Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návštěva paradentologa

Od: tebi odpovědí: 8 změna:
Ahoj, kdo chodí k paradentologovi, máte pocit, že to pomáhá, nebo je to k ničemu? Kolik stojí obvykle jedna návštěva, orientačně? Kyve se mi přední zub, zachránit nejde, bude následovat můstek, prý zánět ale pokračuje dál ..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Já jsem měla podobný problém. Zubařka mi doporučila parodontologii, protože mi paradotnózu diagnostikovala. Tam mi ošetřili dásně nejprve ultrazvukem, pak jsem tam chodila na další ošetření. Měla jsem pár zubů nestabilních díky hlubokým chobotům (odchlípené dásně od krčků zubů). Normální stav je prý hloubka chobotů do cca 3 mm, já měla u jednoho zubu až 5 mm a hrozila mi extrakce. Po pěti ošetřeních za půl roku a pečlivé domácí ústní hygieně se mi stav zlepšil, zuby se mi nekývou a choboty jsou max. do těch 3 mm. Ještě dodám, že jsem zatím neplatila nic, a pak jednou za rok (?) prý 1.200,- Kč. Uvidíme. Ale péči paradontologa vřele doporučuji!

hodnocení

1x

Jenom takový všeobecně vzdělávací přípodotek - správně se ta nemoc závěsného aparátu zubů jmenuje PARODONTÓZA a lékař je parodontolog.

Snad se nikoho nedotknu.

liska5

Obojí je správně!

liska5
hodnocení

0x

A jste si jistý, že se jedná o paradentozu? Diagnostikoval ji zubař? Příbuzná měla podobné potíže, navíc paradentozu prý měla i jeji matka. Zubař řekl, že tam paradentozu nenvidí! Ona si prosadila, aby ji poslal na vyšetření na paradentologii v krajské nemocnici - a ti jí řekli totéž, že to paradentoza není! . Pozn.: Nic neplatila.

Přední řezáky souvisí s kondicí močového ústrojí. Jakmile tam jsou problémy, zpravidla se kazí či viklají jedničky a dvojky. Jsou potraviny, které byste měl omezit a ty, co prospívají ledvinám, konzumovat.

liska5

Překlep, opr.: ...paradentozu nevidí..

tebi
hodnocení

Ano, je to paradentóza, jeden řezák se kývá tak moc, že mi zubařka řekla , že mu dává měsíc, zachránit již nejde.Poslala mě k odborníkovi, akorát ten chtěl hodně peněz, je to dva roky,nevím už kolik, tak jsem.tam víckrát nešla.
tebi
hodnocení

Ano, parodontóza.

miri*
hodnocení

0x
Zdravim,asi před 15 lety (ještě mlada)mi chtěl můj zubař vyrvat kvůli parodontoze všechny horní zuby (nemoc dedicna), tak jsem přešla. Zubarka mne poslala k parodontologovi a ten mi udělal řez horní dásně (nevím zda kořeny nějak posilil),ale to mi pomohlo.Pak jsem tam přestala chodit, na ferovku mi rekl,že víc udělat nemuze.Letos v lednu mám první náhradu za jednicky,dvojky mi ještě drzim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]