Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,dostala jsem přes agenturu práci kontrola ve skladu,kde kontroluji zboží na paletách,tedy zatím ne,ale bude to mojí náplní práce,pak ty palety jdou na baličku a pak na expedici,budu muset podepisovat hmotnou odpovědnost a pojištění z blbosti,tam prý bude,že když se něco stane,tak zaplatím 1000kč a bude to vyřešené,nikdy jsem ještě hmotnou odpovědnost nepodepisovala a dost se toho bojim,aby na mě něco nesvedli,nehodili,je možné,že tam budem kontrolovat dvě,ale je nemožné,aby se něco ztratilo,je nás tam dost lidí okolo,pořád se tam vozej nové palety a prostě to není možné,tak proč musim tu odpovědnost podepisovat?Dejte mi nějaké rady na co si dát pozor,abych nenaletěla.Moji blízký mě od takové práce odrazují,ale to je možná jediná práce,která mi byla nabídnuta,opravdu neni práce.Díky za rady
Noooooooo těžko radit. Mít hmotnou odpovědnost za něco co není pouze pod mým dohledem, ale má tam přístup vícero lidí...já bych to nepodepsal. Ale práce je práce v dnešní době.
Jinak tu pojistku na blbost...1.000 Kč spoluúčast je fajn, ale máte jistotu že do pojistky spadá i hmotná odpovědnost? Poptejte se na to přímo v pojišťovnách a pokud Vám řeknou že ano, tak ať Vám ukážou v pojistných podmínkách jak je to ošetřeno.
To je dost ošemetné. Pojistka na blbost kryje nehody, jako je např. že vám paleta spadne a něco se rozbije. Na krádeže ne. Chtělo by to spíš zjistit informace o té firmě kam jdete. U nás mají podepsanou hmotnou zodpovědnost všichni, ale udělali jsme to proto, kdybychom někoho vyloženě chytili za ruku. Inventury neděláme. Hrozně záleží na zaměstnavateli. Jinak to, že je tam "šrumec" není absolutně záruka toho, že se tam nekrade. Právě naopak.
Já mám hmotnou zodpovědnost za sklad stavebního matroše, ale někdo Vám musí předat "majetek" ten musíte mít možnost hlídat a starat se o něj. Třeba nelze mít hmotku jako jediný a chodit na směny s nemít možnosti se starat o matroš.
To je to co nechápu. Mám sklad a hmotnou zodpovědnost za věci v něm. Takže pokud budu mít do tohoto skladu přístup pouze já, tak jo. Ale když tam má přístup dalších 10 lidí, tak se to řeší jak když se tam něco ztratí? To nepochopím a to je to, čeho se tazatelka bojí.
Asi stejný případ jsem měl na vojně, kdy jsem dělal velitele stráže a měl jsem odpovědnost za vše. Bylo to docela k smíchu, když jsem měl odpovědnost za skříňky a věci v nich oložené (myslím v lese, sekyry, hasicí přístroje, lopaty atd...dělal jsem u muničních skladů). Skříňky byly zapečetěny a já nemohl pečeť porušit. Takže když přišla kontrola z VP, otevřeli skříňku a tam nic. Ještě že jsem nebyl tak blbý a při každém převzetí stráže jsem jak blbec psal, že všechny jsou na svých místech, ale důvodu že jsem měl přikázáno neporušit pečeť a skříňky nezkontrolovat, nebylo možno zkontrolovat obsah a tedy neručím za to, že jsou věci uvnitř. Ono to byla celkově pakárna ručit za něco, když tam spolu semnou bylo dalších sedm lidí. A to si určitě dokážete představit, že se na vojně kradlo úplně všechno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.