Nejste přihlášen/a.
Přišla mi včera tato SMS od České pošty: Doplnte udaje k Vasi zasilce UVXXXXXXXXXUZ, kterou ocekavame ze zahranici. Probehne u ni celni rizeni. Odkaz: www.postaonline.cz/celni-rizeni/sms Kod:XXXXXXXX Zajímá mne co to je a co bych měl na uvedené stránce ČP vyplnit. Nerad bych platil poště nějaký poplatek za zastupování při celním řízení které jsem si u ČP neobjednal a nedal jim k tomu souhlas. V současnosti mám z AliExpress doručované několik zásilek, ale ani u jedné z nich není číslo zásilky které mi v SMS uvádějí a tak ani nevím o kterou konkrétní zásilku se jedná a ke které bych měl doplnit ty údaje. Mám tam něco vyplňovat když ani nevím co a o kterou konkrétní zásilku se jedná? Není to náhodou nějaká bouda ze strany ČP aby takto ode mne vytáhli nemalé peníze za něco o co jsem je nežádal a nedal jim k tomu souhlas? Jak bych se měl bránit pokud by pošta chtěla po mne nějaký poplatek za to? Už jste se někdo s něčím takovým setkali?
Ta SMS vypadá tak jako by byla od České pošty, ale jisty si tim nejsem. Jak bych měl u toho postupovat?
ceskatelevize.cz/...
Taky jsem to zažil, ale protože podle poslaného čísla jsem nedopátral která z pěti zásilek to je (číslo je jiné než na čínských zásilkách), tak se mi jednou podařilo zavolat na to celní řízení (automat, asi 100x jsem se snažil dovolat) a paní mi to hledala a že prý že balíček je ještě snad v Arménii, tak ať nic neřeším... Je to několik měsíců...A ani nevím zda to došlo, protože z toho období (6,7 měsíc) mi nedošlo (podle sledování to je v ČR) cca asi pět věcí, spíše takových drobností... Vše novější již došlo v pohodě... Toť zkušenost...
Tuším o kterou zásilku by se asi mohlo jednat, ale jistý si tím nejsem. Zkoušel jsem to číslo zásilky z SMS zadávat do různých sledování zásilek včetně České pošty, ale nikde mi to nic nenalezlo. Co se s tou zásilkou stane když na to nebudu reagovat a nic jim nevyplním? Odešlou ji zpět do Číny a nebo mi ji doručí a budou i přes to po mne požadovat úhradu poplatku za zastupování při celním řízení které jsem si u poišty neobjednal?
Podvod, co ale uděláte, je jen na Vás.
Většina lidí nedělá nic, pár hlupáků se nachytá a pak přijdou o prachy.
ceskaposta.cz/... "Nabádáme zákazníky, aby při celním projednání zásilky nadále upřednostňovali zastoupení Českou poštou, s. p." Asi proto aby pak mohli za to vybírat poplatek a vydělávat na tom. Jak ale můžou někoho zastupovat v něčem když jim k tomu nedal souhlas a u pošty si tuto službu neobjednal?
Tomáši, máte pravdu, v tomto případě jsem hlupákem já. Páč jsem nedbale přečetl dotaz a hned mi naskočil email který jsem několikrát dostal o uložené zásilce, abych vyplnil cosi. Tazatelův text jsem nedočetl a hned ŠPATNĚ vyhodnotil, jako podvod -můj podobný email. Dokonce předminulý týden tu byl někdo s podobným dotazem.
Je to moje chyba, měl jsem přečíst pozorně celý text tazatele. omlouvám se.
je to v pořádku, problém je v tom že mám permamentně na cestě cca 10 až 15 zásilek a čínan to občas posílá přes kazachstán...v jedné větší obáce jsou 3 v- 4 menší zásilky z číny, kadý s jiným objednacím číslerm...a to sledovací číslo té jedné obálky, které uvádí česká pošta, nelze přiřadit k žádné jednotlivé zásilce, které jsou v té obáce...takže občas vůbec nevím co mám naskenovat...
Takže jako systém k urychlení celního odbavení to má své mouchy...ale jinak stačí to řádně žáděn vyplnit a zásilka se pak nezasekne na další měsíc někde v ruzyni
Tak na tu SMS od České pošty jsem nijak nereagoval, nechal jsem to tak a nic jsem jim nevyplňoval na odkazované stránce. Dnes mi ta zásilka s číslem které bylo uvedené v te SMSce byla doručená a našel jsem ji normálně vhozenou ve aschránce. Byla to ale jiná zásilka než jsem předpokládal, že to asi bude. Někdy minulý týden jsem to číslo zásilky našel ve sledování zásilek na stránkách České popšty. Zajímavé je, že zásilka mi byla doručená dnes dopoledne, ale ve sledování zásilek ji má Česká pošta uvedenou nyní večer stále jako "30.11.2022 Zásilka převzata do přepravy." tak jako by ji stále přepravovali a ještě nedoručili.
Řeším teď podobný problém, ale já jsem objednával na aliexprees.com. Zásilka určitě proclena bude, jelikož je to nyní povinnost u každé zásilky ze zemí mimo EU. Otázkou je, kdo ji bude proclívat. U objednávek na aliexpres.com většinu zásilek se zbožím, které není bráno jako "speciální", proclívá tato společnost, takže kupující se o nic nestará, u beliamo.cz nevím, ale pokud si ČP vyžádala vaši součinnost, tak to asi bude proclívat pošta. Nejspíš tu zásilku dostanete ať už formulář vyplníte či nikoliv, já jsem ho raději vyplnil, ať se to někde nezasekne. Vyplnění formuláře České pošty je snadné, nejvíce času zabere vyhledání správného celního kódu/čísla pro koupené zboží.
Vezme to i bez toho kodu - opravdu nevím který kod by byl na boty.
Ale pak je tam rubrika kde by se mělo vyplnit DIČ obchodu a na to jsem přišel až po odeslání dotazníku. Tak uvidíme, ještě to nedorazilo.
Nemám již ani slov.Ve svých 75 letech ještě 2 dny v týdnu pracuji,vypomáhám kkolegům,lékařů je málo.
Již týden mám zhoršený zdravotní stav pro nemožnost komunikace s českou poštou ohledně celního řízení.Celé středisko se mi snažilo pomoct,nedokázali to.
Vybírat peníze za vše a všemožně,to ano,v tom případě je mi líto,že žiju v ČR a plně souhlasím i s plně hrazeným zdravotnictvím,abych posléze měla dost prostředků na možnost plateb poště, atd.A takhle se budou Češi vzájemně obírat? Nesouhlasím.Kde máme možnost zakoupení slušného zboží?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.