Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak bude vypadat dedictvi?

Od: romana odpovědí: 3 změna:

Dobry den,

mam dotaz ohledne dedeni. Mam sestru, kterou ma maminka z prvniho manzelstvi. Byt, ve kterem zije moje maminka a otec ziji je napsany na mamku (jsou manzele pres 20 let). Zajima me jak bude postupovat dedictvi v pripade umrti maminky. Predem rikam, ze nikoho nepohrbivam, zajima me to ciste teroreticky.
Dedilo by se timto zpusobem? Tatinek 50%, ja a se stra 25%?

Dekuji Romana

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

@romana - Byt, ve kterem zije moje maminka a otec ziji je napsany na mamku
Co znamená "napsany na mamku"? Je v jejím výhradním vlastnictví nebo se na jeho pořízení otec nějakým způsobem podílel? V tom je totiž dost rozdíl? Zjednodušeně

- byt nespadá do SJM, dědíte vy, sestra a otec stejným dílem, ovšem otec, který není nepominutelný dědic, by dědit nemusel, pokud by v závěti maminka odkázala byt jenom vám a sestře;

- byt spadá do SJM, polovina patří otci, druhou dědíte vy, sestra a otec stejným dílem, ovšem s výše uvedenou výjimkou.

hodnocení

0x

Mám dojem že

Tatínek 50%

Druhou půlku, sestra, vy, a tatínek, na 3 díly

hodnocení

0x
To záleží jestli je být v SJM, není důležité na koho je napsaný. Takže jak psala jedubabicka. Ještě je třetí možnost, darování za života, to se dá vyřešit celkem efektivně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]