Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronajatý pozemek a exekuce

Od: jiristransky® odpovědí: 5 změna:

když je příbuzný v exekuci a má pronajatý pozemek. Na pozemku je můj majetek (moje montovaná hala a uvnitř vybavení) - příbuzný mi halu včetně vybavení prodal (dávno před jeho exekucí) je tento majetek zabavitelný? k majetku mám kupní smlouvu a nerad bych, abych o tento majetek přišel. Pronajatý pozemek platí můj příbuzný s tím, že tam už ale nic nemá na tomto pozemku.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Pokud jste nabyl nemovitost dávno před exekucí s řádnou smlouvou a přepisem není se vůbec čeho obávat.. Snad jen lze doporučit převést si nájemní smlouvu o pronájmu pozemku na vlastní osobu.

ppp
hodnocení

0x

Stavba (i montované haly) je podle zákona součástí pozemku, takže pokud se bude prodávat pozemek, tak i se stavbou...

jarl
hodnocení

0x
Musíte doložit fakturu, kupní smlouvu atd atd, důležité je aby byla na Vaše jméno a pokud smlouva tak úředně ověřená, ve smlouvě musí být specifikováno o jaký předmět se jedná (barva, popis atd atd) pak je to neprůstřelné, cokoliv jiného může vykonavatel napadnout a nebrat na to zřetel.

ppp
hodnocení

0x

Stavba (i haly) je ze zákona součástí pozemku, takže pokud pozemek s halou není Váš, tak ani samotná hala není Vaše. Nejdůležitější je KDO JE VLASTNÍK TOHO POZEMKU?

To ovšem platí jen pro stavby po roce 2014. Majitelem nemovitosti je ten, kdo je zapsaný v katastru nemovitostí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]