Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvalé následky - jizva na prstu

Od: barbakan* odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny a poprosím Vás o odpověď.Stal se mi pr.úraz na 2 prstu PHK.Jedná se o tržnou ránu,která byla sešita 7 stehy a ta zanechala jizvu.Dá se to považovat,ta jizva,jako trvalý následek po úrazu?

Děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud úraz znefunkčnil nebo omezil funkčnost toho prstu, potom by jste mohl uvažovat o následcích dočasných nebo trvalých...

...pokud by jizva byla třeba na tváři, nebo místě, které používáte jako pracovní nástroj (třeba herec, modelka a pod.) dalo by se uvažovat o ztížení společenského uplatnění...

(prokazatelně nepříznivé následky, jež trvale a výrazným způsobem ztěžují poškozenému možnost uplatnění v osobním životě či jiných sférách jeho života, popř. při výkonu povolání.)

Někdy i pád na hlavu v dětství zanechá trvalé následky... a ztěžuje společenské uplatnění...

sasdax*
hodnocení

3x

Trvalé následky se posuzují po roce. V pojištění většinou bývají pojištěny s plněním od 10% poškození (nahovno) a od "0,001%" to asi bývá různé. Co to znamená. Trvalé následky vždy posuzuje lékař. Zajděte si na pojišťovnu, vyzvedněte si doklad k posouzení trvalých následků a uvidíte co vám lékař na to řekne. Pokud lékař řekne že nemáte žádné trvalé poškození těla, tak máte smůlu. Pokud vám třeba napíše sníženou hybnost a nějaké to %, tak by jste z pojistky něco dostat měla. U Vašeho zranění z toho ale nic nebude.

hodnocení

1x

Trvalý následek to není, je to jenom kosmetická vada :).

repak*
hodnocení

0x

Na mě šéf před 12 lety když jsem nechal v Blavě v autě kufr s doklady a ukradli mi ho řval do telefonu, že jsem idiot. Mám z toho dodnes mindráky. Jdu to zkusit na posudkové, třeba z toho něco vytřískám.

Miluju dojiče společnosti, státu a pojišťoven.

barbakan*
hodnocení

Jak tak koukám,ten Tvůj šéf má pravdu.*bzum*.

Když platím pojištění na úraz a ten se mi stane,považuješ to za dojení pojišťovny?*sok*

repak*

Formulovat jizvu na prstě jako trvalé následky ano. Howgh.

neuvedomela*
hodnocení

0x

Ahojky..nene, opravdu nejsou stopy po stezích trvalými následky..Petra

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]