Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odběr krve

Od: vasekz odpovědí: 2 změna:
Jak to je s euthyroxem když mám odběr krve zrovna zítra? Správně nejíst, pít ideálně jen vodu a vzít si něco sebou co můžu rychle zakousnout po odběru třeba rychlé cukry banán, jablko, koblih,... Ale zajímá mě jestli euthyrox před odběrem nebo hned po? Z logiky věci mi připadá že bych měl po odběru aby se zjistilo jestli mi štítná žláza produkuje správně hormony i bez léků (snížená funkce je u mě) a jak to je u obvodního? Taky všechny léky vynechat nebo si dát všechny léky před odběrem (třeba tlak, ředění krve,...)?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Před odběrem prováděným pouze k ověření činnosti štítné žlázy může být odběr proveden kdykoliv během dne a není nutné předtím lačnit. Pokud však užíváte hormony štítné žlázy (např. Euthyrox, Letrox), užijte je až po odběru. Čerpáno odsud endokrinologie-diabetolog/...

hodnocení

3x

Nemám problémy se štítnou žlázou, ale diabetes. Myslím si ale, že odběry jsou stejné.

Za mě tedy: od předchozího večera nic nejíst, nanejvýš se napít vody. Doma to ráno před odběrem si vezmu všechny léky. Po odběru se najíst, můžete si něco vzít s sebou. Já si jídlo nenosím, u nás je na poliklinice malé bistro, vždycky tam zajdu a dám si čaj a něco málo k tomu, většinou rohlík a kousek salátu.

Lék byste měl před odběrem vzít. Protože je jasné, že bez něj žláza správně nefunguje. Proto ho vzít, aby pak bylo podle výsledků jasné, zda je ten lék a ta dávka vhodná a dostačující. Pokud ne, lékař Vám pak medikaci změní. Proto je dobře jít na odběr s léky v jinak prázdném bříšku. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]