Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup v e-shopu

Od: slavo® odpovědí: 5 změna:

Platil jsem kartou v-eshopu a při zadávání čísla karty jsem se uklepl a to jsem ještě nezadal další dva údaje a už mi to hlásilo, že toto číslo neeexistuje - respektive není platné.

To číslo se hned kontroluje s kartovým centrem?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ne, poslední číslice je totiž kontrolní a s ní musí mít všechny číslice určitý "kontrolní součet". Formulář hned pozná, že je v čísle chyba, když kontrolní součet nesouhlasí.
Stejné je to třeba s rodným číslem, to musí být dělitelné jedenácti. Pokud není, je v čísle chyba.

makak
hodnocení

3x
Ne,jen číslo karty má určitý kontrolní součet co musí sedět,stejně jako u rodného cisla

hodnocení

3x

Není to jen kontrolní součet. Někde, jak se postupně zadává číslo, tak ví, jestli je to Visa nebo Mastecard, potom ví podle čísla i konkrétní banku. Je možné, že to vyhodnotí jako neexistující ještě i před kontrolní číslicí...

makak
Jasně, ma to nějaké pravidla..
discover.com/...
hodnocení

Zajímavé - zkoušel jsem tento návod a výsledek nebyla suma končící nulou.

kolikmam.cz/...

Tak buďto jsem to dělal špatně a nebo se na ten návod nedá spolehnout

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]