Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypocet mzdy na dpč

Od: pavlavdf0* odpovědí: 9 změna:

dobry den,prosim vas muze my nekdo spocitat cistou mzdu,dekuji v mesici zari byla hruba mzda6514 kc,s toho 67,5h oddelanych,a mam i slevu na dite ktere neni student.vubec my vyplatni paska nevychazi dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den, je-li hrubá odměna 6.514 Kč, pak se odečte 424 Kč na sociální pojištění a 294 Kč na zdravotní pojištění. Máte-li podepsané daňové prohlášení (uplatněnou slevu na poplatníka), tak celou vypočtenou daň ta sleva pohltí, čili daň je nulová. Slevu na dítě nelze uplatnit, daň je příliš nízká a po slevě na poplatníka už vlastně žádná není. Jestli jste čekala daňový bonus, tak ten náleží pouze v případě, že si vyděláte alespoň polovinu minimální mzdy, tedy letos je to 8.100 Kč. Váš hrubý výdělek činil 6.514 Kč, bonus tedy nelze přiznat.

K výplatě byste měla mít 6514-424-294= 5.796 Kč.

Samozřejmě, pokud jste poživatelka invalidního důchodu, bude to vypadat jinak, ale o tom jste se nezmínila.

Zajímalo by mě, jestli umím počítat - můžete napsat, jakou jste měla výplatu?

pavlavdf0*
16.11.22 21:14
hodnocení

4707 Kč

A jaký srážky na výplatní pásce vidíte?

Tam se nejspíš doplácí zdravotní pojištění z minimální mzdy. Zdravko musíte zaplatit aspoň z 16.200, tedy ve výši 2.187 Kč, pokud nemáte jiné příjmy, z nichž byste zdravotní pojištění v zákonné výši uhradila. Nevím, jestli nějakou část za Vás uhradí zaměstnavatel. Zkuste se podívat na výplatní pásce na částku zdravotního pojištění za zaměstnance. Jestli je tam jiná částka než 294 Kč, je to v tom.

pavlavdf0*
hodnocení

zdravotní pojištění mám 1383. a sociální 424

pavlavdf0*
hodnocení

zdravotni pojisteni my strhly z castky 14580 a socialni z castky 6514

Ano, tak to je přesně ten rozdíl.

Vaše DPČ netrvala celý měsíc, proto máte zdravotní pojištění strženo nikoli z 16.200, ale ze 14.580 - poměrná částka za část měsíce..

pavlavdf0*
hodnocení

dekuji ale v mesici srpnu jsem mela vydelek 14572 kc a zdravotni jsem mela jen 664 kc.no moc tomu nerozumim ale vubec my mevychazi minimalni hodinova mzda.ale dekuji za odpoved

Pavlo, k přesné odpovědi potřebuji spoustu dalších informací, které mají na výši mzdy a na odvody vliv. Nechci to z Vás páčit tady na veřejné poradně. Myslím si, že dnešní mzdové programy jsou na takové úrovni, že to prostě spočítají dobře, pokud jsou správně zadaná vstupní data. Kromě toho nikdy jsem neodmítla vysvětlit zaměstnanci, proč má ve mzdě jakou částku, z čeho se počítá a jak jsem k ní došla. Myslím si, že kdybyste se zeptala mzdové účetní, bez problému Vám to vysvětlí (navíc vidí všechno, co potřebuje vidět a co já tady nevidím).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]