Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Introvert a extrover

Od: introvertik odpovědí: 11 změna:
Může být ve vztahu introvert a extrovert spokojený?
Protiklady se přitahují ne?
Přijde mi fajn když extrovert naučí introverta chovat se dobře ve společnosti. A naopak že introvert občas dokáže uklidnit extroverta a ukázat mu svuj vlastní svět.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lee*
hodnocení

2x
Protiklady se přitahují. Znám pár věřící x ateista. My jsme zase vegetarián (z 90% vegan) a masožrout - myslivec. Lidé se musí navzájem tolerovat, aby to klapalo.

introvertnlog
hodnocení

1x

Já myslím že o tom to není. Pokud hledáte odpověď na otázku zda si budete rozumět, tak je ve vztahu mnoho rozhodujících faktorů a priorit. Může být super extrovertka, která je upovídaná až hrůza a klade otázky až z tebe nic nezbude a můžeš s ní dobře vyjít, díky její trpělivosti. A pak můžeš mít extrovertku, která je zlatokopka a nedokážeš uspokojit její materiální potřeby, její skryté potřeby jistoty, případně extrovertka, která je hendikepovaná předsudkama a s tou si rozumět nebudeš. Podle mě pokud chceš vědět jestli se dva lidi k sobě hodí, tak na jednu stranu věřím v to, že protiklady se přitahují, ale zároveň věřím v racionální přístup a používání hlavy. Jestli víš, že ona je náročná a ty nemáš nic moc co nabídnout, tak se ji raději vyhni. Jestli ví, že bydlí na vesnici a nemáš se k ní jak dostat, protože nemáš auto, tak se ji vyhni (nemá to řešení). V realitě ženské hledají zábavné chlapy, kteří se umí dobře vyjadřovat a jsou rádi mezi lidmi, takže pokud ti to vadí, máš malé šance a nemá to smysl snažit se to tlačit tím směrem. Takže spíš bych asi hledal tak podle těch hlavních cílů: kdo hledá společnost a zábavu a tobě je to proti srsti, tak nelez do jejich společnosti a hledej jinde. Kdo hledá sport a ty nejsi sportovní typ, tak taky hledej jinde. Člověka nepředěláš. Pokud si knihomol, hledej spíš mezi knihomoly, ale pokud ti vadí inteligentní ženská, která tě převálcuje svými znalostmi (anebo ji vadí nedostatek tvých znalostí), tak taky hledej jinde :-D. Jsou ženský se kterými se nedá vyjít. Hlavní nakonec je aby dominatní chlap si našel ženskou, která se dokáže podřídit a nechá se ráda vést. Naopak si to představit neumím. Problémem taky můžou být ženský nemluvky, které se neumí vyjádřit, ale pokud to máš stejně, možná si budete rozumět.

hodnocení

1x
No zní to hezky, ale člověka moc nepředěláte a například hrozí, že z toho introverta se stane žárlivec, na toho extroverta. Ale fakt to takto zjednodušovat nelze, hodně je to o vzájemné toleranci a ochotě vzájemně se době přizpůsobit.
introvertik
hodnocení

Nejde mi o to někoho změnit. Jen jsem chtěla vědět zda mohou v pohodě spolu vycházet nebo ne děkuji všem za odpovědi
liska5

Ty krajní verze to budou mít spolu těžké. Jednoho ven nevytáhneš, a ten společenský bude trpět. Lidi se nemaj lámat. Ale dva extroverti, tam může být až moc živo, zatímco dva introverti si mohou doma vzájemně foukat bolístky...

kik
hodnocení

0x

Jasněže se to děje furt! Cholerik je přitahován flegmatikem, tedy extrovert introvertem a opačně. Protože chce ty jeho vlastnosti. Vzájemně se tím doplňují a také by měli od sebe navzájem ty dobré rysy temperamentu pochytat. Z mé vlastní situace bych ovšem tvrdila, že je lepší, když muž je extrovert a žena introvert (možná i proto je na Zemi nejvíc choleriků mužů a nejvíc flegmatiků žen). Protože introvertní muž nechce rodinu bránit třeba před sousedy. Samozřejmě introverti, extroverti nejsou jen cholerikami nebo flegmatikami - uvádím jen příklad. Cholerici stejně jako sangvinici bývají extrovertnější, zatímco flegmatici a melancholici introvertnější. Správně by se mělo říkat EXTROVERTNĚJŠÍ nebo INTROVERTNĚJŠÍ, protože nikdo není čistý intro/extro. Jinak introvertnějších je dle nejnovějších výzkumů mnoooohem víc než se myslelo. Jen se prostě kvůli naší extrovertně zaměřené společnosti naučili lépe zamaskovat. Dříve se říkalo, že introvertnější je každý třetí, dnes studie uvádí celou polovinu populace! Docela šokující, že?

introvertik
hodnocení

Můj bývalý přítel byl docela flegmatik ale byl extrovert. Miloval společnost, a rád chodil mezi lidi, byl středem pozornosti.
A já byla spíše melancholik a introvertnější spíše doma než každý týden jezdit za zábavou kde nikoho neznám.
Sleduji to i u mých rodičů kteří tyhle temperamenty mají stejné jako jsme měli my.
Bohužel přítelovi tohle přišlo jako hloupost že se k sobě nehodime kvůli odlišnému temperamentu.
Začalo mě to tudíž zajímat víc, jestli je to opravdu chyba nebo jestli se protiklady přitahují. Já bych osobně chtěla být více extrovertnejsi jen potřebuji tu oporu a mít u sebe toho extroverta aby mi ukázal jejich "akční svět"
No bohužel jsem o něj přišla
Je to opravdu zajímavé
smra

Introverti také dokáží bránit, ale potřebuji k tomu něco navíc. Třeba si koupí zbraň a když je někdo tyranizuje, tak se pak umí bránit. Jen v takovém případě je třeba zachovat chladnou hlavu a hlavně si moc neotvírat na souseda se zbraní pusu. V americe je tohle běžné, u nás jsme bohužel trochu pozadu a když se někdo projeví s obyčejnou vzduchovkou jako muž bránící své zájmy, hned se z toho udělá divadlo a málem z něho udělají teroristu ;) Přitom to byla neškodná vzduchovka.*smich*

hodnocení

0x

"Nejde mi o to někoho změnit. Jen jsem chtěla vědět zda mohou v pohodě spolu vycházet."

A opravdu věříte, že se tu srávnou a neomylnou odpověd na takovouto otázku, dozvíte na internetu? V tomto případě Vám přece nikdo nemůže potvrdit, že spolu budete vycházet v pohodě, nebo naopak. To musíte vyzkoušet.

hodnocení

0x
Představa, že žena je s dětmi doma a manžel ve volnu navštěvuje zábavy, kamarády, hospody, podle mne vede časem k vzájemnému odcizení. Ony ty zábavy také nejsou levné, a tak utrácení peněz, které žena potřebuje investovat pro rodinu, by vedla spíše ke konfliktům. Mně by se takový vztah nelíbil. Oni mají být ve vztahu spokojení oba nebo všichni. A ne jen jeden, který si věčně užívá někde sám.
ttt

Tak když žena není spokojená s dětmi doma, tak má děti vzít, a vytáhnout ven :) kde je problém?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]