Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práva ve zkušební době

Od: anonymus odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, během zkušební doby jsem se nakazil covidem v práci od klienta naší služby. Klint měl asi měsíc trvající respirační potíže s přetvávajícím kašlem. Nikdo ho netestoval, respirátory jsem nefasoval a upozorněn jsem na to také nebyl, že má zdravotní obtíže. Neměl bych s tím problém a nasadil si vlastní respirátor a poskytl službu. Nakazil mě. Než se to projevilo udělal jsem další směnu a potkal se s dalším kolegou (- ten pozoroval na sobě příznaky, ale stačilo mu volno mezi směnama a víkend aby byl ok.) a poskytl službu dalším klientům a potkal se s kolegama. To jak to bylo u ostatních nevím, už jsem absolvoval karanténu. To jsem si dovolil moc, jít na neschopenku a ještě ve zkušebce.( asi to tam bylo běžné,normální a morální s covidem chodit do práce a ke klintům a roznášet to pokud to dávali ...jinak si to neumím vysvětlit) Klienta také odvezli do nemocnice jestli s covidem nebo s jeho dalšíma nemocema nevím. Během mé neschopnosti jsem proležel tři týdny v horečkách s lékama abych vůbec mohl dýchat.(rýmička to nebyla) Přestože jsem byl s vedením v pravidelném kontaktu a dával dny na směny na další měsíc. V den ukončení neschopenky mi prý byla zaslána poštou zaslána výpověď jsem se dozvěděl s emailu. 1)Považuje se emailem ze kterého komunikujete se zaměstnavatelem a nejde o datovou schránku jako za to samé? 2) Nic nepřišlo jsem ještě zaměstnanec? 3) Pokud se jim vrátila měli jí poslat znovu třeba obyčejně?4) Mají povinost poslat výplatní pásky,stravenky?5) Jak je to u nerovnoměrně rozvržených směn, platí co odpracovaný den třeba 4 hodiny to stravenka nebo je nějaký minimální limit odpracovaných hodin na den?6) Podepisoval jsem ružový papír nechci aby ho uplatňovali ,když jsem se tam ani neohřál. Mám na něj nárok aby mi ho dali zpět? 7) Poznal bych kdyby ho uplatnili u FÚ? Budu ráda za každou odpověď, která se dá ověřit paragrafem... nemůžu argumentovat někde jsem četl, někdo mi řikal... to nejde se domáhat práv to jistě chápete.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zajděte na ÚP a vše tohle jim řekněte..Tam vám musí dát vyčerpávající informace;) Včetně paragrafů

Rozumná odpověď a jen bych dodal, že zaměstnavatel nemá v současné době povinnost a ani možnost ( pokud s tím zaměstnanec nesouhlasí) testovat zaměstnance na covid. Je to na osobní odpovědnosti zaměstnance...

anonymus
hodnocení

Testování klintů ale probíhalo 1-2 týdně , testovací sada byla klintovi fakturována a testování probíhalo za naší přítomnosti,asistence. Během prázdnin už se netestovalo,ale proč to nevim. Co se týče zaměstnanců tak tam platilo jsi li očkovaný tak jsi imunní,minimální riziko nákazy a přenosu

etana*
hodnocení

1x

Ano, ne, ano, ano, ano, ne, ne, ano.

anonymus
hodnocení

Děkuji za přečtení,ale sedm otázek a osm odpovědí...to sem si u každý mohl trhat lístky z kopretiny.. Psal jsem, že potřebuji se na něco odkázat, kde se to dá dohledat?

etana*

Zákoník práce, Zákon o dani z příjmů.

A vaše šestá otázka má dvě odpovědi, neb se ptá na dvě věci.

Pěkný večer.

anonymus

Tak paragraf ohledně zaslání výpovědi jsem našel. Bohužel,nepodařilo se dohledat ohledně těch stravenek jak to přesně je. Ve smlouvě mám podepsáno 40 hodin nerovnoměrně ale týdně 15 hodin, vždycky to tak nebylo- tak jsem z toho jelen... Potřeboval bych to prostudovat. Můžete být trochu více konkrétnější prosím? Předem děkuji

hodnocení

1x

Jinak pokud uplatní ten růžový papír, tak se nic strašného neděje, můžete podepsat další růžový papír na další období.

re4zon
hodnocení

0x
1. Podepsal jsi nekde, ze souhlasis s komunikaci emailem na konkretni adresu se vsemi dusledky? Pochybuju, takze nic nedorucili.
anonymus
hodnocení

Tak stejně mi oznamujou že mi dorazí poštou... Já nevim, ale minimálně asi nějaký paragraf odkazující se na zkušební dobu bez udání důvodu má vy výpovědi bejt napsán ne? Jsem byl toho názoru že platí převzetím nebo podepsáním třeba v kanclu... Nevím, asi ne kdyby to tak bylo a já poepsal ohledně toho emalu tak si toho jsou snad vědomi a neoznamujou , že to posílaj poštou..

Je to zrušení pracovní smlouvy ve zkušební době, je to jednostranný akt a v platnost vstupuje doručením.

Ale Váš zaměstnavatel je debil, pokud se jednom náhlém onemocnění zbaví perspektvního zaměstnance. Přeuju mu, ať mu místo Vás nastoupí samí zloději a fetky.

hodnocení

0x

Tak jestli tomu rozumím, tak ti skončila neschopenka. Proč nechodíš do práce?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]