Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úřad práce - Podpora v nezaměstnanosti

Od: jirivesely odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Měl bych dotaz ohledně přihlášení na úřad práce.

S informací na MPSV jsem pochopil, že musím poslat jak formulář: "Žádost o podporu v nezaměstnanosti", tak i "Žádost o zprostředkování zaměstnání". Oboje bych rád poslal přes identitu občana.

Aktuálně jsem ještě OSVČ, datum přerušení činnosti mám od 1.12.2022. Jaké datum vyplnění formuláře mám uvest, aktuální nebo až 1.12.2022.?

Stačí tedy vyplnit tyto 2 formuláře odeslat přihlášený přes IO a to je vše?

Předem děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kocourek
hodnocení

0x

Podle mého názoru to můžeš poslat až 1.12. :)

jirivesely
hodnocení

A když podám žádost až 1.12.2022, dostanu již podporu za 12/2022 a uhradí za mě zdravotní pojištění?

Děkuji za odpověď.

Ale je běžné že se člověk nemůže registroat když je člověk ještě zaměstnaný. Tzn máte ukončení PP 30.11 tak na ÚP. až 1,12-alespoň u nás jsem jednou chtěl regnout v poslední den zaměstnání bo jsem už nepracoval -zbytek dovolené- musel jsem další den znovu! .Když Vám končí živnost opět 30.11 tak zase na ÚP až 1,12.. Vzhledem k ZP stačí registrovat se klidně až (pokud je otevřeno!) 31.12 aby byl celý měsíc na ZP pokryt.

hodnocení

0x

Aby žadatel dostal podporu za celý měsíc, musí se přihlásit do 3 kalendářních dní od skončení zaměstnání. Přihlásí-li se později, dostane podporu až ode dne přihlášení.

Pro úhradu ZP státem stačí (kupodivu) jediný den registrace v měsíci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]