Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Může příliš dlouhé louhování čaje snížit obsah účinných látek?

Od: matiseli® odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
Na obalu je u bylinného čaje uvedeno, že se má krátce povařit (ač to prý není nutnost) a pak ještě 10 minut louhovat.
Já u každého bylinného čaje informace tohoto typu ignoruji: prostě vařící vodou zaliji sáček v termosce a klidně se do něj pustím až za několik hodin.
Myslíte, že takto dlouhé louhování může snížit zdravotní výhody daného bylinného čaje?
Děkuji za odpověď

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

mate59
hodnocení

5x

Dlouhé louhování nesníží zdr.výhody,ale louhují se hlavně taniny a třísloviny, změní se chuť čaje,nemusí být chutný.

Nejen to, ale likviduje to ledviny. Je potřeba dodržovat postup. Většinou se bylinky louhují 10 minut. Jen snad šípky se važí neboněco.

 

hodnocení

3x
avatar libor007
Taková hodiny louhovaná bylina mít snížené zdravotní účinky nebude. Naopak - bude v některých případech dokonce velmi nezdravá. Ale každý svého štěstí strůjcem. Každá bylina potřebuje různou délku louhování, od toho jsou ty návody, ježto ignoruješ. V časové ose se totiž postupně uvolňují různé látky. Některé čaje se dokonce ani nelouhují ve vařící vodě, ale třeba jen 70° vodou, na tři minutky(různé zelené čaje apod).

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]