Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou kávu pro french press?

Od: lelka odpovědí: 22 změna:
Doma dlouhodobě pijeme Lavazzu (pressovač). Nejsem jediným uživatelem přístroje a na výběru kávy asi nic nezměním. Ráda bych ochutnala nějaké druhy kvalitní kávy. Chtěla jsem si koupit french press a otestovat něco z pražírny. A tady bych vás ráda poprosila o vaše tipy?
Nemám ráda kyselou kávu, to je asi to, co zvládnu říct :)

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

5x
kavaprodej.cz/...
Konkretne tohle je extremne malo kysele s hodne jemnou a vyraznou chuti. Mimochodem cokoliv odsud je o tridu (spis o nekolik) jinde nez supermarketove smesi typu lavazza.
lelka
hodnocení

Moc děkuju za první tip. Tak jsem ji hned objednala

hodnocení

2x
Nedam dopustit na LOR a Perlu, uz delší dobu je stridam.
taras
Paní chtěla kvalitní kavu...

Neokřikujte, poraďte!

re4zon
Ja jsem poradil a pridam se k okrikovani. Kdyz se nekdo pta na kvalitni maso, nedoporucim mu parky ze separatu. Tohle se moc nelisi. A jeste to nekdo boduje...
lojza
Vždyť má Taras pravdu! Paní chtěla poradit kvalitní kávu z pražírny, aby vyzkoušela kvalitu a aja1946 jí poradí supermarketovou Perlu?

Tak na mne je zrovna ta Perla hnusně kyselá.

liska5
hodnocení

1x

Dám teda ten svůj tip, o kterém jsem se už zmínila a který odpovídá Vašim požadavkům:

Káva Brazil, Vaše pražírna, Petrov nad Desnou, Robert Štěpánek.

hodnocení

0x

Tak se podívejte ve svém okolí, kde je pražírna čerstvé kávy a tam si občas kupte balení.

Mně přijde jejich káva moc upražená. A to jsem jí zkoušela koupit nejednou. Mají různé druhy, vždy napsané na výloze, nebo na tabuli, co zrovna nabízejí.

finanz
Ze spolku nebo od žida?

finanz
hodnocení

0x
Kyselou ani nezkoušej, obsahuje prý karcinomy (akrylamid) stejně jako přepálené hranolky. Paradoxně, i když je světlejší než klasická káva :) Zdroj: na YouTube JanTuna a jeho kamarádky z VŠCHT.
Já preferuji i do kapslového presovače zásadně pravou čistou kávu, a ne ty instantní sračky.

hodnocení

0x

Netušila jsem o čem to píšete v souvislosti kyselosti kávy. Nikdy mě to nenapadlo, pídit se, proč tomu tak je. Někdo je na tom jako já, ale tváří se jako velký znalec. Až z toho mám komplex. Možná, že by pomohlo přečíst a zamyslet se. ODKAZ

liska5
hodnocení

0x

Pro zajímavost k té kvalitě. Chodím do několika kaváren na pressíčko. V jedné kavárně jsem měla zn. VERO a to mi chutnalo. Zjistila jsem, že ho mají i v další kavárně, ale tam to vůbec to nebylo ono, prostě mizerné. Brzo na to mluvil v rádiu odborník na kávovary a upozornil na to, jak moc zhorší kávu nevyčištěný kávovar. Jak moc se ta péče o tyto přístroje promítne do kvality.

Před lety jsme byli přímo v soukromé pražírně, tam sedli na žok s nápisama odněkud z Kostariky ve stylové starožitné kavárničce a nechali si pár káv doporučit. Odvezli jsme si tu, co nám nejvíc chutnala.

zts
Taky mohla být ta káva stará, z jiné šarže, cokoliv. Kávovary se či 100. většinou z důvodu vodního kamene, co by se tam taky jiného mělo čistit, než to občas propláchnout čistou vodou… to už spíš nějaká ta chemie z čištění tam mohla zavánět, že to špatně pro pláchla obsluha…
Nejsu barista.
Tip: Pákový espressovač z Lidlu stojí pár stokorun v akci a kilo marily stojí pod 100 Kč…
Ono to espresso prý obsahuje méně škodlivých látek, než když si necháte vylouhovat turka
liska5

To máte pravdu. Stará zvětralá či zatuchlá bude jiná, než čerstvě pražená a čerstvě mletá..I ta sklizeň nakonec bude pokaždé jiná. .Pro mne je to rituál a každou porcičku si sólo namelu. Pokud mám čas, tak ručně.

liska5

Ad zts Co by se tam mělo čistit? Ten lógr a jeho zbytky snadno chytají plíseň.

tr
Vy máte Pákový espresovač? Víte jak funguje?
Kde přesně má být lógr?
Ale možná vám to kafe udělali jako v seriálu Vyprávěj dělal kafe Zounar… Ekl.

liska5

Třeba jak ty "puky" padají do toho zásobníku a leží tam déle, nebo i ta nádoba na vodu a trysky...Nestudovala jsem, v čem mi to presso dělali, kouknu, až tam budu znova.

hodnocení

0x

Když se podíváte na stránky pana Frolíka z Borohrádku, tam najdete určitě kávu,která vám bude chutnat. Má několik druhů, jednodruhové a různé směsi - všechno je popsané, odkud káva pochází,jaké má aroma, no, stačí se rozhodnout. Mám vyzkoušené,levnější i dražší. Pan Frolík navštívil i plantáže, z kterých káva pochází, sami ji praží,stojí za to se tam podívat a ochutnat. Prodávají ji v dárkovém balení v plechovkách a v sáčcích.

liska5

Lenula, aj tam jsem byla asi před osmi lety cestou do Holic. Na konci obce vpravo, a celá rodina je zapojena. Prodejna má v regálech po strop staré pražicí přístroje a náčiní, staré plakáty. Pan Frolík měl kníra, jako ti Turci na obrázcích. Aj cibetkovou kávu dají ochutnat...Brali jsme jako dárek ty válcové plechovky s vánočními motivy. Svět je malej...

Blíž mám pražírnu Roberta Štěpánka v Petrově nad Desnou. Tam mají výběr podle zemí. Mám ráda Brazil a Honduras.

liska5
hodnocení

0x

Lelko, dotaz: Mám doma darovanou Lavazzu červenou zrnkovou kilovku. Jestliže s ní máte zkušenosti, jaká je? Je kyselá? Nechci originál balení otvírat, to bych ji darovala dál, nebo dala na charitu, pokud bude mít ty ovocné kyselejší tóny. Děkuji. Liška5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]