Nejste přihlášen/a.
U nás je zvykem, že se instaluje nejedna zákazová dopravní značka a pak se toleruje její nerespektování. Chápu, že instalace značky je vynucená dopravním předpisem, které je někdy v rozporu s pohodlím občanů. Tak se takhle sejde starosta města se šerifem místní policie a u piva se dohodnou, že v reálu nebudou respektování tohoto značení vynucovat. Trochu jsem se to snažil "študovat" a nedošel jsem k jednoznačnému závěru, který orgán ve městě má v náplni práce povinnost (?) zajišťovat respektování dopr. značek na svém území. Pozn: Je městská zákazová značka něco méně, než značka na státní silnici? Dík za názory.
Značka je značka a na určitím místě rozhodně není umístěna pro srandu králíkům. Má stejný význam v Praze, Horní Dolní, na dálnici, okresce, či škvárové silnici 4. třídy mezi poli. Ani starosta, ani šerif místní plicie, dokonce ani prezident republiky na tom nic nezmění. Pokud někdo toleruje nerespektování jakékoliv dopravní značky, porušuje tím zákon. Že se to někdy děje je věc jiná.
Myslím, že neexistuje přímo stanovená povinnost nějakého orgánu vymáhat respektování značek. Nerespektování značení je porušením zákona a v drtivé většině se tak děje na úrovni přestupku. To má obecně v náplni práce policie, strážníci a nakonec, pokud je to řádně dbalý občan tak může i sám hlásit.
Školáku, asi jsem nepochopil Váš dotaz. Je vyhláška, zákon, TP, ČSN, která určuje, jak která značka vypadá, platí a kde se užívá. V žádném předpisu není zmíňka o tom, že "Je městská zákazová značka něco méně, než značka na státní silnici?"
Trochu jsem se to snažil "študovat" ... který orgán ve městě má v náplni práce povinnost (?) zajišťovat respektování dopr. značek na svém území
Je třeba více studovat, abyste věděl, že kontroly provádí městská, či státní policie. Dokonce i celní správa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.