Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Restaurace hlásí nižší návštěvnost

Od: babajaga® odpovědí: 17 změna:
avatar babajaga

Dobrý den,

litovala jsem restaurace, které nabízejí dobré krmě a přitom jim strávníci ubývají. Zbytečně. Včera - výšlap takřka 13 km, skončili jsme v malebném městečku na úpatí Železných hor. Jediná restaurace, všichni jsme se tam hladově vrhli. Bylo nás 10, čas zhruba 13,30 hod. Venku černá cedule, křídou psaná jídla, až zrak přecházel. Nabídka od 10 do 15 hodin. ;)Těšili jsme se, jak by ne?

Vyvalila se prorostlá servírka - a že už nic nemají. Vůbec nic. Ani polívku. Tak nás 10 lidí vypadlo ven jako cukráři /promiň, Milane/. Pochodili jsme po městečku, v cukrárně si někteří dali kávu a zákusek. Ovšem oběd to nebyl. Škoda.

Proto když slyším nářky restaurací a hospod, že jim ubývají tržby, myslím si, že by se měly víc přičinit. Tato restaurace mohla mít navíc tržbu za oběd od 10 lidí. Neměla nic. Kdo za to může? Prázdná restaurace se studenou plotnou, nebo ti hladoví chudáci, kteří se tam táhnou kilometry za vidinou dobrého oběda? Jaga.

 

 

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

17x
Tak jestli je to restaurace v nějaké díře (třebas malebné :-D) s jedním kuchařem, kam přijde pravidelně v 11:30 pár místních zaměstnanců na meníčko a 12:30 je po obědech, tak se asi nedivím, že nemají ani kapacity, ani suroviny pro nečekaných 10 hostů, zvlášť mimo sezónu. 10 lidí prakticky kdekoli je už spíš na rezervaci předem.
Taky by zde mohl být ten aspekt, že 10 uondaných důchodců (jen odhaduji) na ně nepůsobilo jako jako šance na nějak extra dobrý kšeft. ;)

 

jendad
hodnocení

7x
Město cca 10tis. obyvatel. Zůstala jen jediná hospoda, ostatní bankrot. Lidé si rozmyslí utrácet za zbytne věci.

 

kolemjdouci
hodnocení

6x
To že jedna restaurace v nějaké díře neměla nějaký den v půl druhé už jídlo opravdu nic nevypovídá o tržbách restaurací v ČR.

 

hodnocení

6x

Moje zásada je, že tam, kde nejsem spokojen, dál nelezu. Ať si zkrachují.

Sázka na tuty jistotu je vzít si sebou svoje jídlo a sníst ho v autě či přírodě.

...

Restaurace si dnes neváží zákazníků a mnohdy cena neodpovídá kvalitě. Mnohdy drahá restaurace, kde je novej barák a vybavení má přepálené ceny za jídla velikosti vrabčího zobu na mega bílém talíři. Mnohdy ještě kevšemu nějakou lacinou zeleninou a honosným názvem v jídeláku.

Typická v tomto směru je třeba ta toho potetovanýho blbečka Forejta, kde nejde o najedení, ale o zážitek.

...

Proč končí soukromníci ála pekárny je mnohdy fakt, že lidi nemaj prachy a jsou naučení kupovat pomalu konzervy pro kočky a valí dosebe ty laciné sra*ky, ze kterých mají zdravotní problémy a kompenzují to ještě dražšími léky v lékárně místo toho, aby koupili kvalitní jídlo.

To je smutné, že jsou lidi hloupé ovce. Stačí každý rok ve zprávách sledovat, jak si půjčují na dovolenou a na Vánoční dárky. Neumí si spočítat jednoduchou matematiku. Prostě hlupáci.

Když se nad tím někdo normální zamyslí, tak mám pravdu. Dluhy přibejvají, restaurace ztrácí návštěvnosti a pořád se do česka vozí odpadky potravin z polska, německa, kde by to nevzali do huby a tady to lidi stále kupují, takže se to sem stále vozí.

Tak, tak. Ty půjčky nezodpovědným jsou hrůza. Krize by nebyla, kdyby se neschopným tupounům nepůjčovalo na sračky, Kamarádka dělá na ÚP a irituje ji, jak ti největší "nuzáci" s nataženou rukou pro dávky mají doma tu největší televizi a všichni drahé mobily a tak tam sedí, čumí a na večeři si nechají dovézt pizzu...

Sisi.. Teď nedávno jsem viděl u hlavní silnice otevřené papundeklové dveře do jedné ubytovny( kterou těm bubakům platíme i s megadýškem pro majitele) a uvnitř jsem si díky frontě na křižovatce mohl prohlédnout celý "interiér".. Nábytek co kontajnery daly..zahamtaná podlaha a v rohu kamna,kde nejspíš pálí vše co hoří..Na stole lahve chlastu..Ve špinavých postelích se váleli usmolení hnedočeši a zírali na obrovskou led televizi, která byla snad přes celou stěnu..*alene* Tihle a jim podobní nevaří a cpou se pizzou apod.., protože vařit je přece práce! Lepší je prodat na chvíli dceru nebo nějaký šmuk co jim zaleze za nehty a nechat se obsloužit někým jiným..Je to podstata jejich žití.

 

ben®
hodnocení

2x
avatar ben

Dobrý den, na výlet jídlo a pití zásadně sebou (pokud nemá být cílem, že člověk opustí domov, právě ta návštěva hospody). Za toto může kuchař, který tam vaří tak dobře, že už bylo vše snědeno. Možná bylo málo zásob. Možná vše snědl ten zájezd, který tam byl na oběd dříve. Zkrátka, tady se pravdy nedopídíme - ptejte se majitele restaurace. Zdravím!

 

hodnocení

2x

POHLREICHA na ně *smich*

Pneumatiky v kuchyni a jídelák na dvě facky byl luxus :-D

A co teprv Mohelnice s vexláky US styl :-D

 

hodnocení

2x
avatar atrama

Vždy je to o lidech, kteří restauraci vlastní a jaké lidi zaměstnávají, ale určitě v restauraci, kde se normálně prodává jídlo, by při troše snahy šlo něco rychlého připravit. Ale bohužel máme s manželem taky takové zkušenosti.

Souhlasím, že hemenex, obalený sýr a hranolky je v pár minutách hotové. Případně i něco z polotovarů. Ale říci, že v době oběda nic nemají, je hodně smutné...

 

 

liska5
hodnocení

1x

Mně se párkrát vyplatlo zavolat tam hodně předem, že v tom termínu dorazí větší tlupa turistů. Navrhli nám dvě hotovky, což jsme odsouhlasili.

U nás teď padla Slezská pekárna. Její prodejny pečiva, včetně masny a bufetu i té cukrárničky na náměstí, zejí prázdnotou. Zavřeno. A to je nejspíš začátek.Uf!*plac*

id
Třeba jim každý den jídlo zůstávalo, tak snížili porce. Jak chudáci mohli vědět, že hodinu a půl před koncem přijde 10 hladových krků a to v pondělí, což je pro hospody kritický den. Stačilo tam předem zavolat a zeptat se.
Pardon, špatně jsem zařadila příspêvek.

 

hodnocení

avatar babajaga

Děkuji za odpovědi. Do přírody chodíme za pohybem, za pokocháním se, ne vymetat hospody. Máme svačiny s sebou. Měla jsem: paštiku, rohlík, 2 mandarinky a 0,5 lahvičku pití. Přesto, když se dojde do na konec cesty a zbývala ještě hodina na odjezd autobusu domů, je příjemné společně posedět, zasmát se, zhodnotit vycházku, sníst něco teplého.

Denně doma vařím a jistě víte, že každá hospodyně si nejvíc cení toho jídla, které nemusí sama vařit. ;) A podobně se "rozšoupnu" tak 2x do měsíce, častěji rozhodně ne.

Když jsme byli s jídlem odmítnuti, ptali jsme se, zda už zavírají. Servírka řekla udiveně, že ne, mají prý otevřeno až do 22 hodin. To jsme se zase divili my. A ptali se, co si tedy hosté dávají, když není co pojíst. Ona řekla: NO PŘECE PIVO!

Myslím si, že hlavní tržba restaurace plyne pokaždé z jídla, co mohou vydělat na pivu? Pakatel. Myslím, že by měli mít aspoň 2 "pohotovostní" jídla, která by mohli rychle dohotovit kdykoliv. S námi tam přišli další 2 cizí muži, také chtěli pojíst a také odešli s prázdnou. Je to prostě tak, jak jsou v kterém zařízení šikovní, schopní a chytří.

Kdybych byla kuchařka a přišli mi hladoví lidé, umíchala bych jim klidně třeba z vajíček hemenex, nakrájela chleba a najedli by se. Nebo osmažila sýr a hranolky. To je hned. Ale lidé by byli spokojeni a byla by tržba. Takhle nebyla ani tržba, ani spokojenost. Jaga.

Pro @id: Nebyli jsme v pondělí, ale uprostřed týdne, ve středu.

etana*

No, máte pravdu, tedy podle mě. Tahle hospoda je asi od Cimrmana...postavil si hospodu, ale chodili mu tam lidi.

petr2

Cely je to nejaky divny.Byl tam vubec kuchar v praci?Nechce se me verit ze kuchar byl v praci a nevaril...a lezel nekde ve sklade na gauči.To nema logiku.Pochopil bych ze nemel hotovky ale minutky se po obedech odpoledne delaji bezne.

Babojago,nezlob se,ale za to,že ta hospoda už měla vyprodáno si múžete sami vy turisti kteři si nosíte proviant sebou a na chatě si dáte kafe nebo pivo.potom se nedivte,že hospoda uvaří jen to co ví že prodá do určité hodiny a potom kuchař jde domú protože za zbytek dne by uvařil pár možná pár jidel a to asi není ta správná ekonomika.Samozřejmě to neplatí vždy a všude,ale jsou prostě místa kde je tržba na jídle od-do.Je to socialistický nešvar a jsou turisti kteří si klidně ten chleba rozbalí v hospodě. Obdivuji každého majitele nebo nájemce horské chaty protože je to mazec a jsou to většinou srdcaři,jinak to moc nejde dělat v hodně lokalitách kde neproudí davy.

 

liska5
hodnocení

0x

Jaguš, připomnělas mi, jak jsme cestou prastarým autobusem z fesťáku ve Svojšicích zcela obsadili malou hospůdku v Rybné nad Zdobnicí. Tam jediný starší hostinský absolutně tohle nečekal. Nejdřív rozprodal nanuky a tyčinky a pak nechal u výčepu kamaráda a hned odjel někam pro hromadu mražené držťkovky a pytel rohlíků. A to byl podzim 1989 krátce před sametem. Asi když se chce, tak to jde, režim nerežim.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]