Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automat na kávu v obchůdku

Od: anna1993 odpovědí: 9 změna:
Zdravím, jsem majitelkou malého obchůdku se zeleninou a ovocem u nás na sídlišti a dostávám často otázky, zda bych zde nemohla začít prodávat i kávu/čaj s sebou. Jenomže na to je potřeba živnost, kterou nemám jak získat. Nikde jsem nic takového nenašla, ale bylo by možné pronajmout část obchůdku automatům jako například café+co? Myslím, že bych tím uspokojila potřebu zákazníků a zároveň, pokud by na to nebyla potřeba hostinská činnost. Za každé tipy budu moc ráda.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Náš nový kolega servisák ještě nedávno servisoval právě ty automaty na kafe. Jako nedělal jsem si iluze o tom, co z toho teče, ale když nám ukazoval fotky, jak ty bedny vypadají zevnitř a v jakém stavu jsou ty agregáty, tak ač nejsem jakožto poddůstojník v záloze nějak cimprlich na přehnanou hygienu stravování, tak jsem si jistý, že kafe z těchto beden do huby už nedám nikdy. - od té doby si vozím termosku *smich*

Ale dobrý řešení jsem viděl v našem nedalekém pneuservisu. Mají tam kapslový kávovar, vedle krabice s kapslemi a kasičku s cedulí ,,Káva / čaj 10Kč´´ Hodí to tam každý.

por

Poručíku, mě stačilo jednou vidět takovýho servismana při práci s otevřenou skříňí... vždyť tam ani nemají jak to pořádně propláchnout někde v terénu, natož to pořádně vyčistit... A o složení a z jakých surovin to vůbec dělají, to už je úplně jedno...

však jsem tady kapsláka radil výše, když se zrušilo to EET, tak to snad ani není moc nelegální

anna1993
Nelegální ne, ale nerada bych dostala pokutu, pokud by došla kontrola a já bych neměla hostinskou činnost. Každopádně pokud se to „kup kapsli, udělej si sám„ vztahuje pouze na volnou živnost prodeje, tak to mám pravděpodobně vyhráno

raton*
hodnocení

0x

Kdysi dávno jsem něco takového řešil. Je to relativně bez problému, dají ti to tam na zkušební období. Musí se jim to totiž vyplatit a tak busí tví zákazníci nakoupit x nápojů týdně.

na stránkách mají kontkt,... není nic jednoduššího, než jim napsat a domluvit se. Ve finále ti z toho může i kápnout nějaká ta kačka.

tur

A zase je otázka, kolik taková krabice žere elektriky?

Na prodej 2 pohárků denně se to asi nevyplatí

hodnocení

0x

Zákazníci se ptají, zdali byste nemohla naplnit jejich potřebu prodávat kávu/čaj. Jestli je na to potřeba živnost je nezajímá. Stačí to takhle? ;)

tur
hodnocení

0x

Tak si kup kapslový (Dolce Gusto) kávovar, kapsle, a v prodejničce budeš mít kávovar vodu a plastový kelímky a ty prodáš jen kapsli a každý si může udělat sám espresso ;)) Na to nepotřebuješ potravinářský průkaz :)

Ten průkaz už určitě má, když má obchod s potravinami.
anna1993
Takže na to se nevztahuje hostinská činnost? Opravdu to lze tak snadno obejít? A co třeba právě ty čaje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]