Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je zájem o svobodné/rozvedené matky?

Od: dumspirospero odpovědí: 41 změna:

Hezký den,

zajímalo by mě, zda či do jaké míry je pro muže problém mít vážný vztah s ženou, která už má nějaké dítě či děti z předešlého vztahu. Jak to muži vnímají? Jsou ochotni vychovávat a zčásti třeba i živit cizí dítě nebo to je bráno jenom jako nutné zlo, které patří k té ženě, kterou si vybrali? Může nějaký chlap naopak upřednostňovat ženu s dítětem před bezdětnou? Není lepší bezdětná?

Samořejmě vím, že to hodně záleží na věku dotyčných lidí a že 45-50 letý chlap hledající partnerku asi moc nemůže počítat s tím, že by jeho potenciální nová známost byla bezdětná, a zase kluk do 30 let má dostatečně velký výběr mezi bezdětnými, ale co třeba muži ve věku dejme tomu 30-40 let? Jak to má tato sorta mužů?

Když se jedná o dosud bezdětného chlapa, netouží takový muž spíš po zplození vlastního potomka? Kdyby pak spolu měli ještě vlastní dítě, měl by pak to cizí dítě rád úplně stejně jako vlastní?

A pokud by se mělo jednat o muže, který už také nějaké děti má (a jsou v péči bývalé ženy), nebude to pro něj psychicky náročné, že žije ve společné domácnosti s cizími dětmi, o které se stará, věnuje jim svoji energii a čas a přitom ví, že někde jinde má děti vlastní, které vídá například jen o víkendu a nemůže jim dávat tu každodenní lásku, péči atd., protože tu jim věnuje (a nebo taky nevěnuje) zase nějaký jiný pán - nový přítel bývalé ženy...?

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Myslím, že to ani nebude o tom zda má či nemá dítě, ale zda je to "blbka" nebo ne = zkušenosti známého.

hodnocení

5x

To bude velmi individuální a nelze to zobecňovat.

Bude rozdíl u ženy s jedním ditětem, která je rozvedená ne vlastní vinou (případně např. voda atd) a ženou, co má čtyři děti a každé má jiného tatínka, o tu se asi muži prát nebudou.

Jestli by muž měl "cizí" dítě rád stejně jako vlastní, to opět bude silně individuální...čím menší by to dítě bylo v době seznámení, tím více by ho časem mohl brát za své (a i pro to dítě by onen muž mohl být tatínkem), když to dítě bude starší (nedej bože v pubertě) může to být zcela jiná situace.

dumspirospero
hodnocení

Souhlasím, že s menším dítětem je snazší vybudovat vztah, ovšem i ta ochota mužů starat se o menší dítě by asi byla menší - malé dítě se v noci budí, vzteká se, dělá naschvály, ze školky nosí různé nemoci atd. To asi taky jen tak někdo neustojí... :-/ Pak je ještě otázka, jestli nevlastní tatínek může dát takovému malému vzteklému dítěti "jednu výchovnou" nebo ne, když to není jeho.

Určitě to fungovat může. Znám pár případů. Musí se najít prostě chlap se správnou povahou k dané situaci (věk dětí a povaha maminky).

Ale to co funguje teď nemusí za pár let. Ale to je prostě riziko i u vlastního tatínka.

hodnocení

3x

Už babička Boženy Němcové říkala, že "krev není voda." Proto je jasné, že každý slušný člověk má ke svým potomkům lásku a kladný vztah. Pokud ti potomci za to stojí.

Dneska jsou vztahy daleko volnější, není žádnou zvláštností třeba matka samoživitelka se 3 dětmi a 3 různými otci. Pokud si ale už 3x nerozuměla s partnerem, už to o něčem v její povaze vypovídá.

Pokud si ale muž najde ženu s dítětem, rozumějí si a i to dítě ho má rádo, nevidím v tom problém. Ty děti za to nemůžou, že jejich rodiče rozbili vztah. Pokud má muž děti u bývalé manželky a stýská se mu po nich, měl by je často navštěvovat, brát si je na víkendy. Aby ty děti viděly, že je táta má rád, i když už společně nežijí.

Ten poslední odstavec je velice pravdivý. Pokud je rodina bezdětná, seberou se a jdou od sebe. Ale jestliže mají děti, měli by oba na vztahu pracovat a pokusit se ho napravit. Brali se přece z lásky, rozuměli si - tak kde to všechno najednou je? Ty děti dobrou rodinu potřebují. Mámu a tátu nenahradí žádný druh, přítel, milenec, kamarád či soused. A pokud ti dva mají spolu děti, měli by uvažovat především tak, aby to bylo dětem ku prospěchu.

Jak je možné, že v 60. letech, kdy jsem už rozum brala, byl v naší vesnici /150 čísel/ pouze jeden rozvedený pár? A dneska takřka každý druhý. Zřejmě chybí tolerance, empatie, rozum. A láska. Jaga.

sparcoo*
hodnocení

3x
Mi je 30 a úplně v pohodě. Nemám problém se ženou s dítětem. Spíš je to individuální a kdyby třeba to dítě se mnou bojovalo asi by to nebylo příjemné ani mě ani jemu.
Prostě si nevytvářím domněnky.
liska5

Tam je důležitá úloha matky a její vyřešený vztah s otcem dítěte.

hodnocení

3x
Já si v 25 letech nabrnk holku s 3letou holčičkou vydrželo nám to 10 let
Pak sem to vylepšil nabrnk sem si matku 3 dcer dvojčata 3 roky a 10 let vydrželo nam to 15 let
Ted mam pauzu a jestli něco přijde či ne se uvidí *smich*
Je to o tom že jakmile si nabrnkneš babu s dítětem tak to dítě musíš brát jako vlastní a dle toho se tak chovat
Zároven i ta dotyčná musí pochopit že se na vychově jejího potomka budeš chtít podílet a neměla by stím mít problém
Pak by to mohlo mezi váma fungovat
hjr

Takže ty vždycky vyměníš starou za novou.

smode2
hodnocení

3x
Zamyslete se, koho byste raději: a)muže co už má 2 děti, bere si je na víkend, platí alíky, jezdí s nimi na dovolené, platí jim kroužky i zájmy navíc, nutně se každou chvíli baví s ex (už skrz děti)... a nebo b)bezdětného, který může veškerý čas, prostředky i péči co by věnoval své předchozí rodině, věnovat Vám. Myslím, že je to jasné :) a muži to mají stejně - možná s minimálním rozdílem: ryzí pohodáři a slabší beta samci zalžou, že jim to nevadí, aby měli klid.
Jednou jsem v seznamce narazila na muže, který měl 4 dcery. Manželka mu prý utekla za jiným mužem. Zajímalo by mne, jestli pak partnerku našel.

hodnocení

3x
Co mám z druhé ruky, tak není ani tak problém v tom, že dotyčné už nejsou rozkvétající květinkou a že mají děti, ale v tom, že zpravidla mají mnohem vyšší nároky, než by odpovídalo jejich "tržní hodnotě". ;)
22.11.22 17:10

hodnocení

2x
Zájem o ně je, ale pokud hledají něco važnejšího, tak většinou tyto matky musí trochu snižit nároky než jaké měly, když byly bez dítěte (zejména pokud je dítě stále ještě malé a je potřeba se o něj hodně starat).
Vetšina chlapů si veme vždy raději tu bez dítěte. Ti, kterým to tolik nevadí jsou převážně ti chlapy, kteří mají jinak problém si někoho najít a jsou rádi, že mají aspoň někoho.
Jinak pokud chlapovi ta žena za to stojí tak to toho vztahu půjde tak nebo tak bez ohledu, jestli má dítě nebo ne.
hjr

No a co když už ten chlap chce taky svůj klid

Vetšina z nás chceme mít svůj klid. Proto raději volíme ženu bez dítěte.

tijus
hodnocení

2x
Otázka skoro ala seriál Krok za krokem. Ale ne vážně, ženskou s dítětem nebrat. Je to červená kontrolka vzít nohy na ramena. Najdou se asi takoví, kterým nevadí jetá větev s ouvažkem, ale to jsou již borečci, kteří hrají od začátku druhou ligu a loví rovnou mezi použitým zbožím. Vychovávat cizí kukačku prostě neexistuje. Úplně nejhorší jsou borky, které mají závazky, chtějí se seznámit, ale už další děti nechtějí. To je kombo, do kterého může jít jen naprostý sebevrah. Jediná existující výjimka, pokud již oba partneři mají nějaké své děti a nechtějí být na stáří sami. Ale chlap bez dětí, aby šel dělat náhradního fotra nějaké neúplné rodině? Ne, neexistuje a nemůžu pochopit, že je do toho někdo schopen jít. To už musí být někdo vyloženě zoufalý a životem opotřebovaný jedinec.

hodnocení

1x

Osobně si myslím, že pro normálního muže není problém žena s děckem, pokud je malé. S větším dítětem je to loterie, záleží na konkrétní situaci.
Kdyby pak spolu měli ještě vlastní dítě, měl by pak to cizí dítě rád úplně stejně jako vlastní?
Ani vlastní děti nemá nikdo rád úplně stejně, klidně se může stát, že to "cizí" mu přiroste k srdci více. Tohle je hodně individuální, ale myslím si, že rozumný muž určitě nebude dávat najevo žádné rozdíly.

hjr

No nevím, nedávno tu jeden psal, že mu nedají doma ani najíst. A že má ve škole hlad.

hodnocení

1x

Zalezi na tom, co chcete mat ako cielovy stav :

- aby u vas chlap byval alebo vy u neho a hrali ste sa komplet rodinu, hoci dieta / deti nie su jeho?

- staci vam vikendovy suk, ked je dieta u expartnera v case urcenom sudom?

- nieco medzi tym?

Zalezi tiez na tom, co mozete ponuknut na "zoznamovaci trh". Rozkysnuta zenska s 2 detmi, ktora ma zle platenu pracu a hlada niekoho, aby utiahla domacnost, to nebude ziadna vyhra.

Sanca dat sa niekym dokopy na "vazny vztah" je vacsia, ak sa atraktivna zena uspokoji s nejakym starym plachym mladencom, ktory je rad, ze moze niekam zasunut. Sikovne si to poistia druhym deckom.

dumspirospero
hodnocení

Možná se budete divit, ale znám jednu "rozkysnutou" ženskou, která má tři děti s bývalým manželem, z nichž je jedno lehce postižené, ona sama má nějaké zdravotní problémy, navíc je v insolvenci kvůli dluhům bývalého manžela a teď pozor - PŘÍTELE MÁ a už delší dobu, třeba tak 2 roky. Jak si tento jev vysvětlujete? Podotýkám, že chlap takhle od pohledu vypadá docela normálně.

Tak tady máte příklad, že nezáleží na počtu dětí, penězích, ničem... Chce to jen štěstí na správného člověka.

vencae
@dumspirospero To je jednoduché - ten chlap je blbec...

hodnocení

0x

Sice nejsem úplně dotazovaná cílovka, ale 40+... snad to nevadí.

Osobně bych s tím problém nejspíš neměl. Ostatně sám mám dítě, které se mnou žije a ta holčina by ji také musela akceptovat. Lepší by asi bylo menší dítě, než odrostlejší troufám si tvrdit, že bych zvládl i úplného prcka... dal jsem to jednou, dám to znovu (nemluvě o tom, že bych sám ještě bral vlastní dítě).. Fajn by bylo, kdyby chtěla časem dítě se mnou.

Jak už tu psal jeden rádce přede mnou... maminu s třemi dětmi, které má každé jiného otce bych asi nezvládl... tam už bude asi problém jinde.

No ale ta mamina tří dětí je na druhou stranu velmi zodpovědná, každé dítě má svého tatínka a tak se o něj nehádají a on má na "starosti" jen to svoje.

Reálnější je, že jí ani jeden z tatíků neposílá ani kačku výživného a ztrhaná mamina nestíhá tři zaměstnání aby celou rodinu uživila, tak hledá "pomocníka".

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, šanci má každá, která "ji" má - o ničem jiném to není. Zdravím!

hodnocení

0x

Já su stará baba a už jsem vypozorovala, že chlapům obecně nevadí ty děti, ale ta ženská nesmí být taková ta kvočna, ale trochu jakoby lehkomyslná, pro zábavu a tak. Nikdo není zvědavý na nějaké nářky, co se děje a jak je vše drahé, ale veselou, které je vše "jedno", s tou je aspoň zábava, Někdy až po letech chlapi přiznají, že museli mít zatmění mozku, že se s takovou osobou dali do kupy a měli s ní dítě.

modrin
hodnocení

0x

"Když se jedná o dosud bezdětného chlapa, netouží takový muž spíš po zplození vlastního potomka? Kdyby pak spolu měli ještě vlastní dítě, měl by pak to cizí dítě rád úplně stejně jako vlastní?"
Samozřejmě že touží vlastní a nechce a není důvod k tomu, aby živil cizí dítě. Ty děti mají jiného otce, takže platit by měl on. Vychovávat cizí dítě, když ještě nemám zkušenost s vlastním? Určitě ne. Je to jak kdyby jste byla bezdětná matka, která si představuje mít jednou dítě. Vy byste chtěla mít najednou třeba čtyři cizí děti o které byste se musela starat a na vlastní dítě nemí čas, peníze a nic... Určitě ne. chvíli byste to možná zkusila jako nějaká chůva či auxpair ale vlastní? Proč 4 najednou? A tak nějak se může cítit svobodný chlap, který nikdy neměl dítě. Ty děti by měli přijít postupně a vzájemně si určit na co mají nebo nemají nebo jestli se raději vyhnout sexu (nejlepší ochrana před dětma). Kua nad námi furt lítá cizí harant dupe jak sviňa až se nám klepou tabulky zrcadel v koupelně. A takhle ten harant vydrží lítat celou hodinu třikrát denně po celým bytě, takže není se kam přestěhovat. Víte jak dupe? Malý nevychovaný fracek, co ještě nechodí do školky. Budí už v sedm nebo šest ráno. Teď si to představím když bych to vynásobil třeba čtyřikrát a myslím, že bych skončil v blázinci.

Vy jste moc zodpovědný. Spousta chlapů napřed hledá zábavu a pak jim dochází, že to není nic jednoduchého.

modrin

Taky je tu právě problém s tou zábavou. Mladý muž se chce bavit, ale žena starající se o děcka nemá čas. Není čas ani na normální romantiku jako seznamování na výlety atd. To jsou normální věci přece, který má svobodný nezadaný muž touhu zažít, aby se vztah mohl rozvíjet. Který by si chtěl vzít na krk tyhle úvazky, které jsou jako mlýnský kámen kolem krku?

Ještě větší problém je v tom, že nemají soukromí na ten sbližující sex, který lidi sbližuje.

Středně velký problém vidím v tom, že žena s cizíma dětma se stará o úplně jiný věci než ten svobodný muž, který se chce věnovat svým zájmům, například ochrana přírody, zanášení chráněných druhů rostlin do map nebo jiné formy dobrovolnictví... Je tolik věcí.

Konečně největší problém a non-sense je v tom, že muž, který by takto investoval do cizích dětí nemá záruku, že se té ženě za čas nezprotiví a neodkopne ho. Přijdou hádky různé požadavky, žena si bude stěžovat že on ji nevěnuje dost času, že ji nemá rád atd. A tak ho odkopne, tak jako odkopla svého bývalého otce svých dětí. Však s kým jiným by měla zůstat více než s pravým otcem dětí... Logika. Takže s tím náhradním partnerem, se kterým si pak hraje na taťku a mamku nevydrží tolik co by vydržela s pravým otcem... Je tedy logické, že svobodný muž má před sebou lepší volbu... Být free a neuvazovat si na nohu železnou kouli. A peníze, které by vyhazoval za cizí děti, může pokud chce utrácet třeba za eskortní služby, případně za milenku zlatokopku když je tak zámožný.

hodnocení

0x

1. Zajímal bych se, proč se rozvedla. Zda není problém v ní, že je ... (spí s jinejma, když manžel nebyl doma), nebo se projevila pravá tvář (je kr*va) a nebo výchovu ovlivňuje její matka.

2. Jak jsou děti staré, protože puberťáka bych fakt nechtěl

karlos*

2) to byste byli dva doma :)? Dělám si srandu ;)

No právě. Já potřebuju pevnou ruku, ale né, aby to bylo moc *smich*

hodnocení

0x
Já bych tedy radši ženu s velkými dětmi, bezdětnou radši né aby je po mě nechtěla, ani o malé by se mi nechtělo starat, možná tím že si teď 2 prcky doma užívám. Sto lidí sto chutí, děti mi nevadí, jen obdivuji lidí co jsou schopni vychovat 3-4 děti a ještě si najít čas pro partnera a koníčky.

vencae
hodnocení

0x
To je blbost. Je mi padesát a mám pětadvacátnici. Proč bych si měl vybírat jen mezi čtyřiceti nebo dokonce padesátiletýma stařenama?
A ženskou s dítětem? Ani omylem...
etana*

Správně. A až dojde té pětadvacítce, co si vzala za dědka, tak prožijete klidné stáří bez ženské (a ona bude brečet, že ji s dětmi nikdo nechce). To je koloběh života :)

liska5

Ona nemusí brečet. On bude hlídat jejich malé děcko a ona bude s partou někde v Alpách na lyžích. Tak to chodí u jedněch mých známých.

etana*
hodnocení

0x

Když jsou příjemné, upravené, aspoň trochu hezké, veselé a nejsou to štěkny, co dělají ze svých dětí nedotknutelné bohy, tak mají samozřejmě šanci získat chlapa, i když doma nějaké to dítě už mají. Samozřejmě, jak píšou výše, tři děti, každé s jiným jsou velký handicap, ale zase...je plno stejně nezodpovědných mužských, kterým je to jedno, hlavně když jim někdo podrží a uvaří (a nejspíš i zaplatí pivo a bydlení).

hodnocení

0x
Můj kamarád si vzal před šesti lety dámu s postavou Haliny Pawlowské, která měla dvě malé děti.. každé s jiným otcem..Zanedlouho říkali "tati" jemu..Asi měla prostě nějaké kouzlo, kterým si ho omotala kolem sebe..Dokonce se kvůli ní-nim celkem slušně zadlužil a dodnes se z toho nevyhrabal-i.. Takže odpověď zní ano! Máte šanci najít chlapa, který si vás nebo vaši kamarádku vezme i s dětmi ;)
doplněno 24.11.22 15:43: Ale pokud dotaz psal chlap,tak se zaměřím na ty poslední věty..Pokud je chlap normální,tak pochopitelně mu bude vadit, že "cizí" děti ho nerespektují a dělají mu naschvály, protože"není pravý táta".. A pokud je zdravý ten chlap,tak mu samozřejmě bude líto, že někde v dáli má svoje děti u bývalky a nevídá je.. Ale znám i pána co se vykašlal na své "první děti" , protože nová manželka mu to přikázala a navíc ho donutila veškerý jeho majetek přepsat na ní,aby jednou "první" děti nedostali nic! Má sestra například ukončila vztah s pánem v rozvodovém řízení, protože se věnoval svým malým dětem a veškeré peníze dával jim a často je navštěvoval..to nemohla zkousnout a chtěla ho mít pro sebe s jeho časem i penězi.. A mohl bych pokračovat.. Záleží, proč se ptáte?
doplněno 24.11.22 16:03: Ale abych ten případ s mým kamarádem ospravedlnil,tak děti ho mají rádi a nic ve stylu "nejsi můj otec"se tam nekoná! Takže i přes všechno má nejspíš dobrý pocit, že na ně má pozitivní vliv a berou ho jako pravého tátu..Jejich pravý tátové o ně nemají zájem žádný..Osvojil si je a otcové měli velikou radost, že nemusí platit alimenty..

kleopatra
hodnocení

0x

Sice jsem žena, ale myslím si, že to, co Vám tu teď chci napsat, je u obou pohlaví stejné, nebo dost podobné. Z vlastní nedávné zkušenosti si troufám říct, že pokud potkáte člověka, kde přeskočí jiskra, vy se zamilujete takřka na první pohled, je to prává, nefalšovaná láska, taková ta, kterou potkáte jednou za život, tak v té chvíli, je vám úplně jedno, jestli je protistrana mladší, starší, bezdětná, či má děti z předchozího manželství. Prostě žijete a jste tu jen pro něj. Jste zamilovaná, jako 15, nosíte růžové brejličky a jestli má už nějaké děti je asi to poslední, co byste řešila. Klidně byste za ním šla bydlet i do provizorně postavené chýše uprostřed lesa, hlavně, když byste mohli být spolu. Vidíte jen jeho a nic pro vás v té chvíli není problém.

Ale pozor, taková láska musí být oboustranná. Pokud vás druhá polovička tahá za nos, má vás jen jako jistou společnost, o které bezpečně ví, že stačí jen naznačit a hned jste tu pro něho, ale jinak si dělá co chce a vzpomene si na vás jen když ON chce a má náladu, ztrácí to význam a nemá to cenu. Někdy hold ani láska nestačí, pokud není v pravém slova smyslu opětovaná.

Já takového umělce bohužel potkala. A jednomu stačil jeden pohled, aby si o něm udělal jasný obrázek, druhému to, co jsem mu o něm vypravovala, jen já na to potřebovala skoro 7 let, přijít o práci, o byt a do toho otěhotnět, než jsem skutečně prozřela. Vlastně bych mu měla spíš poděkovat. Kdyby mi po 6leté známosti neudělal dítě, asi bych neotevřela oči nikdy. Teď jsem sice na dcerku sama, ale po zkušenostech, které s ním mám, zaplať pánu Bohu za to! Bez něho je nám rozhodně lépe!

Ted spíše řeším opačný problém. Nejsem si tak úplně jistá, jestli vůbec někdy v budoucnu zvládnu jít do nějakého jiného vážného vztahu. I kdyby protistrana chtěla sebevíc a myslela to sebevíce vážně. Jednat mi bude trvat zatraceně dlouho, než k takovému člověku získám důvěru a druhak jak už jsem psala výše. Ex partner pro mě byl pravá láska. A ač si navenek plně uvědomuji, že se k němu nemohu, nejde to a stejně už ani nechci, po tom všem vrátit, v srdci ho stále nosím. Má tam své čestné místo a kapacitně je zcela zaplněné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]