Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1 rodinný dům = 1 domácnost

Od: petanemec odpovědí: 10 změna:

Dobrý den , potřebuji vysvětlit pojem 1 rodinný dům = 1 domácnost .

Bydlím v rodinném domě s manželkou a 2 dětmi .Dole pod námi bydlí můj otec s přítelkyní .

Nyní chceme zažádat o novou zelenou úsporám - light a podmínka je v domácnosti žadatele pouze důchodci ...

Takže pokud se počítá domácnost i s námi mladými , nemáme nárok . Děkuji za vysvětlení

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Již jsem tam položil dotaz, snad odpoví. Žádat můžou pouze důchodci, takže barák musí být napsán na rodiče, důchodce.

. novazelenausporam.cz/...

mazal
hodnocení

0x
Asi je jedno kdo kde bydlí, pro účely NZU je podstatné, kdo dům vlastní.
Pro účely dávek příspěvek na bydlení, by zase bylo podstatné je, jestli ta vaše domácnost je samostatná bytová jednotka

Přesná citace:

Jsou všichni členové vaší domácnosti příjemci starobního důchodu nebo invalidního důchodu 3. stupně, nebo vaše domácnost pobírala v období od 12. 9. 2022 příspěvek na bydlení?

mazal
To myslíte k tomu příspěvku na bydlení?
Ale já neuvažoval společnou domácnost starý + mladý.
Já uvažoval, že to budou chtít rozdělit na dvě domácnosti tak jak to je ve skutečnosti.
Protože to 1 domácnost fakticky asi není, to by museli dávat všechny peníze na jednu hromadu a vše hradit SPOLEČNĚ! Stejně tak sečíst všechny příjmy společně - A to je nesmysl, když příspěvek na bydlení roste pouze do 4 osob a pak už se nezvyšuje.
A vím, že je problém, pokud rod.dům není rozdělen na jednotky a bydlí v něm více rodin/domácností…
Chápeme se?!
Oni prý chodí a koukají potom baráku jestli tam náhodou nebydlí někdo jiný. Tak by kdyby chtěli, jakože nechcou v tomto příspěvku, jedním z nich pobírat příspěvek na bydlení, tak ti druzí by se museli na chvíli odstěhovat, a stejně by to byl podvod

Nikoliv, bavíme se o jiné dotaci...nikoliv o příspěvku na bydlení.

novazelenausporam.cz/...

mazal
Aha, no ale pokud to čtu správně tak pokud nepobíral příspěvek k 12.9. na bydlení, tak má smůlu a pumpnout státní rozpočet nemůže.

hodnocení

0x

Pořádně si to propočítejte, jestli má vůbec smysl žádat, protože kdo šetřil i v minulosti, tak nesplní ta jejich kritéria, kolik ušetří v budoucnu.

doplněno 15.11.22 19:29:

Bytová jednotka je prostě zkolaudovaný prostor, který má kuchyň, záchod atd.

Já šetřil, kritéria snad splním, jen nevím přesně, co je bytová jednotka v mém domě..

hodnocení

0x

Myslím, že veškeré ty dotace jsou jen pro srandu králíkům. Nevěřte tomu, že chtějí lidem pomoci.Něco jako: Ševče, zaplať! A pak ticho po pěšině. Ale někdo si nahrabe.

Rozhodli jsme se pro výměnu oken. Vybrali jsme firmu, zadali trojkomorová okna. Cena šílená, takřka čtvrt miliónu, ale co se dalo dělat. V budoucnu to bude pro nás úspora. Okna nám dokončili 26.8.22. Odvedli pěknou práci. Těšilo nás to. Co na tom, že teď musíme ještě našetřit na případnou kremaci někoho z nás? Snad to ještě chvíli posečká. ;)

Tou dobou manžel bojoval s těžkou formou růže, opuchlá noha, tekutina, denně vozit na převazy a injekce. A já do toho jako naschvál chytla angínu. Pořádnou, jakou jsem neměla snad 20 let.! S antoibiotiky jsem vozila manžela na injekce a převazy do města. Řemeslníci u nás zatím pobývali sami. Jinak se to řešit nedalo, manžel sám nebyl schopen s nohou řídit. Jinak - jsme oba důchodci. Manžel se léčí s růží dodnes, není to dosud v pořádku.

Takže, promiňte mi tu vulgaritu, ale musím napsat to už tradiční: "Hovno, hovno, slavný soude. " A tak je to u nás skoro se vším. Člověk se musí přičinit sám,. A pokud se snad nepřičiní, nikdo jiný to za něj neudělá. Natožpak stát. Ten má své priority někde jinde, na hony vzdálené od českých luhů a hájů. DO PRČIC. Jaga.

Potěšila nás oba možnost požádat o dotace. Jenže - šalamounské rozhodnutí. Je to jen pro ty, kdo dělali změny od 12. 9. Nechápu, proč právě toto datum? Snad proto, že svátek slavila Marie? Nám bylo uděláno o 14 dní dřív. Tudíž nedostaneme nic. I když jsme důchodci a na ta okna jsdme šetřili dlouho.

hodnocení

0x

Tak mi odpověděli, nemám nárok na podporu., páč v mém domě bydlí i syn s rodinou.

Čili, pokud v rodinném domě bydlí i někdo kdo má běžný příjem – nesplňuje výše zmíněné podmínky, není možné žádat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]