Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čistá mzda

Od: sima odpovědí: 13 změna:
Zdravím,
minulý týden jsem dostala výpověď ve zkušební době a potřebuju poradit..
Na smlouvě mám 27.000 hrubého a z toho mi byla vypočítána čistá mzda 19.980 Kč.
Mám základní slevu na dani, žádné děti, žadné služební auto. Podle kalkulačky čisté mzdy bych měla mít 22.500.
Ne že bych se chtěla tahat o 2 tisíce ale ta firma není zrovna košér a jsem ráda že to tak dopadlo výpověďí, ale co teď. Jsem z toho docela vytočená, dělala jsem tam recepční a tudíž úplně všechno. Holka pro všechno.
Děkuji nevím co dodat.
doplněno 23.11.22 11:09: Jen ještě dodám, mzda je za celý odpracovaný měsíc říjen.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

to je bez slevy na dani

sima
hodnocení

Jako že jsem podepsala ten Růžový papír a oni ho nezapočítali/nepoužili?
Výborný

sima
hodnocení

Jako že jsem podepsala ten Růžový papír a oni ho nezapočítali/nepoužili?
nemakalanetahal

Slevu na dani si uplatníš (muzes) az na konci roku, nebo se pletu? Dostaneš vrácen přeplatek od Berňáku.

Ps: smím vědět proč tady vypisuješ, že jsi holka pro všechno? to přece nesouvisí s výpočtem mzdy. Když jsi dostala výpověď, tak jsi se asi moc neosvědčila. A když jsi dostala výplatu, tak zaměstnavatel je férový, nebo ne?

sima
hodnocení

Ona je to firma která tady v Česku je od července a byla jsem první recepcni. Firma se rozjíždí moc se jí nedaří.
Se mnou byly moc spokojený protože jsem zastala hromadu práce, na recepci, pomáhala jsem obchodnímu a finančnimu oddělení. Odůvodnění byla prý kvůli Inflaci a nebyla jsem jediná ani poslední kdo dostal výpověď. Šel i HR manager. Prý si teď recepční nemůžou dovolit a mou práci si rozdělí.
nemakalanetahal

Pokud se nepletu tak to firma ani odůvodňovat nemusí dělat to co ti řekla, tak může a nemusí být pravda, tak to musíš vědět ty, jestli jsi tam se kousala nudou (Neměla jsi využití) a nebo si kmitala jak fretka, to by jsi asi tu práci nechtěli rozdělovat.

každopádně do konce roku ještě někde pracovat budeš ne? Anebo to zapíchneš na úřadu práce? no tak snad ti někdo poradí, jak se s berňáku dobereš těm zbylým penězům, za rok můžeš vydělat nezdaněných přes 200 000 letos...

sima
hodnocení

Ona je to Polská společnost a Poláci jsou jací jsou. Tam si každý jede na svým písečku. Když jsem tam nastoupila tak nebylo ani moc dáno co mám delat, samozřejmě návštěvy a starost o kuchyň. Od vedení mi žádná nová práce nepřišla, tak mě využili v obchodním a finančním a dali mi další práci, bavilo mě to. Taky když jsem od ředitele dostala výpověď tak z toho byly v šoku že nebudou v těch odděleních stíhat. A nejnovější update ta účetní ,, zapomněla,, zadat slevu na dani, tak tomu dala korunu. Chápu že se může stát chyba, ale tady v účetnictví by se stát neměla. A kdybych se v tom teď nešťourala tak se na to nepříšlo.

Vyžádejte si Potvrzení o zdanitelných příjmech a sražených zálohách. To je dokument, na jehož základě si můžete po skončení roku nárokovat od státu (FÚ) vrácení přeplacené daně. Měla byste mít tento doklad od všech zaměstnavatelů, které jste v kalendářním roce měla (nebo to bylo Vaše první zaměstnání?). Pokud ještě někam do konce roku nastoupíte, může Vám za určitých okolností provést roční zúčtování daně (na základě všech Potvrzení o zdanit.příjmech) poslední zaměstnavatel. Jestli nenastoupíte nikam, můžete si podat daňové přiznání na FÚ. Vrátit lze ovšem pouze daň, která byla zaplacena.

trt

Takže když zaměstnavatel Krachne, a daně Příjmu zaměstnanců neodvede, tak zaměstnanec žádnou vratku nedostane?

etana*

Když zaměstnavatel krachne, tak si vyúčtování ročních daní udělá zaměstnanec sám a vratku dostane v rámci daňového přiznání. Berňák si to s zaměstnavatelem vyřídí a peníze z něj dostane, podstatné je, co bylo zaměstnanci strženo. Prokrista, proč se lidi o své vlastní peníze nezajímají a něco si o tom nenastudují, informací je všude bambilion. To, proč nezapočítali slevu podle "růžového papíru" může být jak opomenutí, tak pozdní podepsání. Ale klid, je už listopad, přiznání se bude dělat cobydup a přitom se případný přeplatek vrátí.

A ne, nemakalnetahal, základní sleva se uplatňuje v průběhu roku (každý měsíc v předpisu mezd), nečeká se na konec roku.

kolemjdouci
hodnocení

0x
Výpověď ve zkušební době neexistuje.
sima
hodnocení

Ok tak zrušení PP, toaletní na věci nic nemění.

...toaletní...papír?...či co je někdy potřeba. Jo jo... taky mne někdy ten spelingchecker zaskočí tím co vymyslí. *ee**mir*...to ale na věci někdy hodně změní

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]