Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pocit tlaku v uchu po chřipce

Od: panda9® odpovědí: 13 změna:
Ahoj, potřebovala bych poradit.
Na začátku září jsem měla chřipku a od té doby mám jakoby nárazové tlaky v hlavě a divný pocit v uších. Na ORL bylo vše v pořádku, tak nevím co to může být. Střídá se to z jednoho ucha do druhého, je to takový "tlak" až mám někdy pocit, že na jedno ucho slyším trošku hůř, ale podle ORL slyším dobře na obě uši.. Je pravda, že se to třeba na 2 týdny zlepšilo, ale předevčírem mě z ničeho nic opět přepadl ten pocit tlaku v uchu a přetrvává to doteď. Nevíte, co to může být? Je možnost, že to může být psychosomatického původu, jelikož to pořád nějak "zkoumám"?
Děkuji
doplněno 12.11.22 21:00: Ještě bych ráda dodala, že mám takový pocit ucpaného nosu, ale rýmu nemám.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tympanometrii Vám na ORL dělali?

hodnocení

Pouze audiogram

hodnocení

0x

Jednou jsem byla na ORL, také tlak v uchu a zaléhání, nic mi nenašli, ale poradili zajít na neurologii. Nic takového vám neřekli?

hodnocení

Neřekli, ale objednala jsem se na neurologii sama na prosinec, protože jsem chtěla mít jistotu i právě skrze tuto stránku.

liska5
hodnocení

0x

A ledviny máte v pořádku? Zdá se to absurdní, ale je tam souvislost.

hodnocení

Asi měsíc zpět jsem byla na prohlídce u obvodního lékaře a krev byla v pořádku.
liska5

Z krve kondici orgánu /ledviny/ zpravidla nelze poznat. Nejde ještě o nemoc. Já bych zkusila kapky do ucha Audiron a přitom užívat Renol. Raději nižší dávkování, třeba jen 2 x 3 kapky denně a přesně dodržet pokyny z příbalového letáku. To znamená více pít, užívat kapky mezi jídly. I půl hodiny před a po čištění zubů. Klidně rovnou do pusy. A po třech týdnech vynechat jeden týden a pak kapky dobrat. /Napsat si do kalendáře./ Někdy po pár dnech, u někoho klidně i deseti dnech, nastane odléčovací reakce, čili přechodné zhoršení, což znamená, že kapky fungují. Ta odléčovací reakce může být silnější, pokud budete užívat více kapek. Proto doporučuji raději poloviční dávkování. Taky proto, že neznám Váš věk, zdravotní stav a Váš životní styl, stravu. Pokud máte např. problémy s tlakem, pak v rámci odléčovací reakce může pár dní krevní tlak kolísat.

liska5

Pokud je ucpaný nos, tak pak tam může být lehká infekce - eustachovkou z nosohltanu do ucha. Potom brát nejdřív Vironal, kapky se stejnými pravidly. Nebrala jste nedávno antibiotika? Klidně si dejte ještě probiotika, ve stravě v podobě kyselého zelí, kefíru /ne naráz/, přidat si česnek, zelenou petržel a ubrat sladkého, mléčného, zato více zeleniny. Imunita sídlí ve střevě, proto mu posílat jen kvalitu a né průmyslově vyrobené potraviny. A pak zelený čaj, citrusy, ...

hodnocení

Děkuji za rady, vyzkouším. Teď se k tlaku přidalo praskání v uchu při žvýkání, možná to je něco s Eustachovou trubicí..

hodnocení

0x

Zkuste pár dní žvýkat žvýkačky. Měl jsem zalehlé ucho a blbě slyšel několik měsíců a pak mi tohle někdo poradil a po týdnu to přešlo.

hodnocení

0x

Já si myslím, že problém je v Eustachově trubici. Za přečtení to stojí. Netvrdím, jen si to myslím.

Je to pravděpodobné. Proto jsem se nahoře ptal na tympanogram. Tím se to zjišťuje. Ale neprůchodnost Eustachovy trubice je obvyklá komplikace nosohltanových problémů.

hodnocení

Příští týden zkusím ještě jednou to ORL, abych si byla jistá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]