Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nože Japan Huusk

Od: tebi odpovědí: 18 změna:
Líbí se mi ten nůž ,jeden vychází přes 800, myslím, že to je dobrý dárek pro otce, který rád vaří. Máte ten nůž někdo, popř .jaký máte vy?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Tento "nůž" je jen omyl této doby . Raději kupte santoku , jak již bylo řečeno

tttt
hodnocení

3x
Jako tohle?

To je něco hroznyho.
Na vaření nůž typu santoku nebo chef’s knife.
Santoku můžu opravdu doporučit
vindic

Mám tento nůž již 2 roky a neřeším zda je to či není originál. Hlavně s ním štípu třísky na topení a na to mi stačí.

Jinak nikdy mě nezklamaly nože a loupáky od Wictorynox, Solingen a ty naše z KDS.

etana*
hodnocení

1x

Je to tak, jak píšou kolegové. Tohle je spíš opičárna a nevím, zda by to chlap ocenil. I u nás doma se používá santoku, pravý japonský, už dvacet let, i já, prostá žena jsem se s ním naučila a je to elegantní, šikovný nůž, spolehlivý a krásný.

karelp
hodnocení

0x

Dostal jsem nůž Huusk pod stromeček. Kvalitu oceli jsem zatím nevyzkoušel, ale už teď jsem zklamaný kvalitou řemeslného zpracování. To, že otvor pro ukazovák nemá sražené hrany, takže při zasouvání prstu se o hranu říznete, je přímo skandál ! Za ty peníze...

vibe2*

Za ty peníze můžete pořídit kus smirkového plátna a hrany otvoru srazit. Stejně vám čepel po čase zrezne (pokud ji nebudete po každém použití osušovat a olejovat + pravidelně brousit- jak píšu níže).

vibe2*
hodnocení

0x

Předpokládám, že Huusk je klasický japonec z uhlíkové sendviče (uprostřed tvrdá ocel, plátovaná z obou stran měkkou ocelí), takže není nerezavějící. Taková čepel vyžaduje pravidelnou údržbu, jinak vám zrezne / zčerná. Rozvažte si, zda do kuchyně uhlíkovku (může být velmi ostrý - pokud jej budete pravidelně brousit) nebo nerez (nevyžaduje náročnou údržbu). Jsou i japonské plátované nerezovky (san-mai), ale ty byste nezaplatil.

Pokud mohu doporučit, zkuste něco z kuchyňských nožů Tescoma:

zbozi.cz/...

nebo keramické nože Tescoma řady Vitamino s podobným tvarem čepele jako Huusk - velmi dobře se s nimi pracuje v kuchyni. Pravda, nesmíte s nimi sekat kosti.

zbozi.cz/...

zbozi.cz/...

zbozi.cz/...

vibe2*

Takže na webu píšou, že Huusk má čepel z plátované oceli, ale uvnitř není uhlíkovka, nýbrž nerez (stainless steel). Tedy vnitřek vám nebude reznout - jen vnějšek, pokud taky není nerez ... Přesný typ oceli není nikde uveden, což je podezřelé.

A nikde na fotkách také nevidím, zda je jednostranně broušený nebo má oboustranné ostří. Jednostranný výbrus je japonská specialita, která se blbě brousí.

vibe2*

Tak ještě naposled: Údajně jde u vnitřní vrstvy HUUSKu o ocel ATS34, což je velmi dobrá japonská nerezovka.

knifebasics.com/...

Když se sem někdy vrátíte, zkuste prosím napsat zda je nůž broušený jednostranně (nesymetrické ostří, z jedné strany ploché) nebo oboustranně (symetrické ostří, tvar V).

ahoj*

Keramika? Jaky to ma vyhody? :)

vibe2*

Prakticky po dobu životnosti není třeba brousit/* - nerezne - a konečně pronesete i detekčním rámem na zbraně a kovové předměty ...

/* Ostaně čím - jedině diamantem ...

Německá firma Dick vám nože u nich zakoupené zadarmo nabrousí (poštovné si musíte zaplatit sám).

ahoj*

Ale proč budeš platit za nějaký poštovný na nabroušení, když to brousit nemusíš? To je dobrý protimluv.

podle mě je to zbytečný. A kde potřebuješ pronášet nože detekčním rámem na zbraně? Šmankote!

vibe2*

Keramický nůž se sice velmi pomalu (ve srovnání s ocelí), ale přece otupí ... tedy spíše ostří není hladké, ale takové mikrozubaté. A když vám nespadne a nezlomí se (to je ta doba životnosti) a lpíte na něm - pošlete nabrousit.

P.S. Chtěl jste výhody, tak uvádím i další speciální možnosti, jako detekční rám ...

hranicar

Tescomu už nikdy. Ocel snad není špatná (i když také žádný zázrak). Koupil jsem jich několik (málo). U dvou se při krájení, bez velkého tlačení, ulomila čepel od rukojeti - čepel se tam totiž silně zúžuje, do rukojeti je zasazena jen jakýmsi trnem, neprochází v plné délce a šířce. U dalšího nože se svlékl neklouzavý plast, který je jen povrchu.A v rámci modernizace změnili tvar rukojeti, pro použití zhoršili.

jacknife

K těm detekčním rámům: někde jsem četl, že právě aby to nešlo, tak ty keramický nože mají trochu přidanýho kovu.

vibe2*

@hranicar 01.04.23 00:39

... U dvou se při krájení, bez velkého tlačení, ulomila čepel od rukojeti - čepel se tam totiž silně zúžuje, do rukojeti je zasazena jen jakýmsi trnem, neprochází v plné délce a šířce. U dalšího nože se svlékl neklouzavý plast, který je jen povrchu. ...

Ano, to je nevýhoda plastových rukojetí, kde čepel není ukotvena v celé délce rukojeti (fulltang) ...

noze-nuz.com/...

ahoj*
hodnocení

0x

Huusk to je jen marketing, jak nekdo vymyslel jak udelat prachy...

Za me staci 3 noze

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]