Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba polévky a konzumace mimo bistro

Od: ankara odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, citují „Obsahem činnosti není zpracování masa velkých a malých jatečných zvířat, kromě drůbeže, králíků a zvěřiny, zpracování masa na polotovary a masné výrobky, zpracování zrnin na mouku a další mlýnské výrobky, zpracování mléka a výroba mléčných výrobků, výroba pekařských a cukrářských výrobků, zmrzliny, piva, kvasného lihu, konzumního lihu, lihovin a ostatních alkoholických nápojů.„
Jedná se o živnost volnou - výroba potravin. Chápu tedy správně, že mohu udělat například kuřecí vývar, ale už nemůžu udělat dýňovou polévku, do které přidám smetanu?
Otázka 2: můžu mít bistro na volnou živnost, kde budu vařit, ale mohu vše jen balit s sebou bez možnosti konzumace v bistru?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahoj*
hodnocení

3x

Dělat můžeš jistě cokoliv, otázka je, jestli to můžeš legálně prodávat ...

Pokud nechystáte čistě rostlinnou výrobu, nevyhnete se registraci u Státní veterinární správy.
Připravujete marmelády, cukrovinky nebo jiné rostlinné produkty? Pak vám bude stačit oznámit zahájení činnosti Státní zemědělské a potravinářské inspekci, konkrétně příslušnému krajskému inspektorátu

ankara
hodnocení

To vím, je potřeba to ohlásit. Spíše mi jde o to, co lze vyrábět za pokrmy a jak to je, když by to bylo jen s sebou

hodnocení

3x

Právníci vám za chvíli poradí. Ale já vím, že na vás vlítne hygiena a bude zjišťovat, jak máte vyřešené WC, bezdotykové kohoutky pro strávníky, mytí nádobí a určitě si vymyslí několik věcí, které budete muset splnit. *alene*

hodnocení

0x

Mít bistro, kde budu sice vařit, ale lidé tam nemohou nic sníst, mi připadá jako v Kocourkově. Pokud jsem na výletě, je sychravo a chci se zahřát, ráda si koupím talíř horké polévky, ale přímo na místě ji sním. Pokud ji v nějakém kelímku potáhnu s sebou, doma bude už studená. To si raději pak uvařím svou čerstvou.

Snad leda, že byste si udělala nějakou vyvařovnu pro bezdomovce. Vy byste uvařila, oni by přišli, dostali polévku a snědli by si ji někde venku na lavičce. A je to vyřešeno. *palec* V současném počasí by to opravdu byla záslužná věc. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]