Nejste přihlášen/a.
Váš vztah je prostě přechozený. Za 5 let jste se měli posunout někam dál. Takhle přešlapujete na místě a opravdu to nemá cenu.
Víte, v životě je několik lásek. Láska milenecká, ta je nejsladší, kdy by si ti dva leželi v náručí neustále. Pak láska manželská, láska k potomkům...A kdysi to byla i LÁSKA K SOVĚTSKÉMU SVAZU. Ta už, naštěstí, nehrozí.
Chyba je v tom, že se k sobě chováte pořád stejně, ta láska milenecká postupně vyprchává a nic ji nenahrazuje. Ani manželství, ani rodičovství. Proto se nemůžete divit.
Nikdo Vás nebude hubičkovat a objímat až do smrti. Vím to, je mi 67 let. Ale jsem vděčná za to, že mám vedle sebe někoho, kdo mě chápe, kdo mi pomůže, podpoří mě, pochválí mi oběd...Kdo mě má prostě rád, i když mě už neobjímá a neplácá po zadku. Na koho se mohu obrátit s jakýmkoliv problémem, kdo mě vyslechne a snaží se mi pomoci.
Vy jste už tu první zamilovanou fázi překročili. Tak teď je na vás obou, jak ten vztah chcete posunout dál. Všechno se v životě mění. Nevěřte tedy tomu, že Vás Váš manžel ještě někdy v 80 letech bude líbat a objímat. Ale pořád budete mít vedle sebe někoho, na koho se budete moci spolehnout, kdo Vám podá pomocnou ruku, nenechá Vás na holičkách. Bude to spíš parťák, než milenec. A to znamená hodně. Jaga.
Je to jen ve vaší hlavě. Problém je v tom že muži a ženy uvažují jinak a potřebují odlišné věci. Taky je dobré vědět, jestli partner i vy sama umíte naslouchat a nepřerušovat v době když se potřebuje věnovat důležitým věcem jako například sledování dějové línie filmu. Vaše starosti bych chtěl mít. Máte vše co potřebujete pro zdravý a funkční vztah.
No pokud jste se nevzali, neposunuli vztah dítětem, společným majetkem, tak co čekáte po pěti letech?
Přesně tak. Vztah by se měl vyvíjet. Procházet etapami. Je fakt, že je trochu jiná doba. Ale pět let stát na fleku? Za nás to bylo tak, že svatba byla zhruba dva roky po seznámení a do roka po svatbě většinou žena otěhotněla..
Většinou se partner chová podle toho, jak to viděl doma v dětství u svých rodičů. Pokud jsou oba partneři z "chladného chovu", tak jim ani nepříjde, že jim chybí mazlení, dotyky, uvítací pusinka...
Já jsem muž a i přesto podle mě toho nechcete vůbec moc. Že chcete vášnivé doteky, tulení se a mazlení není moc. To by snad měl chtít taky. Když po mě přítelkyně vyžaduje tulení tak jí vyhovím a jakmile začne mrtvit ruka tak to ukončíme ale kolikrát sám navrhnu že chci tulit se.
Stačí mu říct že zvažujete rozchod. Že potřebujete intimitu stejně jako on potřebuje ten sex. Uvědomí si pak že takto o vás přijde a buď to v něm probudí city a nebo už tam prostě žádné nejsou.
Neříkám abyste si našla nějakýho cíťu co na vás bude viset a brečet pokaždé když půjdete do práce, ale jste mladí a měli byste být plní tulivých hormonů. Ale měl by to chtít sám, aspoň občas. Já teda nevím jak on ale když chci sex tak začínám sám s tulením a mazlením se atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.