Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mozková příhoda,co Vám nejvíc pomohlo?

Od: maky® odpovědí: 16 změna:

Hezký den přeji, po malé mozkové příhodě jsem pár dní doma, ještě nikde nebyla,zítra jdu k obvodní, zažil někdo.? Mám trochu ochrnutou pravou ruku a nohu, jen trochu. Písmenka se mi trochu míhají. Asi bude rehabilitace? Co vám nehvíce pomoho? Díky zdraví Maky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ahoj znám to od kolegy chalp 45 let nekouřil nijak zvlášť nepil a bum bac ve 44 mozková též lehčí nejvíc mu pomohla rehabilitace a domácí cvičení hlavně cvičit pořádně a ještě si přidávat

karlo

A nebyl třeba trochu při těle?

A bylo to ucpání anebo prasknutí? Tipuju na to první, když říkáte lehčí.

hodnocení

Tak dekuji, zítra jdu k obvodní, asi napíše rehabku.

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, tento web viz odkaz znáte? Třeba Vám něco z toho pomůže, protože jde o web lékaře po mrtvici, tak tuto nemoc zná z pohledu doktora i pacienta. Zdravím!

pomrtvici.cz/...

doplněno 30.11.22 16:35:

Nemáte zač.

doplněno 30.11.22 18:14: Ten web funguje už poměrně dlouho, tak je tam množství rad a zkušenosti. Hlavně, aby Vám něco z toho pomohlo.
hodnocení

bene moc děkuji *palec*

liska5
hodnocení

3x

Tohle měla jedna moje příbuzná asi v 70 letech. A vytáhl ji z toho vnouček prvňáček.. Trpělivě s ní chodil denně ven, nohu dřevěnou, ale s ním musela... A pak se spolu učili psát písmena, číst ze slabikáře, vyslovovat...Já ji viděla asi deset let po tom a nic jsem na ní nepoznala.

Ono se má fofrem k lékaři, jakmile ucítíte, že něco dřevění, nejde artikulovat, visí pusa...

hodnocení

Díky, ruka a noha trochu dřevěná, ale ne tak, abych nemohla po chvilkách neco dělat na zahrádce a v kuchyni.

hodnocení

2x
Cvičení už od babi nepamatuji. Měla ten míček s bodlinami, gumový tuhý bez vzduchu. Ale asi jí moc nevyhovoval. Pár cviků bez míčku ukazovala. Mrzel mne její nedostatek trpělivosti. Byla moc zklamaná, že jí ještě nejde se normálně podepsat. Jako by s nedokonalým podpisem ztratila část své identity. Ráda bych slyšela víc, jakou má radost, jak jí to jde. Připomínalo mi to negativní pohled. Hodně času jsem spíše bloumala, čím jí nemoc propukla. Nebyla zvyklá na návštěvy a před návštěvou cizího člověka se asi moc vynervovala. Já bych se asi pokusila podepisovat druhou rukou, abych po té trošku ochrnuté pak už nepotřebovala úplnou dokonalost, pokud by to šlo.
hodnocení

Děkuji. Moje podpisy se sice podobaly mujří nožce, ale to nevadí, práci s rukou mohu dělat, víc je tuhá noha, ale také dojdu, kam potřebuju.

hodnocení

2x

Maky, to je mi moc líto. je to velká nepříjemnost. Rehabilitace jsou, ale musíte nejvíce sama. Dělejte všechno pro to, aby mozek musel pracovat a nahradil nebo obešel to místo, které mrtvička zničila. Tedy nejen pohyb-chůze, cvičení koordinace drobných svalů ruky, napodobování zvůků, tedy gymnastika mluvidel, gymnastika očí atd. Je třeba také zaměstnávat všechny smysly. Koukat, čichat, chutnat, poslouchat, osahávat. Vypadá to jako sranda, ale mozek se umí zvetit, jen ho nesmíte šetřit. Pravila moje mladá, fyzioterapeutka a také snacha, rehabilitační. *hej* Dokážete to, zae budete fit.

hodnocení

babkazov, moc děkuji, také věřím, že bude líp. Naštěstí mám téměř vše funkční, mluvím normálně, občas něco zapomenu.Ruka nechce psát tužkou, ale práce vykonává. Noha také trochu ztuhlá. Jen mne často zmůže únava.Zítra jdu prvně na rehabilitaci, tak jsem zvědavá. Horší je to s mojí keramikou, co tam mám, to mi děvčata naglazují. Moc děkuji za milé povzbuzení.*slunce**srdce*

okolik

Maky, Arnika Montana zabraňuje krevním sraženinám. Hledám pro vás info na intu a nedaří se. byly to nějaké bio. Když vyhrabu *cteni*vložím odkaz. Jinak bez obav lze použít homeo verzi Arnika Montana AKH 2-2-3 vycucat je to nasládlé nic*slunce*.

hodnocení

Moc děkuji:)

lilil
hodnocení

0x
Tuto nemoc nenavidim, zemrel me na ni otec, predchazela to mu rada jak pisete slabych mrtvic a po x letech prisla silna, krvaceni do mozku a konec, z tech slabých se vzdy dostal cvicenim. a obe me fenecky kdyz byly starsi ji take dostaly.
hodnocení

To je povzbuzující, ptala jsem se, co komu nehlépe pomohlo a ne, jak to koho pořádně kleplo a bylo po něm. To je jasné, že se to stát může, ale na to ted nebudu myslet a zítra jdu po absolvování MG na rehabilitaci. Ale děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]