Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manželka , špatná nálada z práce

Od: gimaster2® odpovědí: 9 změna:

Jen jestli nemáte někdo zkušenost. Má manželka dlouhodobě má problém sehant práci. A to práci, která ji baví. Chodí do jedné a to jak říká z donucení, přece jen peníze jsou potřeba.
Práce ji natolik štve, že každý den slyším úplný monolog negativních zážitku a opravdu každý den, že toho je i na chlapa moc. Snažím se jí pozbuzovat a hledat ty pozitivní věci naslouchat.
Bohužel špatnou náladu neustále přenáši na mě a nálady se pořád mění. Když jsme s práteli jako kdyby byla vyměněná a problémy jako že nejsou.Nebo ,když se jde bavit ven s někým jiným , tak je 2-3dny vše ok. Jenže, potom to spadne do stejného kola, jako kdyby byla otrávená životem, snažím pomoci nakupovat vařit
diskutovat, vymýšlet výlety, zážitky. Jenže, když náhodou prodohím svoje problémy, tak ty nikoho přeci nezajímají a řeši se jen ty její v práci. Její známi jsou ok, moji známí nemohou ani na kafe. A tohle už trvá 16let.
Nemáte někdo podobnou zkušenost jak z toho ven? Nebo jestli je tohle na manželkou poradnu?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

6x

Jste moc hodnej a slušnej. Vaše paní si je Vámi tak neskutečně jistá, že si dovolí neustále Vás otravovat negativními informacemi.. Spoléhá, že to pro ni vydržíte. Ona by měla řešit změnu zaměstnání. Rady od Vás ale stejně nesplní, chce jen na někoho vylít své starosti. Na Vás spláchne všechny ty negativní emoce a pro přátele je pak "očišťěná" a pohodová. Řekněte jí jednou a zřetelně, že už nemáte sil to poslouchat, ať si na tyhle výlevy najde někoho jiného, když sama za ty roky v tom nic nezměnila, jen kazila doma vzduch. Že jinej už by to zabalil a odešel bydlert jinam. A než to pochopí, že budete muset po práci pokaždé někam pryč. Sedněte na kolo, nebo vyrazte ven za svou zábavou, sportem, vzděláním, koníčky, na kulturu. Prostě psychohygiena. Když to z nějakého důvodu není možné, tak ji v samém zažátku utněte: Zase začínáš?!? A nebo se hned zvedněte a jděte někam vedle něco dělat, že už Vás z toho bolí žaludek...

liduli
hodnocení

3x

...poslední věta v dotazu je správně! L.

zts
hodnocení

3x
To záleží na věku, ať jde bez tebe mezi kamarádky a tam se vypovídá… Od toho přece kamarádky jsou…
Jak že to trvá 16 let, no tak si na to zvykla a vy to chcete po 16 letech měnit, zničehonic? To vypadá že jste unavený životem už vy

etana*
hodnocení

2x

Nejspíš ji štvete vy víc než práce, když se dokáže s jinými lidmi dobře bavit.

Ano, mám s tím zkušenosti, takový byl můj první manžel. Je to na poradnu, když už, změna práce nic nespraví. 16 let manželství je dost rizikové období, ale když už jste to vydrželi, tak je škoda to zabalit. A podle toho, jak píšete, se vy snažíte, stejně ale je něco, co ji na vás rozčiluje. Zkuste to vypátrat.

id
hodnocení

2x
Sdělte manželce, že na jeden měsíc je v rodině slovo Práce sprosté slovo a nevysloví se.
Měsíc se choďte bavit každý sám. Doma přestaňte vařit, uklízet. Uvařte až po měsíci slavnostní večeři a popovídejte si co na kom vadí a co se dá změnit. Nemáte co ztratit.

hodnocení

1x

Manželskou poradnu zkusit můžete, pokud bude chtít manželka spolupracovat. Možná by jí ale více prospěl psycholog, když tak ráda povídá o sobě a o svých zážitcích. Psycholog by jí vyslechl, rozebral by s ní její problémy atd. a doma by pak byla třeba klidnější a neměla potřebu si pořád stěžovat a mluvit jen o sobě a svých problémech. Komunikujte o tom se svojí manželkou, aby pochopila, že máte ve vztahu problém který je potřeba řešit.

frantiseek
hodnocení

0x

Prostě práce není zábava, ona ovšem toto nechápe, řekl bych... to je celé

hodnocení

0x

Vaše manželka je ten typ, co ještě nedospěl. Je to dítě, Jste borec, že jste to vydržel. Radu nevím. Jiný by vzal dávno kramle.

tebi
hodnocení

0x
Tak u nás je to jinak, můj muž si občas taky stěžuje, neváží si mojí práce, ta jeho je namáhavější, náročnější , složitější, to říká on. Já to vidím takto- je to pesimista, já optimista, to stejné je u vás, vyměňte ženu, bude vám líp...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]