Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovolená ve svátek

Od: alice* odpovědí: 3 změna:

Je možné mít ve svátek dovolenou?

Pracuji pouze na noční směny, expedice tisku...den před svátkem máme volno, " překážka ze strany zaměstnavatele",

dne 17.11.2022 jsem dostala půlku dovolené a pak jsem musela nastoupit po 24 hod...občas se to tady praktikuje, že je pouze krátká směna, nikdo to tady neřeší...hlavně mě trápí ta půlka dovolené ve svátek?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

aoano
hodnocení

0x
…. ve svátek dovolenou čerpat nelze.

hodnocení

0x
Nevím, jak je to přímo v zákoně, můžeme mít podmínky vyjednané kolektivní smlouvou. Ale já mám ve svátek tzv. neodpracovaný svátek - pokud jsem doma - beru plat, jako bych byl ve všední den v práci. Pokud jdu do práce, tak 100% příplatek. Každopádně žádnou dovolenou ve svátek nečerpám.

hodnocení

0x

pokud je ve svátek dovolená na vaši žádost, protože máte jít do práce a nechcete, tak být může. pokud vás ve svátek zaměstnavatel v práci nepotřebuje, ačkoli je to jinak váš pracovní den, tak máte nárok na proplacení svátku a čerpání dovolené vám na ten den zaměstnavatel určit nemůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]