Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Chystám se do Prahy. Mým cílem bude hotel NH Prague City na Mozartově ulici. Vystoupit z vlaku mohu v Libni nebo na hlavním nádraží. Uvítám doporučení na tramvaj, metro nebo autobus. A uvítám i oficiální názvy konkrétních stanic. Za doporučení děkuji předem.
Najděte si mapy. cz, Mozartova ulice Praha, tam vám to vyběhne a podle symbolů tramvaje si snadno najdete, co tam jezdí. Nejlepší je asi metrem na Anděl a pak kousek popojet. Na těch mapách je to pěkně přehledné.
To je docela dobrá volba, jenom bývá navzdory krátkému intervalu dost plná. Ještě by stálo za úvahu zvolit nějakou tramvaj (asi sedmičku) z Vršovic, na tramvaj je to tam stejně daleko (možná blíž než na Hlaváku). A do Vršovic jezdí spousta vlaků, včetně dálkových (aby neblokovaly hlavák, odstavují se tam).
Škoda, že se nejezdí přes Krejcárek (ta estakáda - před příjezdem na Hlavní z Libně ji určitě uvidíte - se stále opravuje). Potom by bylo takřka ideální z Libně jet na Žižkov a tam přestoupit právě na devítku (Biskupcova nebo Ohrada).
V Libni je zastávka přímo před nádražím, na Hlaváku je to daleko (doporučuju Jindřišskou, je to příjemnější cesta, jdete šervůdem jen kousek a navíc tou lepší částí).
Jinak pokud jde o čas, tak vyhrává metro, ale na povrchu aspoň něco vidíte.
Když máte na pokoj za dva litry za noc, tak bych asi jel taxíkem. I kvůli bezpečnosti.
Teď mě asi pražáci nebudou mít rádi, ale jak hlavák, tak Libeň, to je děs a hrůza. Dva týdny zpátky jsem čekal hodinu na přípoj z Plzně na hlaváku na pendolino o Ostravy. Tak že se pudu podívat ven. No k zblití. Vylezeš před hlavák, v tom parčíku před ním (Vrchlického sady - "Sherwood") houmlesáci a vyfetlý smažky na lavičkách, všude nablito, nascáno a na*ráno, bordel, papíry, petky, no jehly jsem nehledal. A je to tam co pamatuju, narozdíl od některých, kteří mě zde ujišťovali, že "už to takové není". Je a furt.
Moje rodné město, je mi to líto. Když si představím, že tam vyleze cizinec, který jede do Prahy v očekávání hezkých zážitků, tak se mu po vystoupení z vlaku chce grcat.
Libeň nekomentuju už vůbec. To je snad už no-go zona.
No nevím, v Libni bydlím. Cikánů minimum, přistěhovalci taky skoro žádní, kamenná městská čtvrť, takže není elegantní, ale bordel jako všude jinde. Co konkrétně vám na Libni připadá tak strašně děsné?
Hlavní nádraží s parkem před ním neboli Sherwoodem je extrém, specialita. Druhá specialita je tramvaj číslo 22, projíždějící okolo Pražských historických specialit s cizinci. Úměrně cizinecké návštěvnosti se tato tramvaj plní kapsáři a po trase naleznete odhozené prázdné peněženky - tedy u Malostranské, P. Hradu a okolí, že. Batohy (prázdné) jsou v ke Hradu přilehlém petřínském parku.
Jinak je Praha město krásné, bezpečné, kulturní a stověžaté.
Z Libně jedou hlavně tramvaje, již doporučený taxík je volba dobrá. Taxikáři už cizince díky konkurenci okrádají méně. Doporučuji zavolat si AAA. Taxi dispečink: 14 014, 222 333 222 (objednávky). Fixní cenu se tuším dozvíte předem.
Záleží na denní době. Já už roky se Hlaváku vyhýbám, ale občas se nevyhnu, takže to taky vidím a mám pocit, že to bývalo daleko horší.
V libni vyskočíte z nádraží rovnou na tramvaj, tam je to v pohodě, tam se humusáci nemaji kde schovávat jako v šervůdu.
Ale abychom si nemalovali nějaké mylné představy. Je tomu už více let, co jsme byli nuceni čekat v Innsbrucku na hlavním nándraží na přípoj (asi tak 6 hodin) a můžu říct, že naše hlavní bylo v té době mnohem lepší. Za celou dobu jsme neviděli ani jednu úklidovku, co by uklidila ty zvratky nebo vylité pivo (v podchodu a v hale, ne někde poblíž nádraží), tehdy se to jimi na hlaváku jen hemžilo (dnes to asi nebude, už jsem to dávno neviděl). Jak vypadá hbf Innsbruk teď něvím, na dovolenou jsme později jezdili busem a nyní jezdíme přes Vídeň, která je celkem slušná, asi jako ta libeň (tramvaj rovnou před nádražím, oproti libni navíc metro a žádný houmlesácký park).
Děkuji za všechny další odpovědi. Ne, nebudu v tom hotelu spát. Jde o rodinné setkání, večer jedu zpět. A protože mě vlak do Prahy přiveze buď moc pozdě, což jsem zamítla, nebo moc brzo, nechci, aby někdo z rodiny jezdil kvůli mě Prahou sem a tam. Ještě pouvažuji nad varováními. Zatím jsem rozhodnutá dopravit se tam sama a dokázat rodinným příslušníkům, že jsem "velká holka" .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.