíte na vaši chytrost, při tom nechápete ani význam syntakticky správně napsaného textu.
Rekapituluji: pointa dotazu byla v tom, úřad práce otravuje o smlouvu s dodavatelem elektřiny (po kterému podle zákona nic není, nepřišla zálohy na elektrickou energii mají mezi sebou ujednánu podnajímatel a podnájemce), a kde já musím neustále měnit zálohy, kvůli nějaké 3. osobě, se kterou nemám nic společného ...
Proč odpovídají chytráci, kteří nerozumí problematice, nepochopí správně formulovanou otázku - a v životě nepronajímali ani nekomunikovali s úřady?
Budu rád, když mi odpoví úředník (na penzi), byť třeba jen názor, abych pochopil úřední logiku. Ten, který má znalosti o pravidlech příspěvku na bydlení, z jakého důvodu se tam uvádí distribuční sazba elektřiny, když v zákoně nic takového není?
Ps; A prosím neraďte mi, že mám nechat přepsat elektřinu na podnájemce! Na to jsem se vás fakt neptal. Jednak je to nepraktické, druhak je to nesmysl, a zatřetí je to ekonomická sebevražda.
Tak vám děkuji za pojeb a objasnění problému. A přeji hodně úspěchu v boji s úředníky. Pak dejte vědět jak to dopadlo, protože to pomůže dalším...Děkuji 111
To máte těžký. Chcete, aby vám vaše bydlení platili ostatní občané ze svých peněz, tak pro to holt musíte něco vytrpět. Mně zas připadají na hlavu všechny ty příspěvky na bydlení a milion podobných, pastelkama počínaje a podporou v nezaměstnanosti (teď, kdy je všude práce jak smetí) konče.
Chcete, aby vám vaše bydlení platili ostatní občané
Osobo, jak jste na tuto úvahu došla!? Já jsem rušen úřadem práce, a snažím se zjistit, proč.
jediné co umí ouřada vykřikovat, že to je podle zákona, ale už neumí ten zákon předložit ani vyložit. Co umí dobře je: odseknout že on tam není od výkladu zákona.
proto jsem chtěl zákon, si o zákonu podiskutovat. Ale to nepůjde v situaci, kdy se nepochopíme. 3 odpovědi a, no zřejmě jsem se asi špatně zeptal, anebo na špatném místě, SORRY )
Nechápu, jak s tímto vyjadřováním můžete někomu něco pronajímat, když se neorientujete v základní problematice a žádáte rady od lidí, kteří se snaží vám pomoc a přitom je to kdoví jak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.