Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Broušení nožů

Od: markisimo odpovědí: 9 změna:
Ahoj, přemýšlím nad tím, že bych si otevřel brousírnu nožů. Ruční práce jsou mé hobby, ale říkal jsem si, že se zkusím poradit, zda do toho jít. Sám si nože brousím doma a rád bych tuto službu nabídl i zde v okolí. Jenomže je zlá doba a nejsem si jistý, zda by byla využita v takové míře, aby mě to uživilo, popřípadě bych toho mohl nabídnout i více, ale co. Víc hlav víc ví. Díky, Mára

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
A co začít třeba u známých a sousedů? Pokud budou spokojeni s cenou i kvalitou, nabalí se další kunšafti sami od sebe. Záleží taky na vybavení a zkušenostech. Kámen v ruce na obživu nebude, kvalitní bruska na pomalý kotouč stojí nemalé peníze. Člověk musí vědět i jaké úhly ostří pro jaký účel a nástroj zvolit - za odvedenou práci ručíš. Viděl bych to spíš na přivýdělek...

hodnocení

2x

Samotné broušení nožů by vás neuživilo, musel byste toho brousit více a přidat ještě další služby.

hodnocení

2x

Samotné broušení vás neuživí. V dílničce, kde brousí, nabízí prodej a výrobu klíčů, zámky na dveře, prodej nožů, kovové kapesní láhve, vodítka, obojky a ještě mnoho věcí. Nedávno přidal sběrnu oprav botů. :-D Posledně jsem čekala, paní přinesla klíč, asi z domovních dvěří paneláku. Ctěla jich 50. Tohle se ale majiteli dílny, mnohokrát nepodaří.

hodnocení

2x

Neříkám, že to není dnes aktuální, spousta lidí mezvládá ani daleko jednodušší práce, než nabrousit nůž. Je ovšem otázka, jestli dokážete sehnat tolik zákazníků, aby Vás taková služba uživila. U nás ve firmě třeba broušení nožů kolegové provádí, jenže je to vysloveně okrajová záležitost, brusírnu živí broušení pil, nožů a jiných dřevoobráběcích nástrojů

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, broušení nožů, broušení nůžek, broušení kleštiček na nehty, broušení nožů k trávním sekačkám, broušení "oného" do strojku na mletí masa + výroba duplikátů všech druhů klíčů + prodej visacích zámků a vložek FAB. Práce kvalittní, ceny mírné . Zdravím!

hodnocení

0x
Dokud nevyzkoušíš, nebudeš vědět.
Směle do toho.

hodnocení

0x

A umíte to líp, než strojek za pár šušňů z Lidlu?

hodnocení

0x

Myslím si, že jen samotné broušení nožů by Vás neuživilo. Snad jenom chodit normálně do práce a po odpoledních se věnovat tomu broušení. Jako přivýdělek. Když si nebudete broušení počítat hodně draze, lidé se třeba naučí chodit.

Každý člověk ale stejně nepřijde. Máme doma el. brousek, je výkonný, brousí velmi dobře. Stačí, když jednou měsíčně manžel nože "přetáhne" a řežou zase jako nové. A takových lidí je asi víc.

Dala jsem si před časem nabrousit čtvery nůžky. To doma neumím. Stálo to celkem 120 Kč a byla jsem spokojená. Ale pán se odstěhoval do Mělníka. Proto, pokud jste někde od Kunětické hory, nůžky bych si nabrousit donesla. Nože si děláme sami. ;) Jaga.

I na nůžky je udělátko na doma za přijatelnou cenu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]