Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu nahlédnout na bankovní účet otce po jeho smrti?

Od: sudoku odpovědí: 5 změna:
Nevíte jestli mám právo nahlédnout na bankovní účet svého otce poté co zemřel?
Zajímá mne jaké pohyby na účtu probíhali před jeho smrtí. Nějakou dobu jsem spravoval jeho účet a bylo tam stále dost peněz. Mezi dobou kdy jsem na účet neměl přístup a než umřel většina peněz zmizela. Nemám žádné podezření, otec si vždy dopřával, jen by mne to zajímalo.
Správu má na starosti notář, který mne zatím nekontaktoval s vypořádáním, čeká nějakou dobu jestli se neobjeví věřitele a pak to uzavře.
Nechci zabíhat do rodinných detailů, jen chci vědět jak požádat o nahlédnutí.
Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

4x

Ano, můžete. Notář se v případě podezření, že před nebo i po smrti zůstavitele se s účtem prováděly podezřelé transakce, může toto prověřovat. Tedy jedná se o dobu skutečně poměrně krátce před smrtí, ne rok zpátky.

hodnocení

2x
Múžeš si přez notaře vyžadat výpisy az 3 roky zpatky
etana*

aha, tak to jsem popletla, když tři roky. Pardon

Ja to řešil o prazdninách a taky mi to udivilo

sudoku
hodnocení

Díky, v týdnu kontaktuji notářku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]