Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho budou sazby vysoko?

Od: jd odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mě, jak dlouho myslíte, že budou sazby takto vysoko? Zvažoval jsem několikrát terminovaný vklad ale nešel jsem do něj, nakonec jsem byl rád, protože jsem převedl peníze z Trinity do Max Banky, ta aktuálně nabízí nejlepší úrok a myslím, že nikdo nic lepšího už nenabídne. Ale Trinity dokonce garantuje sazbu do konce června, to stejný myslím měla v létě i UniCredit, tak přemýšlím, jestli to má cenu zatím řešit nebo ne?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kes
hodnocení

1x
Nechci Vás nějak strašit,ale bude to čím dál tím horśí.Ceny porostou díky neschopný vládě,ještě dlouho nahoru.
Jelikož vždy se nadává na neschopnou vládu, zajímalo by mě, jak vypadá a co dělá schopná vláda?
michalverner
Omyl."Naše vláda" není neschopná.Naopak je schopná všeho.

etana*
hodnocení

0x

Admin mi příspěvek smazal, tak znovu a lépe...v tuto chvíli bych významnější sumu peněz na termínovaný vklad s delší dobou splatnosti než tři měsíce nedávala. Nikdo absolutně netuší, co bude za půl roku. Zvyšování sazeb, které by dohnalo aspoň trochu inflaci asi nejde předpokládat. Pokud vypíše ta údajně tak špatná vláda dluhopisy, možná bych si nějaké koupila, k uložení větší sumy peněz bych šla spíš do nemovitostí, nejspíš pozemků.

racio

Termínovaný vklad se dá vždycky vybrat před splatností. Sankce nejsou nijak likvidační (zpravidla 1% vybíraného vkladu) a pokud by Michl vyhnal úroky např. na 10%, tak se to pořád vyplatí.

zts
hodnocení

0x
Tazateli, další měnovopolitické jednání bude dne 21. prosince
Od těchto se odvíjejí všechny sazby.
Takže úroky v bankách se do konce ledna určitě snižovat nebudou, banka to musí oznámit měsíc předem. Pokud se budou zvyšovat, tak na základě jednání ze dne 21. prosince
Všechny ostatní informace jsou věštění z křišťálově koule. Každopádně jako jestli si chceš spořit při inflaci reálný je 25% na úrok 6%, tak hodně štěstí :)
doplněno 14.11.22 15:04: O jakou sazbu se ti přesně jedna, honit tady nějaké zlomky procent a ještě garance, to mi přijde hodně úsměvné.
Víš co říkal majitel kasina (Tsoukernik), co má pár tříd základky a miliardový byznysy? Něco o tom, že pokud tam není zhodnocení přes 20% nad inflaci tak ho to nezajímá? Pokud se chce někdo stát podnikatelsky zdatný, tak ten příběh by si měl poslechnout.

hodnocení

0x

Záleží hodně na tom, do kdy bude válka, ale počítám, že do konce roku 2023 budou.

Ale nejsem odborník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]